Hacking Problem with r4 upgrade sdhc running latest r4i firmware.

Zombie.G.S

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 10, 2009
Messages
8
Trophies
0
Age
38
Location
Manchester UK
XP
31
Country
i have encountered a problem with my card and i am unable to find solution so if anyone can help me it would be greatly appreciated. My card crashed the other night while creating a save file for assassins creed, upon rebooting my ds i wa greeted with the menu? Screen in red. The micro sd when plugged into my laptop showed as having no files on it but no free space either so i formatted it with the panasonic tool and reinstalled the firmware and games and it was fine for about an hour at which point it did the same thing while loading a level on skate it. Hope i have provided enough info and i hope someone ca help......please.......you can haz cheezburger?
 

outgum

Pokemanz Master
Member
Joined
Sep 22, 2009
Messages
1,993
Trophies
0
Age
30
Location
Hamilton, New Zealand
XP
248
Country
New Zealand
So hang on... I want to get my facts Straight, The R4 Upgrade sdhc card right?
Its black?, Black sticker with White/Silver writing on it? Saying R4 upgrade sdhc and nothing else?
What is the name of this "Latest firmware" And from what site was this downloaded from?
happy.gif


I ask all of this was i have previously mis-lead people before on accident, and dont want to do that same to you
happy.gif
 

anubiss

Active Member
Newcomer
Joined
Aug 5, 2008
Messages
41
Trophies
0
XP
29
Country
United States
The message " MENU ??" shows that your downloading is not correct. You probably didn't extract the "R4i English V1.11b" to TF card's root-directory. Pls remember to TF card's root-directory!!! A lot of people 's extract software will build a folder "R4i English V1.11b".
Pls do carefully as the following STEPS:
i> Format MicroSD card
ii> Going to download website: http://www.r4i-sdhc.com/downloade.asp
R4-SDHC and R4i-SDHC's Kernel software are the sames: V1. 11b

There are two columns "download" on this page, choose the left column ,Realse date: [2009-9-29]

iii> Downlaod, and extract the "R4i English V1.11b" to TF card. Confirm there're the belowing files on TF card's root-directory(Notice):

moonmemo ---Sub-directory
moonshl2 ---Sub-directory
R4iMenu ---Sub-directory
R4 ---DAT file
 

Zombie.G.S

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 10, 2009
Messages
8
Trophies
0
Age
38
Location
Manchester UK
XP
31
Country
yes it is the r4 upgrade sdhc with the black cart and silvered sticker, i installed the r4i english v1.11 firmware. As i mentioned though the card was working fine untill it crashed and only then did i get the menu? screen. I know i have put the right firmware on the right card but i don't know what is causing the problem or what is causing the memory card to show as full when the file directory appears empty?
 

Zombie.G.S

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 10, 2009
Messages
8
Trophies
0
Age
38
Location
Manchester UK
XP
31
Country
yes i am using the r4i firmware which is supposed to be compatable but i have to wonder if the firmware is causing the game crashes and consequent sd erasure.
Think i might just give up and get an ak2i
 

Zombie.G.S

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 10, 2009
Messages
8
Trophies
0
Age
38
Location
Manchester UK
XP
31
Country
yes i am using the r4i firmware which is supposed to be compatable but i have to wonder if the firmware is causing the game crashes and consequent sd erasure.
Think i might just give up and get an ak2i
 

injected11

Crescent Fresh™
Member
Joined
Jul 17, 2009
Messages
1,776
Trophies
0
Website
Visit site
XP
152
Country
United States
thestig514 said:
It might be u r using R4i firmware. They have stopped producing firmware for R4 SDHC Upgrade. I know, i've got one.
Wrong. The site itself shows you that they are still updating the firmware, and that the new firmwares work on the R4 SDHCs and the 1.4 R4i SDHCs. I don't understand how people get this wrong when they have big flashing pictures on the download page to draw your attention to it.

@ Zombie.G.S: Does your card have the web address "www.r4i-sdhc.com" printed on the front? If so, the issue is probably with your microSD card. If not, then you're using the wrong firmware for your card.
 

Zombie.G.S

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 10, 2009
Messages
8
Trophies
0
Age
38
Location
Manchester UK
XP
31
Country
yes that is the web address shown on the card but the problem has occured now with multiple sd cards and formatting tools (Including panasonic). Does the 4 upgrade sdhc support ysmenu? If so where can i get it?
 

outgum

Pokemanz Master
Member
Joined
Sep 22, 2009
Messages
1,993
Trophies
0
Age
30
Location
Hamilton, New Zealand
XP
248
Country
New Zealand
No, its the SD card, you have the right firmware, i have the IDENTICAL card and am using the same firmware, it HAS to be the SD card, it may be formatted wrong or something, else you have a damaged card
 

outgum

Pokemanz Master
Member
Joined
Sep 22, 2009
Messages
1,993
Trophies
0
Age
30
Location
Hamilton, New Zealand
XP
248
Country
New Zealand
By new Card you mean....?
If by new card you mean a new SD, then the flashcart is the problem
If by new cart you mean Flashcart then the SD is the problem.
BUT If its the SD, the flashcart is obviously picking it up, so it would be a firmware issue
So maybe i was wrong from before, and the firmware you have is NOT correct.
 

scrtmstr

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 20, 2009
Messages
839
Trophies
0
Location
the Netherregions!
Website
Visit site
XP
105
Country
Netherlands
I suggest trying an older firmware, let's say 1.10b. i've got the older version of the card, and i'm not using it anymore. I'm using ak2i, and it's way better, but the r4i isn't to bad either. And it's not worth upgrading to the AK2i if you can get this card to work properly.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • Veho @ Veho:
    Yet another Anbernic.
  • K3N1 @ K3N1:
    @Veho, Seen the Arduboy Mini?
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    I've heard of the Arduboy.
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Didn't know a Mini one is out.
  • Veho @ Veho:
    Interdasting.
    +1
  • Veho @ Veho:
    But it doesn't have a speaker or battery.
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Guess you could fit one in there.
  • Veho @ Veho:
    The contacts are there, and the device already has charge control circuitry, but you have to buy and solder the battery yourself.
    +1
  • Veho @ Veho:
    And that's too fiddly for ole' butterfingers over here.
    +1
  • Veho @ Veho:
    Gimme a finished product please.
    +1
  • Veho @ Veho:
    No rough edges either, I might hurt myself.
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Nah, I can do it within a few mins.
  • Veho @ Veho:
    Well yes, I suppose you can, but I can't.
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    If it has a USB port, then you could perhaps try connecting a power bank.
  • Veho @ Veho:
    It has USB-C.
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    That should be alright.
  • K3N1 @ K3N1:
    Well that was an owie hit my hand on the oven
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Hope you're alright there
  • K3N1 @ K3N1:
    I enjoy the pain
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Not weird at all
  • K3N1 @ K3N1:
    Who said I was normal
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    I didn't ask
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    It's okay to not be normal, act natural
  • K3N1 @ K3N1:
    Ok just because you told me to
    K3N1 @ K3N1: Ok just because you told me to