Pokemon GBA Roms and R4

Discussion in 'R4 DS' started by tehxlizardxking, Jul 6, 2008.

Jul 6, 2008

Pokemon GBA Roms and R4 by tehxlizardxking at 3:04 PM (2,848 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. tehxlizardxking
    OP

    Newcomer tehxlizardxking Newbie

    Joined:
    May 17, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    I've recently played through Pokemon Fire Red in ROM form, and I want to import them into either my Pokemon Pearl cart, or my Pokemon Diamond rom that's on my R4.

    So my question is, what do I have to buy/do to import my pokemon?
     
  2. Sephi

    Member Sephi fool

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    1,850
    Location:
    Rhode Island
    Country:
    United States
    I think you'd need a Slot-2 Flashcard
     
  3. tehxlizardxking
    OP

    Newcomer tehxlizardxking Newbie

    Joined:
    May 17, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    That's what I figured, do you know what I'd have to do to get it working? It seems like I'd need to do soemthing special since I'd be running in DS Mode playing Pearl, and then still needing the rom loaded to slot 2.
     
  4. Sephi

    Member Sephi fool

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    1,850
    Location:
    Rhode Island
    Country:
    United States
    I'm not sure about this, but if you get an EZ-Flash 3-in-1 card and copy Fire Red into the NOR RAM, it might work. But I don't know if an emulator's SAV file would work with a GBA Loader.
     
  5. tehxlizardxking
    OP

    Newcomer tehxlizardxking Newbie

    Joined:
    May 17, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Oh well, I'll start over then, No big deal, I just want to be able to do it. Thanks for the help
     
  6. Yuan

    Member Yuan GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    1,271
    Country:
    Brazil
    Well at least with Megaman ZX, the link Ez 3 in 1 gba game (Megaman Zero 3 and 4) Slot1 Card works fine, even if the gba rom is in PSRAM.
     
  7. ninja_07

    Newcomer ninja_07 Advanced Member

    Joined:
    Apr 10, 2008
    Messages:
    63
    Country:
    Armenia
    You can use the emu save dont delete it !!
    There was a detailed thread over on DGEMU, ill have a look for you
     
  8. Goloki

    Member Goloki GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 24, 2006
    Messages:
    297
    Country:
    Spain
    This may sound dumb, but how do you load the game into the PSRAM and then load an NDS game?
     
  9. Yuan

    Member Yuan GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    1,271
    Country:
    Brazil
    Well, I use Rudolph 1.9d Exp Pack Tool. Load game pressing select, it will load to PSRAM and soft reset.
     
  10. ninja_07

    Newcomer ninja_07 Advanced Member

    Joined:
    Apr 10, 2008
    Messages:
    63
    Country:
    Armenia

Share This Page