Nintendont

By sabykos, Jun 10, 2013 6,870,280 40,336 158

  1. Drak0rex

    Drak0rex GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    2,059
    Country:
    United States
    Really? So when you're in any kind of fog you get what appear to be scanlines across the screen from the original game? Doesn't look like that when I watch it on Youtube...
     
    Last edited: Oct 5, 2015
    Margen67 likes this.
  2. VinsCool

    VinsCool Cattus Incerta Tacitusque
    Member

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    13,612
    Country:
    Canada
    because videos you saw were likely to be interlaced.
     
    Margen67 and uyjulian like this.
  3. pedrobarca

    pedrobarca Banned
    Banned

    Joined:
    Jun 17, 2013
    Messages:
    445
    Country:
    Hey guys, I have a friend who has problems with starting nintendont. He gets a Stack Dump, everytime he starts nintenont. Even without hdd connected he gets the stack dump, so it is not a faulty hdd. My guess is a faulty SD card. Any other ideas?

    EDIT: He doesn't even get to the screen where he has the choice between SD and USB.
     
  4. TecXero

    TecXero Technovert
    Member

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    2,811
    Country:
    United States
    That's odd. Try a different SD card. Make sure your IOS58 is clean and the latest. Also, make sure your Homebrew Channel is up-to-date and not modified. It also wouldn't hurt to make sure the XML file is properly copied over, though that shouldn't cause that.
     
  5. pedrobarca

    pedrobarca Banned
    Banned

    Joined:
    Jun 17, 2013
    Messages:
    445
    Country:
    Thanks for the reply. Here is his sysCheck:

    sysCheck v2.1.0 HD Edition von Double_A und R2-D2199, JoostinOnline, Nano
    ...laeuft auf dem IOS58 (rev 6432).

    Region: PAL
    Systemmenue 4.3E (v610)

    Laufwerksdatum: 12.07.2012
    Homebrewkanal 1.1.2 benutzt IOS58

    Hollywood v0x21
    Konsolen-ID: 615982704
    Shop Channel Country: Germany (78)
    Boot2 v0
    Es wurden 47 Titel gefunden.
    Es wurden 35 IOS gefunden, von denen 0 funktionslos (Stub) sind.

    IOS9 (rev 1290): Keine Patches
    IOS12 (rev 782): Keine Patches
    IOS13 (rev 1288): Keine Patches
    IOS14 (rev 1288): Keine Patches
    IOS15 (rev 1288): Keine Patches
    IOS17 (rev 1288): Keine Patches
    IOS21 (rev 1295): Keine Patches
    IOS22 (rev 1550): Keine Patches
    IOS28 (rev 2063): Keine Patches
    IOS31 (rev 3864): Keine Patches
    IOS33 (rev 3864): Keine Patches
    IOS34 (rev 3864): Keine Patches
    IOS35 (rev 3864): Keine Patches
    IOS36 (rev 3864): Keine Patches
    IOS37 (rev 5919): Keine Patches
    IOS38 (rev 4380): Keine Patches
    IOS41 (rev 3863): Keine Patches
    IOS43 (rev 3863): Keine Patches
    IOS45 (rev 3863): Keine Patches
    IOS46 (rev 3863): Keine Patches
    IOS48 (rev 4380): Keine Patches
    IOS53 (rev 5919): Keine Patches
    IOS55 (rev 5919): Keine Patches
    IOS56 (rev 5918): Keine Patches
    IOS57 (rev 6175): Keine Patches
    IOS58 (rev 6432): USB 2.0
    IOS59 (rev 9249): Keine Patches
    IOS62 (rev 6942): Keine Patches
    IOS80 (rev 7200): Keine Patches
    IOS236 (rev 65535): Trucha Bug, ES Identify, NAND Zugriff
    IOS249[56] (rev 21010, Info: d2x-v10beta52-vWii): NAND Zugriff, USB 2.0
    IOS250[57] (rev 21010, Info: d2x-v10beta52-vWii): NAND Zugriff, USB 2.0
    IOS251[58] (rev 21010, Info: d2x-v10beta52-vWii): NAND Zugriff, USB 2.0
    IOS512 (rev 7): NAND Zugriff, USB 2.0
    IOS513 (rev 1): NAND Zugriff, USB 2.0
    Bericht wurde am 05.10.2015 generiert.
    It is in German, but it shouldn't be a problem to read it. It looks good imo. My guess is the SD card. Unfortunately he doesn't have another one.
     
