1. jwitz

    OP jwitz GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 16, 2014
    Messages:
    198
    Country:
    The GC adapter works fine when navigating the menu in nintendont, but after loading paper mario TTYD it is unresponsive when asking for the progressive mode and doesn't work at the warning screen or intro.

    Anyone know why? I've updated to the latest controllers zip and main program.
     
  2. Ferdi125

    Ferdi125 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 28, 2016
    Messages:
    5
    Country:
    Thailand
    HID enable?

    sent from Tapatalk
     
  3. x65943

    x65943 the end is nigh, buy doge coin
    Global Moderator

    Joined:
    Jun 23, 2014
    Messages:
    4,926
    Country:
    United States
    Make sure you don't have a wiimote or pro controller activated/plugged in.
     
    VinsCool likes this.
  4. jwitz

    OP jwitz GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 16, 2014
    Messages:
    198
    Country:
    I took the batteries out of the Wiimote and tried and still no luck. I also tried taking the batteries out before nintendont loaded. Pro controller battery is dead.

    It's really strange that it works in the menu but not in game...
     
  5. JPnintendo

    JPnintendo GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    188
    Country:
    Argentina
    It only happens with that game?
     
  6. jwitz

    OP jwitz GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 16, 2014
    Messages:
    198
    Country:
    I've tried three games and it's the same. I thought changing to the back USB ports might work but still no luck. :(
     
  7. JPnintendo

    JPnintendo GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    188
    Country:
    Argentina
    Are all the components you are using originals?
     
  8. jwitz

    OP jwitz GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 16, 2014
    Messages:
    198
    Country:
    Hey thanks for the reply.

    I asked in the nintendont thread and got it fixed. :D

    Turned out it was a bug with updating the program while native control was turned on. I used the SD on an original Wii before using it on vwii. So I just needed to put it in the Wii, and turn it off.
     
  9. JPnintendo

    JPnintendo GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    188
    Country:
    Argentina
    Great, good to know about that bug and its solution :P
     
  10. jwitz

    OP jwitz GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 16, 2014
    Messages:
    198
    Country:
    Another thing that complicated it was that having a GC memory card or controller plugged in made the program automatically turn on native control when starting up even if you turned it off before. So you have to take out GC for controllers and cards before turning it off. :s
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Nintendont, adapter, issue