Problem updating my usercheat.dat

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by Twilight Loz, Mar 18, 2010.

Mar 18, 2010
  1. Twilight Loz
    OP

    Member Twilight Loz GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    382
    Location:
    London
    Country:
    United States
    Im updating my usercheat.dat (using r4cce) so that I can get PokmonsoulSilver cheats.

    The cloning cheats work but when I try other cheats it doesn't appear on my cheats list when I boot my AK2i. I also clicked on 'rebuild' but my Ak2i freezes. Im using the AKAIO 1.6RCI.
     
  2. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    why not try downloading from cheats.gbatemp.net/Temp

    and rebuild...
     
  3. Twilight Loz
    OP

    Member Twilight Loz GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    382
    Location:
    London
    Country:
    United States
    i just did that and rebuilded but it got rid of my pokemon soulsilver cheat! I tried adding cheats but the AK2i crashes while loading the cheat menu
     
  4. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    crashes or freezes?
    if it jst freezes on you then.... SORT it after adding [​IMG]
     
  5. omarrrio

    Member omarrrio GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    633
    Location:
    nowhere
    Country:
    Morocco
    or maybe your AKAIO dosen't support too many cheats
     
  6. 5%

    Member 5% GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    453
    Country:
    I had the exact same issue(freezes when I open SS cheats, but only SS)

    I grabbed the USRCHEAT.DAT in 'Pokemon Heart Gold 3D Camera' thread, dragged the SS codes(deleting SS codes off your USRCHEAT.DAT first might make a difference, I don't know) onto MY USRCHEAT.DAT & that fixed the problem
     
  7. Twilight Loz
    OP

    Member Twilight Loz GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    382
    Location:
    London
    Country:
    United States
    That didn't really fix my problem.

    Baically, I can't get more than 1 cheat.

    (I have noticed something when I use r4cce, when I add 2 or more cheats on the soulsivler rom and then save it and then when I click on on of the cheats i just added*, the 'modify' button at the bottom of the screen is 'un-clickable' and if I click on ther other cheats, the 'modify' button is clickable. Why is this?
    *Its always the 'clone' cheat that the modify button is 'un-clickable').
     
  8. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    seriously, i don'y know what you guys are doing wrongly?
    i have 157 pages of HG/SS cheats in my DB
    yet i don't encounter problems like you guys

    is pretty simple..
    all you need to do is download the temp database
    then copy and paste whatever i gave you guys
    to the game itself

    save and slam the database to the cheat folder
    rebuilt and everythin should be alright


    when i say copy and paste
    meaning codes description starts with :: : !
     

Share This Page