Patching ISO

Discussion in 'Wii - Hacking' started by asianking, Dec 31, 2008.

Dec 31, 2008

Patching ISO by asianking at 4:02 PM (1,104 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. asianking
    OP

    Newcomer asianking Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    WiiPower's toy usage:
    1. Press A to load the game and it will ask you to press -/+ to save/load the main.dol to/from your SD or A to continue, so press - (minus)
    2. Insert the SD on your PC and open bailli's GWP 1.2
    3. The main.dol is found in SD:/SoftChip/RX9E/main.dol (RX9E is for NFS: U NTSC-U, each game will have is own GameID)
    4. Search and Remove the 002 error from the main.dol, save it and close GWP 1.2
    5. Insert again the SD on the Wii and start WiiPower's Toy r2
    6. Press A to load and this time when it ask you to press -/+, we want to load the main.dol, so, press + (plus)
    7. If the game starts right without the blue screen with 002 error in it, then you can use the main.dol in your SD to patch your .iso and burn it


    am I doing something wrong? do i have to insert the original game in the console to do these steps or can i just use the iso image that i already created? cause when i insert the backup; toy stated that it cannot read the CD ID... (Need For Speed UnderCover)
     
  2. nicksasa

    Member nicksasa GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,410
    Country:
    Belgium
    are you stupid man ? sorry

    but you have to burn nfs to a dvd like any other game for your wii, launch wiipowers tool ON THE WII and the patch the dumped dol on the sd card on the computer and then load it with wiipowers tool and voila

    or because you have the original search for the gecko os with the 002 fix
     
  3. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    If you don't even get the 002 error when you launch the backup with my toy, then there's something wrong with the burn. You are using R2 of my toy, R3 is working slightly better. Oh and R3 of my toy and SoftChip are able to patch it without any trouble, just enable the 002 fix option there.
     
  4. asianking
    OP

    Newcomer asianking Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    when u press minus (-), toy will attemp to dump ur main.dol into SD... But it can't even read the disc that I insert... No matter if it's original or not... Do you get my point?

    secondly, even if i use srub to dump to pc and work from there... patched complete; inserted to SD and pop-in WII; try to run the game through toy; it still saying that it can't read the disc...for some ****ken reason...









    EDIT


    ok... another question; if i run the game through toy; if it work; what kind of sign can tell me if it work or not? I try to enable the error 002; continue and the screen just black-out...
     
  5. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Get the latest SoftChip and try to play the game with it. Set SoftChip to use IOS249 and enable the 002 fix and it should work fine. If the even the original isn't working with this, reinstall your cIOS.
     
  6. asianking
    OP

    Newcomer asianking Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    Done! reinstalled cIOS and it work like charm.... Thanks alot WiiPower... GoodJob A++++ ur program!
     
  7. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    SoftChip isn't my program. I'm part of the team, but it's more requiem and luccax program, they did most of the work.
     

Share This Page