planning to buy acekard some questions

Discussion in 'Acekard' started by silentsaber, Mar 20, 2010.

Mar 20, 2010
  1. silentsaber
    OP

    Newcomer silentsaber Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    okay i originally had an r4ds...but realized even with ysmenu its gonna be outdated i have some questions about the acekard 2i before buying it

    1. can i use my 2gb sandisk microSD card on it since its from my old r4 or do i need a different kind like a micro sdhc
    2. is it like the r4ds where u drag and drop the rom into a folder and you are done?
    3. should i completely format my memory card from my r4ds or can i simply just delete the files inside the card...or will this cause problems for the acekard

    sry for the questions,but needed to make sure before i buy the acekard to see if i need a new memory card
     
  2. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    1. You can use your current card
    2. No need to delete anything
     
  3. Bo Abobo

    Newcomer Bo Abobo Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    Yeah you can keep your current card and not delete anything. Installing akaio is really simple and straightforward, just drag and drop. But I do recommend you get a better card if only for faster read and write times, any class 4 micro sdhc really. Its am upgrade worth looking into that helps with compatibility of certain games like portrait of ruin.
     
  4. silentsaber
    OP

    Newcomer silentsaber Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    i have another question...when putting AKAIO into the acekard can i just put in the latest firmware 1.6RC-1 or do i have ot first load 1.5 and then update it?

    and how do i update it? is it manual or is there like automatic updates thru wifi or sumthing?
     
  5. Bo Abobo

    Newcomer Bo Abobo Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=154624

    Follow the guide above on how to set it up, the new tutorial, you need to download akaio 1.6 and AK2/AK2i loader 1.6 rc as the guide says.
     
  6. dan80315

    Member dan80315 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Messages:
    414
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    You should also format the SD card before installing AKAIO on it just to be on the safe side. Use this tool to format it http://filetrip.net/file.php?id=6027 and then install AKAIO.

    You don't need to install 1.5 and then 1.6. You can install 1.6 directly.
     

Share This Page