    Last edited: Oct 5, 2015
  6. TecXero

    TecXero Technovert
    Member

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    2,811
    Country:
    United States
    Your IOS58 isn't a valid revision as far as I know. Someone must have modified it. Grab the latest IOS58 as a clean WAD and install it via your prefered WAD manager.
     
  7. pedrobarca

    pedrobarca Banned
    Banned

    Joined:
    Jun 17, 2013
    Messages:
    445
    Country:
    I have the same version of IOS58 and never tempered with it. Neither did he. Nintendont works great on my console.
     
  8. GreyWolf

    GreyWolf GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Mar 2, 2015
    Messages:
    5,401
    Country:
    United States
    There are quite a few effects in Windwaker that are rasterized like the fog. The Gamecube's frame buffer isn't that big and you can only fit so many textures into memory before you have to do that. The OpenGL docs have a section on it: https://www.opengl.org/documentation/specs/version1.1/glspec1.1/node41.html

    The YT videos that don't show that are probably running on Dolphin.
     
    Last edited: Oct 5, 2015
    Margen67 likes this.
  9. pedro702

    pedro702 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    9,585
    Country:
    Portugal
    did he made sure that is nintendont dol isnt corrupted? or even his SD card needing a format? btw ios58 isnt needed for sd card afaik sd cards are mounted diferently than usb.

    I also have a fake controller that gets me dsi exception dumps even on homebrew menu so theres that too.
     
  10. pedrobarca

    pedrobarca Banned
    Banned

    Joined:
    Jun 17, 2013
    Messages:
    445
    Country:
    Thanks for the reply. He redownloaded the dol several times. He is buying a new SD card and tries agein later. His current SD card is a nearly 10 years old 512 MB Sd card. I bet a new sd card solves the problem.
     
  11. TayTayTheKiller

    TayTayTheKiller Forever noob
    Member

    Joined:
    Sep 12, 2014
    Messages:
    123
    Country:
    Been away for a long time and just wanted to say thanks! I can finally play star fox adventures without issues and use my ps4 pad plugged into the front of the console.
    Thanks Dev's!
     
  12. Drak0rex

    Drak0rex GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    2,059
    Country:
    United States
    So if it doesn't happen in dolphin, there must be a way to fix it.:unsure:
     
    Margen67 likes this.
  13. GreyWolf

    GreyWolf GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Mar 2, 2015
    Messages:
    5,401
    Country:
    United States
    Add more memory and a $500 GPU to the Wii? :)
     
    MassiveRican and Margen67 like this.
  14. Drak0rex

    Drak0rex GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    2,059
    Country:
    United States
    I LIKE IT!:yay:
     
    Margen67 likes this.
  15. VinsCool

    VinsCool Cattus Incerta Tacitusque
    Member

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    13,612
    Country:
    Canada
    no. Because dolphin does render with textures upscale.

    While in progressive mode on HD tv, anything could be seen as pixels, since the resolution is lower.

    the scanlines you saw are normal behaviour. there is not glitch :)
     
    Margen67 likes this.
  16. Apostrophe

    Apostrophe VIDEO GAMES
    Member

    Joined:
    Apr 30, 2013
    Messages:
    145
    Country:
    United States
    I love Nintendont so far. It's game compatibility and ability to work with the Wii U make it truly amazing. However, my only compliant is that Super Smash Bros. Melee has long load times compared to DIOS MIOS, devolution, and even the physical disc. Is there anything that can be done about the loading speed or can it not be solved?
     
  17. pedro702

    pedro702 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    9,585
    Country:
    Portugal
    yes you can unlock the speed limit but there is a catch ssb, is one of those games that uses h4m files so if the speed isnt gcperfect the file wont play their are mainly stage sounds i tihnk so if some stage sounds sometimes not playing doesnt trouble you just unlock the speed in the settings.

    Lot of people dont know that DM has the speed unlock that why it has so manny issues too.
     
    Apostrophe likes this.
  18. ccfman2004

    ccfman2004 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Mar 5, 2008
    Messages:
    2,239
    Country:
    United States
    It could also be the speed of the media you have your ISOs on. Are you using USB or SD Slot? If USB, what type of USB(Flash SD Reader or HDD)?
     
  19. Robfozz

    Robfozz GBAtemp Smartass
    Member

    Joined:
    Apr 19, 2014
    Messages:
    812
    Country:
    United States
    Were the USB compatibility issues ever fixed? Last time I used Nintendont, my USB wouldnt work for it
     
  20. pedro702

    pedro702 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    9,585
    Country:
    Portugal
    yes 99% of all usbs work, only some rare ones dont.
     
    Margen67 likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Nintendont,