pEMU 5.1

Geesehoward79

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Dec 20, 2021
Messages
117
Trophies
0
Age
43
XP
309
Country
Brazil
Cpasjuste updated all of his emus for PS4 and Switch too.

pfbneo: fix some games (sfiii2,...) and megadrive system (sf2,...)
pfbneo: fix video reinit code (mainly used by megadrive games)
pfbneo: update gamelist.xml (fix mslug hacks system set as atomiswave, some clones, hacks and hb...)
pfbneo: fix tg16 system id
pfbneo: add/fix diagnostic and reset keys (press start 3 secondes for diag, coin 3 secondes for reset)
pfbneo: fix Victory (Comsoft) system
pfbneo: major input refactor (fix mortal kombat, outrun, etc...)
pfbneo: handle fire6/fire7 (L2/R2) buttons
pfbneo: use integers when possible for game list filtering (speed up system filtering)
pfbneo: fix some flipped games orientation (comad..)
pfbneo: use hiscore.dat from romfs
pfbneo: remove audio sync option (automatically enabled when force 60hz option is disabled)
pfbneo (switch): fix/invert fire buttons
psnes: fix 50hz audio
psnes (switch): update skins textures
pnes: update gamelist.xml
pnes: fix paths (for NstDatabase.xml, etc...)
pnes: always force audio sync
pnes: use romfs for NstDatabase.xml
pnes: update nestopia to latest git revision (c103378)
pnes: fix states menu
pnes (ps4): fix datadir
pnes/psnes: disable auto aspect ratio scaling mode
pnes/psnes: improve scaling
common: improve audio code/quality
common: use zip names by default for rom listing
common: fix per emulator config override
common: fix L/R system switch on non fbneo cores
common: fix messagebox title width
common: add status box for info messages, add very few tips
common: use point filtering for fonts
common: correctly handle games aspect ratio
common: add scaling mode option (auto/aspect/integer)
switch: change menus buttons to L/R, fire 5/6 to ZL/ZR
switch: fix slow (roms) loading at startup
switch: fix for latest devkitpro changes
switch: fix some shaders
ps4: fix a lot of crashing games (memory fix)
ps4: enable video previews
ps4: fix default inputs configuration (L STICK for start, R STICK for coins, etc..)

Grab it here:

https://github.com/Cpasjuste/pemu/releases/tag/v5.1
 

Lineacero

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 14, 2017
Messages
333
Trophies
0
Age
37
XP
1,443
Country
Spain
Hello my friend @cpasjuste
It doesn't work when I want to change my skin in both pfbneo, pnes, psnes.
I put the folder with the new skin in the skins folder and the same one always comes out.
I have decompressed and compressed the folder that I put in skin and it does not change the skin.
Could you look at it please.
Pd: if I edit the file config.cfg of any skin and I save it, the screen turns white. Can you check it please?


@cpasjuste,,,solved THANKS
 
Last edited by Lineacero,

cheloruiz79

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Oct 19, 2016
Messages
56
Trophies
0
Age
41
XP
738
Country
Puerto Rico
I try to add master system I put the roms in its folder but when I enter the pfbaneo they are not shown help please
 

Geesehoward79

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Dec 20, 2021
Messages
117
Trophies
0
Age
43
XP
309
Country
Brazil
  • Like
Reactions: cheloruiz79

MadManiac

Member
Newcomer
Joined
Jun 5, 2020
Messages
14
Trophies
0
Age
27
XP
34
Country
Germany
Hello my friend @cpasjuste
It doesn't work when I want to change my skin in both pfbneo, pnes, psnes.
I put the folder with the new skin in the skins folder and the same one always comes out.
I have decompressed and compressed the folder that I put in skin and it does not change the skin.
Could you look at it please.
Pd: if I edit the file config.cfg of any skin and I save it, the screen turns white. Can you check it please?


@cpasjuste,,,solved THANKS



Hi, how did you got the skins working again? I can't see the skins folder for the zip files in the pemu release and my skin doesn't seems to work.

Thanks for your help
 

Geesehoward79

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Dec 20, 2021
Messages
117
Trophies
0
Age
43
XP
309
Country
Brazil
Hello my friend @cpasjuste
It doesn't work when I want to change my skin in both pfbneo, pnes, psnes.
I put the folder with the new skin in the skins folder and the same one always comes out.
I have decompressed and compressed the folder that I put in skin and it does not change the skin.
Could you look at it please.
Pd: if I edit the file config.cfg of any skin and I save it, the screen turns white. Can you check it please?


@cpasjuste,,,solved THANKS

Its good to share with us how did you solved it.
 
  • Like
Reactions: cheloruiz79

MadManiac

Member
Newcomer
Joined
Jun 5, 2020
Messages
14
Trophies
0
Age
27
XP
34
Country
Germany
Hi, yes t
Easy,,,, create a folder called skins with S and put the uncompressed skins,,, it works like this.

Yes, that works, but skin was messed up due to the new menu items and layout buttons. It seems to me, that it is no more welcome to edit skins. No info at all to this. I've downloaded all needed files from github to clean up my skin. Now its nice again.
 

MadManiac

Member
Newcomer
Joined
Jun 5, 2020
Messages
14
Trophies
0
Age
27
XP
34
Country
Germany
If someone is interested, i've added my arcade skin for pemu/fbneo. Extract to skins folder.
Graphics found on the internet, not from me.

Download preview images and/or videos here.
https://github.com/Cpasjuste/pemu/tree/master/pfbneo
Or use ScreenScraper and generate images for yourself.
 

Attachments

  • arcade.zip
    1.5 MB · Views: 32
Last edited by MadManiac,

Lineacero

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 14, 2017
Messages
333
Trophies
0
Age
37
XP
1,443
Country
Spain
If someone is interested, i've added my arcade skin for pemu/fbneo. Extract to skins folder.
Graphics found on the internet, not from me.

Download preview images and/or videos here.
https://github.com/Cpasjuste/pemu/tree/master/pfbneo
Or use ScreenScraper and generate images for yourself.

✅Yeahhhhhh brother,yes,yes✅
Good morning everyone.
Does anyone know how to change the color of the letters in the skins?
 
Last edited by Lineacero,
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    NeoGaming @ NeoGaming: but able for to sell it i had to unhomebrew it which was a pain