1. FEAR_1337

    FEAR_1337 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 18, 2015
    Messages:
    152
    Country:
    Brazil
    AFAIK there is no way to delete the secure value on this Homebrew Channel app
     
  2. Woody8275

    Woody8275 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 4, 2013
    Messages:
    656
    Country:
    United Kingdom
    So can i restore my backup
     
  3. TamDanny

    TamDanny GBATemp 3DS Fanatic
    Member

    Joined:
    Aug 20, 2015
    Messages:
    313
    Country:
    Mexico
    How can I one delete the secure value with Ironhax? 'Cause I may have corrupted my save file with the Save Manager. :/

    I don't mind starting over (didn't had a lot of progress done), but it'd be nice to fix that.
     
  4. Woody8275

    Woody8275 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 4, 2013
    Messages:
    656
    Country:
    United Kingdom
    How do you inject a previous backup when your save is corrupted
     
  5. nekoneko

    nekoneko Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 7, 2015
    Messages:
    17
    Country:
    Thailand
    Thx it's work with savemanager +tubehax (not get save corrupt)
     
  6. TamDanny

    TamDanny GBATemp 3DS Fanatic
    Member

    Joined:
    Aug 20, 2015
    Messages:
    313
    Country:
    Mexico
    How did you do it without corrupting the save file? Didn't you need to remove the secure value?

    I'm just curious because I couldn't get mine to work.
     
  7. infinete

    infinete The Temp's cynic.
    Member

    Joined:
    May 20, 2008
    Messages:
    468
    Country:
    As long as you edit the current save, i.e back up the save edit it, put it back, and not mess the save up to bad, bad editing for example, you should not get corruption using save_manager.
     
  8. TheZoroark007

    TheZoroark007 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 2, 2014
    Messages:
    611
    Country:
    Germany
    I get corruption in the save too...
    Is this tool not compatible with EU saves and thats the reason?
     
    Last edited by TheZoroark007, Sep 1, 2015
  9. nekoneko

    nekoneko Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 7, 2015
    Messages:
    17
    Country:
    Thailand
    Just back up edit and put it back not any problem

    *I edit money,gem,trait but not change rank,pokemon,move
    my console is O3DS JPN 9.9
    I also have some question some pokemon have 2-3 slots (in edit tool) even I have only one (in game). So I have to edit all or only one

    example::
    [​IMG]
     
  10. PandaMayFire

    PandaMayFire GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 24, 2015
    Messages:
    287
    Country:
    United States
    Just curious, is someone planning on continuing work on this save editor?
     
  11. TheZoroark007

    TheZoroark007 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 2, 2014
    Messages:
    611
    Country:
    Germany
    I'm still getting the your save is corrupted error! Is it because this tool isn't for EU saves?
     
  12. Woody8275

    Woody8275 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 4, 2013
    Messages:
    656
    Country:
    United Kingdom
    this secure value is it stored on system memory or the sd card
     
  13. AshleyCummings

    AshleyCummings Gamer Girl
    Member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    527
    Country:
    United States
    ok this is becoming a pain in my butt ..... SOMEBODY make a UPDATED tutorial!!! I am using ironhax exported save and put into windows 10 pc opened exe as admin got int othe part ot open the folder and once opening that oo file I get this error I played and saved plus I know the save thing in hombrew works cause I just used super smash version so its this tool apparently ... any help would be great...

    See the end of this message for details on invoking
    just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

    ************** Exception Text **************
    System.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'Ionic.Zlib, Version=1.9.1.8, Culture=neutral, PublicKeyToken=edbe51ad942a3f5c' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.
    File name: 'Ionic.Zlib, Version=1.9.1.8, Culture=neutral, PublicKeyToken=edbe51ad942a3f5c'
    at Pokemon_Rumble_World_Save_Tool.Form1.Decompress(Byte[] enc)
    at Pokemon_Rumble_World_Save_Tool.Form1.B_Open_CMP_Click(Object sender, EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
    at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
    at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

    WRN: Assembly binding logging is turned OFF.
    To enable assembly bind failure logging, set the registry value [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog] (DWORD) to 1.
    Note: There is some performance penalty associated with assembly bind failure logging.
    To turn this feature off, remove the registry value [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog].



    ************** Loaded Assemblies **************
    mscorlib
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.6.96.0 built by: NETFXREL2STAGE
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v4.0.30319/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    Pokemon Rumble World Save Tool
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///C:/Users/YumiChi/Desktop/Pokemon%20Rumble%20World%20Save%20Tool.exe
    ----------------------------------------
    System.Windows.Forms
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.6.79.0 built by: NETFXREL2
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
    ----------------------------------------
    System
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.6.79.0 built by: NETFXREL2
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
    ----------------------------------------
    System.Drawing
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.6.79.0 built by: NETFXREL2
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
    ----------------------------------------
    System.Core
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.6.79.0 built by: NETFXREL2
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Core/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Core.dll
    ----------------------------------------
    System.Configuration
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.6.79.0 built by: NETFXREL2
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
    ----------------------------------------
    System.Xml
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.6.79.0 built by: NETFXREL2
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
    ----------------------------------------

    ************** JIT Debugging **************
    To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
    application or computer (machine.config) must have the
    jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
    The application must also be compiled with debugging
    enabled.

    For example:

    <configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
    </configuration>

    When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
    will be sent to the JIT debugger registered on the computer
    rather than be handled by this dialog box.
     
  14. Woody8275

    Woody8275 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 4, 2013
    Messages:
    656
    Country:
    United Kingdom
    Is there a smash version of this tool where
     
  15. A_Random_Guy

    A_Random_Guy Officially That Dev
    Member

    Joined:
    May 22, 2015
    Messages:
    859
    Country:
    Malaysia
    She means she wanted to open SSB4 3DS save on her 3DS. This is a save manager, not an editor
     
  16. karynyukizawa

    karynyukizawa Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    19
    Country:
    Brazil
    Worked for me, using ironhax + save file manager.
    It's just like nekoneko said: don't make huge edits (I just edited Diamonds and P ) and you won't corrupt your save file.
     
  17. suloku

    suloku GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Messages:
    878
    Country:
    This tool was made before the 1.1 update, and since that introduced a new balloon and other things, the save probably changed too.
    Only way to make sure is to get a 1.0 clean save and a 1.1 clean save and compare.

    About the secure value: it is a shared value stored in the DS and in the save, it should be possible to obtain it from a current savegame and apply it to an old save (maybe it is possible to get from the 3ds itself with another hb app, no need to search for it in each save...)
     
  18. Feroz El Mejor

    Feroz El Mejor GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 26, 2014
    Messages:
    373
    Country:
    Spain
  19. Chakratos

    Chakratos GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Aug 17, 2015
    Messages:
    310
    Country:
    Germany
    Just added 5000 Diamonds and it got corrupted.
    Deffenitely its the 1.1 Update

    The problem is, even after importing my Backup it say´s corrupted data.
    Maybe the Homebrew app is not working
     
  20. Ekaitz

    Ekaitz Redhead Believer
    Member

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    607
    Country:
    France
    I changed Pokediamonds and P, and it worked well.
    (Running Ironhax with IronFall 1.1)

    But I can't manage to edit my Pokemon Shuffle save... I tried to edit with Winhex but also with the script provided on another thread but nothing seems to work... :(
     
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Diamonds, Pokemon, Rumble