1. DacoTaco

    OP DacoTaco Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 8, 2017
    Messages:
    38
    Country:
    Antarctica
    oh you mean about the reset & power stuff, ye that should help a lot
     
    banjo2 and alexander1970 like this.
  2. MeteK

    MeteK GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    332
    Country:
    France
    i've installed it, but when i install a file on autoboot, i've got black screen on reboot ... someone knows why ?
     
  3. DacoTaco

    OP DacoTaco Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 8, 2017
    Messages:
    38
    Country:
    Antarctica
    does the same happen when you enter the priiloader menu, and launch the installed file?
    what happens if you go back to the list in priiloader and instead of installing it, loading it?
     
    jeannotte and alexander1970 like this.
  4. MeteK

    MeteK GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    332
    Country:
    France
    Everything is working fine in the cases you've described ...
     
  5. DacoTaco

    OP DacoTaco Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 8, 2017
    Messages:
    38
    Country:
    Antarctica
    i suggest you enable the dump debug info, save settings, power off the wii, power it back on. let it crash, and share the prii.log on the SD card. i recommend disabling the setting again afterwards.

    im curious to the output , and what is going on tbh

    EDIT : if the log ends with something like 'BootDolFromMem : starting binary...' i will probably need the log and the .dol/elf file you are trying to load
     
    Last edited: Jan 27, 2020
    jeannotte and alexander1970 like this.
  6. MeteK

    MeteK GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    332
    Country:
    France
    How to enable dump debug info ?
     
  7. Razor83

    Razor83 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    363
    Country:
    Thanks @DacoTaco for continuing to support Priiloader for all these years :)

    I just had a few questions/suggestions if you dont mind:-

    -Is the latest hacks_hash.ini always included in the priiloader folder on github?:-
    https://github.com/DacoTaco/priiloader/blob/master/priiloader/hacks_hash.ini

    -Would it be possible to fix the download link on the wiibrew page so it links to the latest build?:-
    https://wiibrew.org/wiki/Priiloader

    -Is it possible to include a patch for the Wii System Menu to fix the blurry 480p output issue mentioned here?:-
    https://gbatemp.net/threads/wii-480p-video-bug-discovered.536599/
    https://www.retrorgb.com/wii-480p-video-bug-discovered.html
    https://github.com/ExtremsCorner/libogc-rice/commit/941d687e271fada68c359bbed98bed1fbb454448
    Even better if the patch could apply to all Wii software, but given the way the Wii works i'm not sure if thats possible?
     
    Last edited: Jan 28, 2020
    ChibiMofo likes this.
  8. DacoTaco

    OP DacoTaco Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 8, 2017
    Messages:
    38
    Country:
    Antarctica
    you can find the option in the settings menu. its called 'dump gecko output'

    that should normally be the latest hacks, yes.

    not yet, this is a beta release, not a stable release

    i had seen this patch pass by, i think it was upstreamed to libogc was it not?
    i updated my libogc/devkitppc so if this patch was upstreamed, then it will be in the next release
     
    Last edited: Jan 28, 2020
    ChibiMofo and alexander1970 like this.
  9. MeteK

    MeteK GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    332
    Country:
    France
     
  10. DacoTaco

    OP DacoTaco Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 8, 2017
    Messages:
    38
    Country:
    Antarctica
    hmm, thats annoying.
    i forgot the SD/USB shutdown code that is done before the shutdown of the disc drive & reloading IOS.
    its either failing there, or when loading the binary

    what binary did you have installed? could you share it?
    is that also a wii with [email protected]?
     
    alexander1970 likes this.
  11. MeteK

    MeteK GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    332
    Country:
    France
    Last edited: Jan 28, 2020
  12. DacoTaco

    OP DacoTaco Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 8, 2017
    Messages:
    38
    Country:
    Antarctica
    i confirmed the bug.
    autoboot on power on is confirmed dead.
    i'll look into it the next couple of days.

