Ntsc-U games on Pal wii SSBB

Discussion in 'Wii - Hacking' started by UchihaByakuya, Mar 22, 2008.

Mar 22, 2008
  1. UchihaByakuya
    OP

    Newcomer UchihaByakuya Newbie

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    Netherlands
    I have a Pal wii. It is set on regionfrii. I can play SSBB. But when the game is loading I hear a lot of sound coming out of the wii. I'm worried about this. Especially since my modder has told me that turning your wii on regionfrii and playing games other than your region could damage your wii.
    Can anybody confirm this?
     
  2. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    It's fine. SSBB is the only game at the moment which loads vast amounts of data from the disc.
     
  3. manias

    Member manias GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,258
    Country:
    Netherlands
    lots of noise could mean you used crap media.. use tdk or verbatim dvd+r DL
     
  4. ilovengage

    Member ilovengage GBAtemp Fan

    Joined:
    May 1, 2005
    Messages:
    427
    Country:
    Austria
    I'd say the "damaging" he meant is that US games could install an incompatible firmware on your Wii.
     
  5. UchihaByakuya
    OP

    Newcomer UchihaByakuya Newbie

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    Netherlands
    I used Philips DVD+R DL. How good is that one?
     
  6. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    They're fine.
     
  7. manias

    Member manias GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,258
    Country:
    Netherlands
    you don't know the amount of noise his wii makes dude so how would you know it's exactly the same ;p geez
     
  8. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    No, I don't. But, being a modder, I have access to many Wiis and probably have more experience than the average person.
     
  9. mattlouf

    Member mattlouf GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 19, 2004
    Messages:
    219
    Location:
    Earth
    Country:
    United States
    Try to find the Media ID of your blank DVD (using DVD Identifier for exemple) and Have a look here.
    You'll know for sure if your media are crap, good or 1st class...
     

Share This Page