1. leonmagnus99

    leonmagnus99 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Apr 2, 2013
    Messages:
    3,650
    Country:
    Iraq
    perfect, now to wait for the gpsp core!!!
     
  2. Clydefrosch

    Clydefrosch GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    5,780
    Country:
    Germany
    Yes, it's an issue with the 3ds port and within that, the dynarec.
    The guy who ported it is long gone, noone else wants to dive in and spend 3 years figuring out what's wrong, especially with vc being an option.

    Not sure what before you're talking about, but this has been an issue since before ra 1.3

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Yesterday's nightly build has the fixed core already.
     
    leonmagnus99 likes this.
  3. leonmagnus99

    leonmagnus99 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Apr 2, 2013
    Messages:
    3,650
    Country:
    Iraq
    is there the core vpk for vita in it c: ?
     
  4. Clydefrosch

    Clydefrosch GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    5,780
    Country:
    Germany
  5. leonmagnus99

    leonmagnus99 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Apr 2, 2013
    Messages:
    3,650
    Country:
    Iraq
    arigato gozaimasu ,thx and danke mein freund.
    @Clydefrosch any chance i can use my previous save states? c:
    they are in .sav/svs format , and I'll miss the blue themed gpsp XD

    but if i get to play full speed gba straight off the menu it's cool.

    and the other thing is, i installed the full vpk of that retroarch zip, can i create a core of gpsp within the retroarch emulator ? thanks in advance.
     
    Last edited by leonmagnus99, Nov 14, 2019
  6. Clydefrosch

    Clydefrosch GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    5,780
    Country:
    Germany
    Ah, i forgot to mention, you also need to download the data file and move the RetroArch folder inside the downloaded data archive to PS Vita data directory.

    i don't think gpsp .sav files are compatible with other emulators .sav files. you can try copying them into the corresponding folders in /data/retroarch/ system/savefiles and /savestates (those might actually be in a location, i moved mine around a bit i think) and see how it goes from there.
    if you mean from psp gpsp, it might work though.


    I'm not sure what you mean by creating a core in the retroarch emulator. the gpsp core is part of the retroarch installation. if you try to open a gba game, it (and vba-next) should be presented as options for you to chose.
     
    leonmagnus99 likes this.
  7. leonmagnus99

    leonmagnus99 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Apr 2, 2013
    Messages:
    3,650
    Country:
    Iraq
    i downloaded that and got retroarch folder , i put "retroarch" into the root of ux0

    am i supposed to move it elsewhere?
    and regarding the core, i mean like having retroarch always boot with gpsp as core like as base because that's the only emulator i would like to use.

    and yes my saves are from gpsp (from adrenalines psp).
    hopefully they work.
     
  8. Clydefrosch

    Clydefrosch GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    5,780
    Country:
    Germany
    i believe it expects the files to be in the data folder.

    and no, i thing on vita, retroarch can't load a core like that. but if you only open content and go to your gba games, it wont load any others either
     
    leonmagnus99 likes this.
  9. leonmagnus99

    leonmagnus99 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Apr 2, 2013
    Messages:
    3,650
    Country:
    Iraq
    okay so i must copy the content of that retroarch data zip into ux0/data/here?
     
  10. Clydefrosch

    Clydefrosch GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    5,780
    Country:
    Germany
    There should be a retroarch folder in there, you should merge those folders.
     
    MrCokeacola and leonmagnus99 like this.
  11. leonmagnus99

    leonmagnus99 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Apr 2, 2013
    Messages:
    3,650
    Country:
    Iraq
    gotcha thanks bruv =)

    @Clydefrosch and look here this is what i mean with standalone vpk

    https://www.reddit.com/r/vitahacks/...amp&utm_medium=&utm_content=comments_view_all

    is there a vpk for the fixed gpsp? let me know if you find it!!!

    i think i found it for anyone that's interested in single cores check on last page of thread gpsp fixed is up there!

    https://gbatemp.net/threads/retroar...ta-edition-nightlies-included.437034/page-206
     
    Last edited by leonmagnus99, Nov 16, 2019
    Tarmfot likes this.
  12. Pickle_Rick

    Pickle_Rick I'm a pickle Morty!
    Member

    Joined:
    Aug 28, 2017
    Messages:
    614
    Country:
    United States
    Shortly after the first couple of builds there were ones with proper screen scaling and working gpsp. It doesn't run right after 9.x.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - performance, stuttering, emulation