New Official Firmware Out!!!!!!!

Discussion in 'Acekard' started by FirstDuke, Dec 17, 2009.

Dec 17, 2009
  1. FirstDuke
    OP

    Newcomer FirstDuke Member

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Messages:
    44
    Location:
    Malaysia
    Country:
    Malaysia
    Finally is out. Shuld i b happy? [​IMG] Btw who plan to switch back to official??
     


  2. Depravo

    Global Moderator Depravo Jaded curmudgeon

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    5,076
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    I'll stick with AKAIO but I'll put the loader in the __aio/ak2loader/ directory, just in case. Can't hurt to have the best of both worlds.
     
  3. FirstDuke
    OP

    Newcomer FirstDuke Member

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Messages:
    44
    Location:
    Malaysia
    Country:
    Malaysia
    o.O the ak2loader is use for this purpose ar.. i dunoo... haha, lazy to read wiki tht y
     
  4. EyeZ

    Member EyeZ GBAtemp Addict

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    2,336
    Country:
    United Kingdom
    no "switching back" for me, i'm very happy with AKAIO and their quick loader updates
     
  5. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    akaio is better, but who ever prefers official go for it
     
  6. Elritha

    Member Elritha GBAtemp Addict

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    2,037
    Country:
    Canada
    I'll stick with AKAIO until it stops being supported. [​IMG]
     
  7. BoxShot

    Member BoxShot Chiyo-chan :3

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3,447
    Location:
    Middle of the ocean.
    Country:
    United States
    +1

    When that happens I'd be getting a new flashcart (or get a SCDS2 before that because how awesome it sounds so far). [​IMG]
     
  8. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    lets just hope akaio lives on long enough
     
  9. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    Hmm - difficult choice

    I would stick with AKAIO as for it's better support for new games - but reading the 'FAQ' from the latest AK2 - it apparently allows MP3 playback
    - which is something I miss in AKAIO since plugins don't exist anymore
     
  10. azure0wind

    Member azure0wind 7 years flew so fast.

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    941
    Country:
    Indonesia
    hm.. can we put the "akmenu4.nds" of official firmware in the ak2loader folder (on akAIO)?
     
  11. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    What about the other way round... Using AK2 official firmware (ak4menu.nds & _AK folder) - for the Mp3/Movies etc, but using AKAIO Loader for games instead ???
     
  12. Smiths

    Member Smiths AKAIO Person of Interest

    Joined:
    Feb 24, 2003
    Messages:
    1,318
    Location:
    The land of Dairy Queen
    Country:
    United States

    Probably. but you'd be using their shell and gui.
    Don't even know if that'll work, not a supported feature.

    We're not going anywhere I don't think.

    Good on AK team to release stuff though. Theyt do love AKAIO but it still shows something when they go "oh, here's our firmware" just so new owners who will follow their instructions don't end up with a completely outdated system.

    They get a new card, get official firmware, play some games, then migrate to AKAIO.

    Ta-da.
     
  13. Leonidas

    Member Leonidas GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    479
    Location:
    sLOVEnia
    Country:
    Slovenia
    AKAIO is ways better of course, but you'd be surprised how many people still prefer the official FW. Just go to youtube and see some recent videos. Practically everyone is using Ak2menu. And then they all run Super Mario Kart infront of the camera and it's like wow holy crap, acekard rocks! I'm off to playing Bowser now, cyaaazz!

    And then later on the come back ranting it doesn't work. [​IMG]
     
  14. astrangeone

    Member astrangeone GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    1,684
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Lol. I was one of the people who didn't know to switch to Akaio at all. Until now, I did...and let me say, it's a lot more pleasant than dealing with random roms not working.

    And I do miss built in .mp3 playback. I need to put my moonshell back on.
     
  15. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    Guess what - I have (on my AK2i)
    In fact I've set it up so AKAIO 'hides' folders such as 'MP3','Videos' & Moonshell to 'hide' folder 'Games'.
    So now AKAIO only shows 'Games' & 'TXT' folder & Moonshell 2 shows 'TXT','Movies' and 'MP3'
    If I want to play Games I boot up as normal & play - If I want Music/Movies I have to start Moonshell2 up

    Just wish I could use AKAIO to show MP3/DPG files & boot up Moonshell (and run) if I select any of them
    OR
    Get it to boot into Moonshell 2 WITHOUT having to go into AKAIO first to autorun (as well as getting a nds loader that works on an AK2i)
    OR
    Even easier - BRING BACK PLUGINS !!!
     
  16. Yuan

    Member Yuan GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    1,271
    Country:
    Brazil
    New spare loader to use @ AKAIO, thanks!
     
  17. Ph33rm3

    Newcomer Ph33rm3 Member

    Joined:
    Mar 21, 2009
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    Neat. Although AKAIO still sounds better.
     
  18. FirstDuke
    OP

    Newcomer FirstDuke Member

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Messages:
    44
    Location:
    Malaysia
    Country:
    Malaysia
    well guys, stick to akaio, i try switch to ofw but they cant event run moonshell 2.08 -.-
     
  19. Link2999

    Newcomer Link2999 Advanced Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    82
    Country:
    United States
    Does this update get rid of the Danny Phantom Icon?
     
  20. BoxShot

    Member BoxShot Chiyo-chan :3

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3,447
    Location:
    Middle of the ocean.
    Country:
    United States
    No and it will never since that icon is used to bypass the 1.4 update for the DSi.
     

Share This Page