No Sound on Moonshell 2

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by Inunah, Apr 25, 2010.

Apr 25, 2010

No Sound on Moonshell 2 by Inunah at 6:08 AM (3,190 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. Inunah
    OP

    Banned Inunah The Female Mistaken for a Male.

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    2,679
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    I can't get the DPG files I download to work with Moonshell 2. I can get video to work, but I get absolutely NO audio! I know I didn't, because I had Moonshell 2 volume set to max and the DS volume also set to max, just to see if the volume was simply quiet.

    I'm using an R4 with the latest Wood R4 firmware and loading Moonshell 2 from there. I've tried two different videos, and neither had sound.
     
  2. jurassicplayer

    Member jurassicplayer Completionist Themer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    4,280
    Location:
    Pantsuland
    Country:
    United States
    Try using the Alternate loader. There was supposedly something that broke the audio for certain cards which the Alternate loader fixes. Just patch and run the alternate loader instead of the moonshl2.nds or directboot.
     
  3. Inunah
    OP

    Banned Inunah The Female Mistaken for a Male.

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    2,679
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Okay.... *Goes hunting for that moonshell2 zip file*
     
  4. jurassicplayer

    Member jurassicplayer Completionist Themer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    4,280
    Location:
    Pantsuland
    Country:
    United States
    You could try Xenon++'s updated alternate loader (its just compiled with the latest devkitARM, though I have no idea what that helps with xD).
    http://gbatemp.net/?showtopic=210831
     
  5. Inunah
    OP

    Banned Inunah The Female Mistaken for a Male.

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    2,679
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Why????? It works now. :3

    Thanks for your help. Last time I heard of this problem it was unfixable. D:
     
  6. Gamer4life

    Member Gamer4life I am the Orange Gamer

    Joined:
    May 13, 2009
    Messages:
    296
    Location:
    Virginia
    Country:
    United States
    you could just launch moonshell with DSOrganize form wood that fixes sound and its what i do
     
  7. amaro

    Member amaro GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 7, 2007
    Messages:
    432
    Location:
    S.A.C. Loures - Lisboa
    Country:
    Portugal
    use "moonshl2_AltLoader_DKPr27.nds" it fix the sound [​IMG]
     
  8. Xenon++

    Member Xenon++ Taiju Yamada

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    1,394
    Country:
    Japan
    That nds is too old. Use r30 in mshl2tools.7z/reset_mse/moonshl2alt.nds as jurassicplayer says.
     

Share This Page