Hacking Problem installing DevMenu

mrfires

Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 16, 2014
Messages
23
Trophies
0
Age
27
XP
144
Country
United States
So I downgraded today and got the CFW working and everything, but I found out I need to already have a demo or game already installed for the DevMenu to be installed. Am I screwed? I can't connect to the store to download anything.
 

StriderVM

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 16, 2015
Messages
432
Trophies
0
Age
39
XP
357
Country
Yeah, it's just so hard to install DevMenu, after that it's smooth sailing after that.

I've already installed the CFW to 3 Classic 3DS units (Two Japanese and one US unit). It's always the DevMenu part.
 

miamore

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 24, 2015
Messages
107
Trophies
0
Age
33
XP
100
Country
France
Yeah, it's just so hard to install DevMenu, after that it's smooth sailing after that.

I've already installed the CFW to 3 Classic 3DS units (Two Japanese and one US unit). It's always the DevMenu part.

Lucky For you
after installing it. I felt so happy. LOL I think there are certain conditions to be met, and even one condition will be missed.. you will get the failed to connect error.
 

miamore

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 24, 2015
Messages
107
Trophies
0
Age
33
XP
100
Country
France
is devmenu only for cfw? i remember seeing it launcher in the n3ds video, how would i go about doing this on the 2DS?
no.. gateway user can also DevMenu. its an application to install .cia files and File organizer for the 3ds. I dont know if 2ds is supported with CFW though
 
  • Like
Reactions: m0dm0use

StriderVM

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 16, 2015
Messages
432
Trophies
0
Age
39
XP
357
Country
Certain homebrew also have CIA files. It's really up to the homebrew maker to have a CIA version though.
 

mrfires

Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 16, 2014
Messages
23
Trophies
0
Age
27
XP
144
Country
United States
Alright so I finally got everything working! But I've been thinking. Is there any real advantage to the CFW over Gateway? As I play around with the CFW some more, I'm finding more problems with it. For example, playing recent games can be a huge pain. I know there's ways to get emunand updated or whatever to the latest firmware on the CFW, but it's a huge hassle. That said, is it just easier to get a Gateway at this point?
 

VerseHell

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 29, 2014
Messages
3,070
Trophies
0
Age
28
XP
1,563
Country
France
You don't need the cfw if you have a Gateway (except if you want to extract your non 6.X retail cartdrige saves). The gateway is already compatible with devmenu/BigBlueMenu.
 

miamore

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 24, 2015
Messages
107
Trophies
0
Age
33
XP
100
Country
France
Alright so I finally got everything working! But I've been thinking. Is there any real advantage to the CFW over Gateway? As I play around with the CFW some more, I'm finding more problems with it. For example, playing recent games can be a huge pain. I know there's ways to get emunand updated or whatever to the latest firmware on the CFW, but it's a huge hassle. That said, is it just easier to get a Gateway at this point?

yup.. I dont see what's the reason of people doing a tutorial "Installing CFW with Gateway" and people actually CFW their 3ds , I mean... what the hell will you do on CFW if you have a gateway??
 
General chit-chat
Help Users
    Veho @ Veho: helfcare