Nitrohax for Acekard?

Discussion in 'Acekard' started by JoBrittain, May 24, 2010.

May 24, 2010

Nitrohax for Acekard? by JoBrittain at 12:04 AM (2,487 Views / 0 Likes) 21 replies

  1. JoBrittain
    OP

    Newcomer JoBrittain Newbie

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    Yea, so i've been doing lots of googling and research and sadly I can't find anything about nitrohax on the acekard being compaitable. [​IMG]

    So people know it doesn't work with the DSi and it doesn't work with an Acekard2i...

    What i'm wondering, is wether there is a fix for it or some form of alternative software that allows you to use cheats on original game cartriges for the acekard. [​IMG]

    Help ME Please [​IMG]

    Thanks




    P.S. please don't tell me about buying stuff (e.g. action replay)
     


  2. YayMii

    Member YayMii hi

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    4,882
    Location:
    that place
    Country:
    Canada
    It's supposed to be working fine (assuming you're using a DS phat/lite and you're using a small cheat DB).

    Try DLDI patching it.
     
  3. tk_saturn

    Member tk_saturn GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    3,327
    Country:
    United Kingdom
    The older version NitroHax 0.82, is meant to work.
     
  4. spark1223

    Member spark1223 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    409
    Country:
    United States
    .92 freezes for me too for some reason. Won't let me exit folders..90 has a fat error. .82 works...
     
  5. obito

    Member obito I can have a title?! :O

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    348
    Country:
    New Zealand
    I dunno which one I have.. but it works fine..


    what exactly is the problem? all i did was I picked the cheats I wanted in the .dat file, and saved them as xml files in r4cce. then when I loaded it in never froze.
     
  6. spark1223

    Member spark1223 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    409
    Country:
    United States
    Well I think the OPs mad because it doesn't work on DSi, which it won't ever work on... (until a new version is made)

    But .92 doesn't work with an xml file made by an actual action replay, it just won't let me do anything but start the game once a folder has opened. .90 just says FAT init error.

    .82 is only one that works for me.
     
  7. JoBrittain
    OP

    Newcomer JoBrittain Newbie

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    If it doesn't work on the DSi, I can live with that because I have a DS.... (which I have tried using) but when loading the cheats, I get the lovely freeze [​IMG]

    I have tried DIDL patching it, for the acekard. Mybe I used the wrong one.
    Can somebody please give me a link to the DIDL patch for the acekard 2i just incase.

    I'll try almost anything to get this working [​IMG]

    Thanks
     
  8. spark1223

    Member spark1223 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    409
    Country:
    United States
    Just use version .82 as i said before the newest version wont work for me, and a few others.
     
  9. Pliskron

    Banned Pliskron Banned

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    1,276
    Country:
    United States
    The latest version is working just fine on my AK2i
    The problems you're having seem to be related to the xml file the one on gba temp isn't working. I think it might need to be a smaller file in general.
    You should make an XML file with a handful of games for Nitro to work properly. The easy way to make your XML file would be to install the action replay code manager, drag codes from subscriptions to my custom code list, go to the action replay folder and take the xml out of local_codelists, rename it cheat.xml and use it. Start with that and you can add more codes latter in a text editor.
     
  10. spark1223

    Member spark1223 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    409
    Country:
    United States
    Mines dumped from an actual action replay dsi, not gba temp.
     
  11. JoBrittain
    OP

    Newcomer JoBrittain Newbie

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    I'll try that Pliskron [​IMG]
     
  12. JoBrittain
    OP

    Newcomer JoBrittain Newbie

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    Thank You Pliskron [​IMG]
    and everyone else that replied!

    Using my action replay code manager certainly did the job. Mybe it was my xml code editing... (I tried to split the cheat file into two parts)

    It now works!
     
  13. Cloudwatoka

    Newcomer Cloudwatoka Newbie

    Joined:
    Feb 20, 2013
    Messages:
    6
    Country:
    United States
  14. Cloudwatoka

    Newcomer Cloudwatoka Newbie

    Joined:
    Feb 20, 2013
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Ok so i tried using nitrohax I dld dldi patching unless i am patching it wrong. I am using version .82 and tried .92. I made a cheat list with only one game in it and the xml was dumped from action replay. When i go to load nitrohax i can load the program, i can select and activate the cheats, but when it goes to load the game it brings me back into the ackeard2i menu. From here i select the game but there are no active cheats. What am i doing wrong ?
     
  15. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    It doesn't work on the DSi or 3DS, if that's what you're using.

    Also your cheat database should be smaller than ~3MB to be safe.
     
  16. Cloudwatoka

    Newcomer Cloudwatoka Newbie

    Joined:
    Feb 20, 2013
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    I am using the DS lite. My cheat database is only 1k for one game at the moment. Does the game have to be in a particular directory ?
     
  17. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Oh, wait, I misread.

    Nitrohax is for retail games. For flash carts, you use their built-in cheat functions.
     
    Cloudwatoka likes this.
  18. Cloudwatoka

    Newcomer Cloudwatoka Newbie

    Joined:
    Feb 20, 2013
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Wow. All of that research just to find out that i needed to push the start button to acess the acekard2i build in cheat function. It even has it's own data base for cheats. Rydian thank you again for the help
     
  19. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Cloudwatoka likes this.
  20. Cloudwatoka

    Newcomer Cloudwatoka Newbie

    Joined:
    Feb 20, 2013
    Messages:
    6
    Country:
    United States

Share This Page