    'good' news is that its before priiloader hands over the control to the new loader, and after it reloaded IOS (aka, somewhere in my shutdown code). so thats 7 lines of code XD
     
    XFlak and alexander1970 like this.
  13. DacoTaco

    OP DacoTaco Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 8, 2017
    Messages:
    38
    Country:
    Antarctica
    nevermind, already found it, fixed it and uploaded BETA 2, which has the bug fixed (normally).
    it's also available on github

    thanks @MeteK

    EDIT : this was also build with the latest libogc, so it should include the 420p fix
     
    Last edited: Jan 28, 2020
    ChibiMofo, XFlak, banjo2 and 2 others like this.
  14. MeteK

    MeteK GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    332
    Country:
    France
    i'll give a try ;)

    EDIT : Working great ;)
     
    Last edited: Jan 28, 2020
    XFlak and banjo2 like this.
  15. Razor83

    Razor83 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    363
    Country:
    Thanks, I think the fix was upstreamed. However if I have understood this post correctly:-
    https://hackmii.com/2009/02/why-the-wii-will-never-get-any-better/
    Then all Wii software runs on the 'bare metal', which means all Wii software needs to be individually patched.

    If a new Priiloader is compiled with the fix, then surely it would only fix Priiloader itself and would not fix the issue for the Wii System Menu? I was hoping there could be a "Fix System Menu 480p Blur" option in the hacks_hash.ini for Priiiloader? This post may be of help:
    https://gbatemp.net/threads/usb-loader-gx.149922/page-1295#post-8607074

    Obviously you know a heck of a lot more about the Wii than me, so perhaps I am misunderstanding something...
     
    Last edited: Jan 29, 2020
  16. leseratte

    leseratte Wiimmfi Team
    Member

    Joined:
    Jun 2, 2012
    Messages:
    335
    Country:
    Germany
    Yeah, that fix would only be for Priiloader. However it should be an easy fix to add a hacks_hash entry to fix the 480p blur in the System Menu. I'll look into that on the weekend and see if I find something. Maybe I'll even get the system menu to fix this issue in games booted through the disc channel, not the menu itself.
     
    Last edited: Jan 29, 2020
    Razor83 and XFlak like this.
  17. DacoTaco

    OP DacoTaco Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 8, 2017
    Messages:
    38
    Country:
    Antarctica
    there was indeed some miscommunication, i though you wanted to have it fixed in priiloader ( which is also a good thing).

    ye for system menu and games a patch would need to be written. System menu (and disc based games) can be patched through priiloader. however, all other content (channels/WiiWare) can not be patched by Priiloader as IOS & the nandloader loads those (afaik) .

    personally i am not the one to write that patch, as i have never disassembled the System Menu so i have no idea how the official code looks like. however, i do think the patch used in games (if it exists?) can probably be ported to System Menu since they were all made with the Wii's SDK and this seems to be a low level patch.
     
    Last edited: Jan 29, 2020
    jeannotte, Razor83 and alexander1970 like this.
  18. leseratte

    leseratte Wiimmfi Team
    Member

    Joined:
    Jun 2, 2012
    Messages:
    335
    Country:
    Germany
    I made both a Mario Kart Wii specific cheat code to fix that, plus a generic USB loader patch that fixes this in all games. It shouldn't be too hard to create such a patch for Priiloader, too.
     
    ChibiMofo, Razor83, jeannotte and 2 others like this.
  19. leseratte

    leseratte Wiimmfi Team
    Member

    Joined:
    Jun 2, 2012
    Messages:
    335
    Country:
    Germany
    @Razor83: I just opened a pull request with a hack to add the 480p fix to the System Menu (just the menu itself, no games or channels booted through the system menu). I don't have a component cable so I cannot test this. Do you have one? The hack should be compatible with 0.9-beta2.

    https://github.com/DacoTaco/priiloader/pull/241
     
    Razor83 and alexander1970 like this.
  20. Razor83

    Razor83 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    363
    Country:
    Thanks @leseratte :)
    I do have a component cable but unfortunately dont have access to my Wii at present, although hopefully I will be able to test it in the next few days if thats ok? (Unless somebody else is able to test it before me)
    Thanks again for adding this, its very much appreciated :D
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Priiloader, Released,