Hacking New 3DS Emunand 9.5

pLaYeR^^

Doctor Switch
OP
Member
Joined
Sep 18, 2014
Messages
3,151
Trophies
1
Age
27
Location
Austria
XP
3,955
Country
Austria
Is it already possible to upgrade the Emunand on the New 3DS with GATEWAY 3.1.0 ULTRA PUBLIC BETA to the latest firmware (9.5)? And will the Emunand Tool be able to make a backup from the Emunand of the New 3DS soon? Because i tried it and i still get an error "Unknown Size".
Thanks in advance! :)
 

wiiuser2

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
186
Trophies
0
XP
211
Country
Netherlands
Is it already possible to upgrade the Emunand on the New 3DS with GATEWAY 3.1.0 ULTRA PUBLIC BETA to the latest firmware (9.5)? And will the Emunand Tool be able to make a backup from the Emunand of the New 3DS soon? Because i tried it and i still get an error "Unknown Size".
Thanks in advance! :)

Emunand 9.5 is NOT supported on the N3DS (working fine on old 3DS). Read here why:
http://gbatemp.net/threads/gateway-new-3ds-emunand-9-5-0-and-higher-is-not-supported-reason.380547/
 

Vappy

Well-Known Member
Member
Joined
May 23, 2012
Messages
1,508
Trophies
2
XP
2,613
Country

Liberty

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 22, 2008
Messages
526
Trophies
0
XP
215
Country
Gambia, The
TOUUJBHm.jpg


YjuPKiSm.jpg


hBfRvedm.jpg



GW3D-VER 9.5.0-23E is not shown due to a bug. Use this tutorial to get around it:

http://gbatemp.net/threads/how-to-transfer-emunand-to-another-sd-card-working-on-new3ds.383684/

I dont know if it is a good idea to upgrade now to 9.5. Should i wait until Emunand Tool support the New 3DS?
Ask the author of the tool when he thinks it will be ready and then decide what to do.
 
  • Like
Reactions: pLaYeR^^

pLaYeR^^

Doctor Switch
OP
Member
Joined
Sep 18, 2014
Messages
3,151
Trophies
1
Age
27
Location
Austria
XP
3,955
Country
Austria

Liberty

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 22, 2008
Messages
526
Trophies
0
XP
215
Country
Gambia, The
Interesting, i use a 16 GB micro SD card and when i boot in Emunand i see a GW3D..... (Im on 9.0.0-20E)
Then you should be fine. It works for some, for some don't and I would never upgrade my firmware version if I didn't see GW3D in front of it.
 

toto621

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 19, 2015
Messages
384
Trophies
0
XP
1,426
Country
Belgium
The GW3D bug seems to be related to Micro-SD speed/Class.

From what I tested and other post on this forum, SanDisk Ultra (Class 10) seems to be the best ones, no GW3D bugs with them at all.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
    HUNTERFOX @ HUNTERFOX: Ik