PLEASE HELP!! Backup Loader 0.3 on wii 3.0e wont load

Discussion in 'Wii - Hacking' started by spuddy87, Jan 17, 2009.

  1. spuddy87
    OP

    Newcomer spuddy87 Member

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    hey guys i loaded the twilight hack on my wii everything whent fine, homebrew channel works fine but the backup loader channel wont load?

    anyone had this problem or know how to fix it?

    i have a PAL Wii on system menu 3.0e

    if i need to update my wii to get the backup channel working i am worried i will brick it, can someone please help..

    Thanks in advance
     
  2. slaphappygamer

    Member slaphappygamer GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    535
    Location:
    California
    Country:
    United States
    for the backuploader to run. you first need to run the cios36rev7.wad and you must be on firmware 3.2. assuming you already read the readme, you would know this. [​IMG]
     
  3. spuddy87
    OP

    Newcomer spuddy87 Member

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    ok sorry mate missed that.. i have cios36rev7 installed, but im on firmware 3.0e if i update will i brick my wii because i have the twilight hack, dvdx and homebrew channel installed?



    Posts merged

    this is the filename that came with the backup channel, im assuming its cios36rev7...

    IOS36-64-v1042.wad
     
  4. slaphappygamer

    Member slaphappygamer GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    535
    Location:
    California
    Country:
    United States
    no, you wont brick your wii. the file you have is incorrect. its name is cIOS249-IOS36-rev07.wad
     
  5. spuddy87
    OP

    Newcomer spuddy87 Member

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    ohhh ok what does cIOS249-IOS36-rev07.wad do? will that get the backup channel going?

    also would you happen to know where i could get this?
     
  6. spuddy87
    OP

    Newcomer spuddy87 Member

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    hey cheers for your help slaphappygamer, i downloaded cIOS249-IOS36-rev07.wad its filesize is 1.72MB..

    if i install this will it work? or do i still have to update my wii..
     
  7. spuddy87
    OP

    Newcomer spuddy87 Member

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    hey slaphappygamer, just installed the wad and still doesnt work.. just returns back to the wii menu
     
  8. bebs

    Member bebs GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Messages:
    216
    Country:
    you have to upgrade on 3.2.
    use CIOS downgrader/upgrader. choose 3.2E and everything's gonna be all right
    you fear that your wii will brick but you don't when you put some homebrews? there are minor risks of bricking
     
  9. spuddy87
    OP

    Newcomer spuddy87 Member

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
  10. bebs

    Member bebs GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Messages:
    216
    Country:
    wad are more dangerous to execute than homebrews' app (boot.dol)
     
  11. spuddy87
    OP

    Newcomer spuddy87 Member

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    ok so i shouldnt update to 3.2e with the wad files?

    CIOS downgrader/upgrader
     
  12. spuddy87
    OP

    Newcomer spuddy87 Member

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    i downloaded these 2 files to update the wii..

    3.2eb IOS30-64-v1040.wad
    3.2eb SystemMenu-v290.wad

    i went to load it with wad manager 1.3 but wont pick them up?

    anyone know how to install this..?
    i went to http://wiibrew.org/wiki/CIOS_Downgrader

    but it says i need an internet connection to upgrade to 3.2e? i dont have an internet connection for the wii so i cannot use that method to upgrade to 3.2e

    do you think those 2 wad files will work?

    just have to find something to load it with??
     
  13. slaphappygamer

    Member slaphappygamer GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    535
    Location:
    California
    Country:
    United States
  14. spuddy87
    OP

    Newcomer spuddy87 Member

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    hey i got those wads to install and it has upgraded my wii to 3.2 but still cant get backup channel to load?
     
  15. spuddy87
    OP

    Newcomer spuddy87 Member

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    i have 3.3e on my wii, im doing my mates wii..

    i have 3.3e with backup launcher channel... works fine

    i installed backup launcher channel on my mates wii and it wont load? it goes to a black screen and then back to the wii menu?
     
  16. spuddy87
    OP

    Newcomer spuddy87 Member

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    it only loads the backup launcher on the sd card but wont work if i add the backup channel to the wii?

    anyone got any ideas?

    thanks in advance
     
  17. djtaz

    Member djtaz PM's Full - Wadder Me

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    2,997
    Country:
    Ireland
    Where in gods name are u getting your files from ??

    Check my sig , use them and use the guide to install - you shouldnt need to downgrade with step 12 in the downgrade section , but id run the rest.

    Theres an issues and answers thread - read up on it - stop randomly installing things until u know what your doing - thats how wii's get bricked !! dont learn the hard way - read first.
     

Share This Page