Patched IOS80 Installer for vWii (allows SD Menu custom channels)

Discussion in 'Wii U - Hacking & Backup Loaders' started by damysteryman, Mar 20, 2013.

  1. damysteryman
    OP

    Member damysteryman I am too busy IRL these days...

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    1,182
    Country:
    Antarctica
    Hello everyone!

    Some people were wondering how to run unofficial channels via SD Menu on their Wii U's vWii, and why they currently could not, and the answer is simply, the same answer as on regular Wii: The System Menu IOS has to have the signature check patched out.

    And so, I have modified IOS236 Installer MOD to install a patched IOS80 instead.
    It only applies the one needed patch (not 5 like IOS236 Installer MOD does).

    Just run it on vWii from SD card via HBC.

    WARNING! THIS APP MODIFIES vWii's SYSTEM MENU IOS! RISK LEVEL "ORANGE" ACCORDING TO THIS THREAD! (which you should READ FIRST)
    vWii CURRENTLY HAS NO RECOVERY OPTIONS SUCH AS BootMii, SO USE AT YOUR OWN RISK!

    I have only tested it on 1 Wii U (several times though), my USA "Guinea-Pig" Wii U...
    ...and it was successful every time :D

    But it is still risky, just like any other System Mod.

    Anyways, here you go.

    Enjoy!
     


  2. julialy

    Member julialy Homebrewer

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    1,445
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Niice!

    Now we need ios37 patcher to let us use riivolution :)
     
    jj-kwik likes this.
  3. Unsought

    Newcomer Unsought Stop being a fucking dinosaur and get a job

    Joined:
    Mar 20, 2013
    Messages:
    60
    Location:
    Somewhere that is here but isn't here
    Country:
    United States
    Very nice. c:
     
  4. DeadMan

    Newcomer DeadMan Member

    Joined:
    Dec 19, 2012
    Messages:
    25
    Location:
    Ekaterinburg
    Country:
    Russia
    IOS80 patched on WiiU 2.1.3E
     
  5. julialy

    Member julialy Homebrewer

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    1,445
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Um... what?
     
  6. OncleJulien

    Member OncleJulien tool of peers

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    1,170
    Location:
    Los Angeles
    Country:
    United States
  7. DeadMan

    Newcomer DeadMan Member

    Joined:
    Dec 19, 2012
    Messages:
    25
    Location:
    Ekaterinburg
    Country:
    Russia
    this installer work fine on my WiiU with FW 2.1.3E
     
  8. julialy

    Member julialy Homebrewer

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    1,445
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Oh. your first post was confusing
     
  9. petspeed

    Member petspeed GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    482
    Country:
    Denmark
    I think it was pretty clear ...
     
    Kippykip and Skarnet like this.
  10. julialy

    Member julialy Homebrewer

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    1,445
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    I thought it meant that Wii U update patched this IOS...
     
  11. RareCandyMan

    Newcomer RareCandyMan Newbie

    Joined:
    Feb 17, 2013
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    So is this a fix for some Virtual Console WADs not being able to be launched from the SD card menu if you installed them yourself? Or not quite.
     
  12. petspeed

    Member petspeed GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    482
    Country:
    Denmark
    Yes it is a fix for that.
     
  13. RareCandyMan

    Newcomer RareCandyMan Newbie

    Joined:
    Feb 17, 2013
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Installed and working :)
     
  14. ozl

    Newcomer ozl Wii4everybody

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Messages:
    67
    Location:
    Nuevo Laredo
    Country:
    Mexico
    Yes i got it working on my vWii cause i could launch the wads or channels but ONLY if i had launched them first on the Wii Menu, now i can install whatever and just send it to SD Card if its too big for vWii xD, Anyone knows if vWii is still 512 MB like real Wii memory? Good day people!
     
  15. winmaster

    Newcomer winmaster Weird Kid Who Still Plays Pokemon

    Joined:
    Jul 7, 2011
    Messages:
    44
    Location:
    Here
    Country:
    United States
    Yes.
     
    ozl likes this.
  16. panmusic

    Member panmusic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    809
    Country:
    Greece
    Ι wonder if anyone tried to run LostWinds with this method.Yes,the only game that it is NOT transferable officially even 6 months after launch.
     
  17. panmusic

    Member panmusic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    809
    Country:
    Greece
    Sorry for the bumo,but has anyone tried LostWinds yet?

    Nintendo and Frontier are pretty quiet about the transfer for the last 6 months...
     
  18. driverdis

    Member driverdis I am Justice

    Joined:
    Sep 21, 2011
    Messages:
    1,998
    Location:
    1.048596β
    Country:
    United States
    If you can find a WAD of the game and install it, it should work unless it requires a IOS that vWii lacks.
    why not try installing the wad on your own vWii?

    EDIT: I will try installing a WAD of it and see if it works on my vWii then I will post back whether it worked or not.

    Also, patched IOS80 is only required to run fakesigned channels from SD Card. fakesigned channels will work with a non patched IOS80(System Menu IOS) as long as they are not copied to or from a SD Card.

    VC/WiiWare wads are fakesigned. the IOS80 Patch is for allowing them to run when copied to a SD Card and run via the SD Card menu.

    In short, all you need is a WAD manager and a wad of the game to play them. there is no need to patch IOS80 to launch fakesigned channels from the Wii Menu.
     
  19. panmusic

    Member panmusic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    809
    Country:
    Greece
    Thanks for your reply!

    Please,let us know if the game worked!:bow:
     
  20. driverdis

    Member driverdis I am Justice

    Joined:
    Sep 21, 2011
    Messages:
    1,998
    Location:
    1.048596β
    Country:
    United States
    as far as I can tell, the game installs and runs, which means that the game should work the same as it would on a regular Wii.

    I got to the main menu and was prompted to attach a nunchuck...if only i could find mine :/

    I installed it (I used this wad,
    Code:
    [008]Lost.Winds.WiiWare.USA.WII.REGIONFREE.wad SHA-1:95ACAE874431AE37CD8D7C3E3B1FF4E8EF295FE8
    the one upped to MF to be exact ) via YAWMM-DE.

    Using your own dumped wad should work fine as long as you zero out the ticket ID and fakesign it.
    (this is what I would do if I had a Wii with this game on it)
     

Share This Page