Pokemon HG/SS + v1.9 firmware

Discussion in 'EDGE' started by DarkWay, Mar 16, 2010.

Mar 16, 2010

Pokemon HG/SS + v1.9 firmware by DarkWay at 5:28 PM (3,936 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. DarkWay
    OP

    Member DarkWay tsubasa hiroge

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Messages:
    1,552
    Location:
    Cornwall
    Country:
    United Kingdom
    hey all as you've probably found out from HERE EDGE firmware version 1.9 has been released and it fixes various games (some not mentoined in the change log) the games more "important" to myself both Pokemon HG/SS and Sonic Classic Collection.

    HOWEVER

    Pokemon HG/SS - fixes the Freezing issue COMPLETELY (I've been playing ALL day and not had 1 single freeze probably well over 100 different events no freeze) BUT when you save your game make sure you save TWICE

    sometimes when you load the game up the latest save is "corrupted" BUT HG/SS have a nifty little feature that reverts you to the save BEFORE your latest save (the corrupted one) so it reverts back to the last working save (note there is only 1 .sav file no backups e.c.t. needed) so to prevent yourself from getting a corrupted save file and having to do everything from the last working save again save TWICE (if your picky save more than twice [​IMG])

    I have tested this on both HG and SS it happens in both but saving twice fixed the issue completely (so far atleast).

    hope this warning helps you all to keep your save files [​IMG]
     
  2. A4NoOb

    Newcomer A4NoOb Advanced Member

    Joined:
    Feb 25, 2008
    Messages:
    74
    Country:
    United States
    Does this mean it is a problem on the CycloDS as well, or is it just EDGE exclusive?
    Wondering if they'll fix it.
     
  3. ismaeel

    Newcomer ismaeel Member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    27
    Country:
    United Kingdom
    Wonderful, no reason for anyone to fix the patch majority of cards have the fix >_>
     
  4. flatoutvincent

    Newcomer flatoutvincent Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    34
    Country:
    United States
    well we think we all know about the edges fix already
     
  5. DarkWay
    OP

    Member DarkWay tsubasa hiroge

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Messages:
    1,552
    Location:
    Cornwall
    Country:
    United Kingdom
    it is possible the same problem exists on for cyclo users aswell if your unsure just double save simples [​IMG]
     
  6. bwillb

    Member bwillb GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 2, 2009
    Messages:
    620
    Country:
    United States
    are ou on an edge or an iEdge? SS or HG? I haven't had a corrupted save yet with EDGE 1.9 and SS.
     
  7. BurlyEd

    Member BurlyEd GBAtemp Fan

    Joined:
    May 15, 2007
    Messages:
    389
    Location:
    Big Hat Country
    Country:
    United States
    All with SoulSilver and latest firmware and 2 cheats (4x experience and 100% catch):

    I have experienced a corrupted save on my EDGE/NDSL. I lost about 15 min of play.
    I experienced a worse corrupted save on my CycloDS EVO. I could not load any save at all.
    I had to reformat and reinstall everything,

    I am now playing on my AK2i/NDSi. No problems at all.

    Over 26 hours total playtime - 1 freeze on AK2i, none on EDGE or EVO, 1 save problem on EDGE,
    1 save disaster on EVO.

    I have preordered a DSi XL and an iEDGE.

    [​IMG] [​IMG]

    edit - typo
     
  8. blackfira

    Newcomer blackfira Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    43
    Location:
    Manila, Philippines
    Country:
    Philippines
    I also experienced 1 corrupt save, just this afternoon. I didnt notice any lost gameplay, however just the fact that it failed still makes me sad.

    Another update plox?
     
  9. danno8555

    Newcomer danno8555 Newbie

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    2
    Country:
    Italy
    hey guys, does iEDGE works with EU version of HG/SS like italian?
     
  10. PCM

    Newcomer PCM Newbie

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    I never got a corrupted save but sometimes I still get a freeze, rarely though
     
  11. Wugger

    Newcomer Wugger Newbie

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Thanks for the warning, but the only time this has happened to me was when I accidently dropped the DS while playing.
     

Share This Page