Problem iwth emulators working on my Wii.

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Tapion817, Oct 30, 2007.

Oct 30, 2007
  1. Tapion817
    OP

    Newcomer Tapion817 Member

    Joined:
    Oct 30, 2007
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    Good evening everybody. I am currently a new owner of a modded Wii that my friend got me into. I especially got into it because of the SNES,Genesis,NES, etc roms you can play. I've burned Wii and Gamecube games perfectly fine with Verbatim DVD-R discs at 4x and they all work smoothly, but when I burn the emulators, my Wii doesn't read the disc. I thought it was because of a mistake I was doing so after a few failed attempts I asked my friend to burn me a copy of his since I saw it work perfectly fine on his. He burned me a copy and tested it at home and told me it was working fine, but when I got home and tried it, my Wii was still not reading it. He also uses Verbatim DVD-R discs at 4x. I am wondering if anyone knows why my Wii isn't reading the emulators and/or what I can do to fix the problem. I have a Wiikey installed with the latest updates btw. Thank you for your time and I hope someone can help me out.
     
  2. Redsquirrel

    Member Redsquirrel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 27, 2007
    Messages:
    615
    Country:
    United Kingdom
    use GCOS and then boot the disc.
     
  3. Tapion817
    OP

    Newcomer Tapion817 Member

    Joined:
    Oct 30, 2007
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    The file I have is a .mdf file. So I just put that file on gcos and create an iso?
     
  4. loresfx

    Newcomer loresfx Member

    Joined:
    Sep 16, 2007
    Messages:
    42
    Country:
    United States

    That emulation & roms package has GCOS. Something else might be wrong.
     
  5. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    To burn the MDF use "Alcohol 120%"

    Google it.
     
  6. Tapion817
    OP

    Newcomer Tapion817 Member

    Joined:
    Oct 30, 2007
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    I tried Alcohol and the same error kept occuring. Thanks Redsquirrel for your advice. I just extracted the emulators with gcos and imported them as an iso with gcos as well. Burned it nd works perfectly. Thanks again.
     

Share This Page