1. motezazer

    OP motezazer GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Feb 6, 2015
    Messages:
    1,214
    Country:
    France
    THE CURRENT VERSION OF PASTA CFW IS : 1.2.1


    Welcome to the official Pasta CFW technical support thread! Here, please feel free to tell the problems you encounter with Pasta CFW. The developpers or experienced users will answer you.
    But please read the FAQ before!

    FAQ :

    Question : Does Pasta CFW work on 9.7?
    Answer : NO! The supported versions are all versions from 4.1 to 9.2

    Question : How do I launch Pasta CFW?
    Answer : Please follow the tutorial on the main thread.

    Question : Pasta CFW crashes!
    Answer : Please use the latest stable version : 1.2.1

    Question : I get a database error when installing CIAs!
    Answer : If you get an error when installing a CIA with FBI, remember to make a title.db file in your "Nintendo 3DS/id1/id2/dbs" folder, and go to software management to fix the issue, you will then be able to install CIAs with FBI.

    Question : I get another error when installing CIAs!
    Answer : If that error is not a signature checks failed error, it is either :
    -Your CIA that is bad or
    -This CIA needs an higher version of sysNAND.
    It is NOT Pasta fault.

    Question : Can I eat Pasta CFW?
    Answer : Well...
     
  2. thekarter104

    thekarter104 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Mar 28, 2013
    Messages:
    1,732
    Country:
    United States
    Thanks for this thread :)

    So, booting Pasta CFW through MSET works perfectly! Also installed a legit SSB4 CIA.
    But it gives an SD Card Removed error. Possibly because I have 4.5.

    So I decided to setup rxTools which is 9.7 emuNAND.
    Why doesn't SSB4 show up there?
     
  3. motezazer

    OP motezazer GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Feb 6, 2015
    Messages:
    1,214
    Country:
    France
    Did you setup your emuNAND after or before installing your legit CIA?
     
  4. thekarter104

    thekarter104 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Mar 28, 2013
    Messages:
    1,732
    Country:
    United States

    Before.
    I transferred rxTools emuNAND from my 2 GB SD card to my 8 GB SD card. Ofcourse I formatted emuNAND using Gateway on my 8 GB SD Card, otherwise I wouldn't be able to do it.
     
  5. motezazer

    OP motezazer GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Feb 6, 2015
    Messages:
    1,214
    Country:
    France
    Linked or unlinked?
     
  6. thekarter104

    thekarter104 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Mar 28, 2013
    Messages:
    1,732
    Country:
    United States
    I have no clue, sorry. I didn't do anything else after so...
    Pokémon Rumble World, 10 Second Run (DSiWare), 1001 Block Busters (DSIWare) shows up in rxTools emuNAND but not in sysNAND.
    I had those legit purchases from the eShop a couple years ago, so I could redownload them.
     
  7. motezazer

    OP motezazer GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Feb 6, 2015
    Messages:
    1,214
    Country:
    France
    So linked I guess.
    Anyway, it doesn't matter, because your ticket aren't installed to the SD but to the NAND.
    A ticket is a license to use a program on the 3ds.
    No ticket = no right to use that program
     
  8. thekarter104

    thekarter104 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Mar 28, 2013
    Messages:
    1,732
    Country:
    United States

    SSB4 is installed on the SD.
     
  9. motezazer

    OP motezazer GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Feb 6, 2015
    Messages:
    1,214
    Country:
    France
    But SSB4 ticket is installed to the NAND.
     
  10. thekarter104

    thekarter104 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Mar 28, 2013
    Messages:
    1,732
    Country:
    United States

    Ah, I understand, thanks!
    Sorry for the cluster**** on 1st page of this thread :/
     
  11. purupuru

    purupuru GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2013
    Messages:
    188
    Country:
    United States
    Here's something related to pasta since it's the only way to run dsiware. There's a good tutorial on ripping dsiware to nds but nothing related to converting that nds to a cia.
     
  12. zoogie

    zoogie playing around in the dsiware
    Developer

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Messages:
    7,971
    Country:
    Micronesia, Federated States of
    make_cia --srl=dsiwarename.nds

    :mellow:
     
  13. purupuru

    purupuru GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2013
    Messages:
    188
    Country:
    United States
    Yeah about that. make_cia is crashing on me. I'm on a X86 win 7 machine. I'm wondering if this requires X64. Is thee a place where I can get the exe?
     
  14. zoogie

    zoogie playing around in the dsiware
    Developer

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Messages:
    7,971
    Country:
    Micronesia, Federated States of
  15. purupuru

    purupuru GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2013
    Messages:
    188
    Country:
    United States
    Never mind I got it. Thanks
     
  16. Asia81

    Asia81 In my Ecchi World <3
    Member

    Joined:
    Nov 15, 2014
    Messages:
    5,837
    Country:
    France
    Question : Can I eat Pasta CFW?
    Answer : Well...


    xD
     
  17. Etkar.H

    Etkar.H GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 26, 2009
    Messages:
    228
    Country:
    Norway
    So I'm trying to go online on SSB 3DS when I get an error saying that I have to update the game before going online. But I've already updated the game with a cia file, so I don't know what the problem is here... I have the legit cia of the game installed. I've also tried installing the update directly from eShop, but I still get the same result. The game still says 1.0.1 after I've installed the 1.0.7 update. It even says it's installed in software management settings. My theory is taht when I launch the game on PastaCFW it goes back to sysNand and launches it from there...

    Edit: Welp, somehow I bricked my 3DS while trying to fix this. GG. Still, a solution for the update would be nice for use when I've restored my NAND.
     
    capito27 likes this.
  18. zoogie

    zoogie playing around in the dsiware
    Developer

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Messages:
    7,971
    Country:
    Micronesia, Federated States of
    Reveal yourself! (waves wand)

    Ok, better.

    SSB just doesn't seem to work right on pasta with old3ds. The ram-increasing reboot clears pasta patches methinks.
    btw, what did you do to brick the 3ds? Install SSB to NAND? lol
     
  19. motezazer

    OP motezazer GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Feb 6, 2015
    Messages:
    1,214
    Country:
    France
    I can't see anything when you write in white!
     
  20. Etkar.H

    Etkar.H GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 26, 2009
    Messages:
    228
    Country:
    Norway
    My bad.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - technical, support, thread