NDS Firmware File Glitch

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by Mr.x2011, Jan 14, 2013.

Jan 14, 2013

NDS Firmware File Glitch by Mr.x2011 at 11:52 PM (1,528 Views / 0 Likes) 20 replies

  1. Mr.x2011
    OP

    Newcomer Mr.x2011 Member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    38
    Country:
    Australia
    Hi GBATemp,

    I am posting this thread to let everyone know that the nds firmware file has a glitch. When you open the file for the first time it asks you to set it up with your details (Birthday, Date, Time e.t.c). After this it says it has to reset the system for the settings to take effect so it does this and then I open it up again (after my ACTUAL SYSTEM- not just the file resets-) and it asks me to set it up. So... I was wondering if any of you had a way of fixing this glitch?

    Thanks,

    Mr.x

    P.S I am using a Supercard DSTwo. And the reason I want the firmware is to use pictochat so if there is a pictochat file floating around the web I was wondering if any of you could tell me (but without the location because that's illegal).
     


  2. Snailface

    Member Snailface My frothing demand for 3ds homebrew is increasing

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    4,324
    Location:
    Engine Room with Cyan, watching him learn.
    Country:
    Antarctica
    Its not a glitch. The firmware .nds file just can't write to the system's NAND when it's run like an app.

    And no separate pictochat file exists.
     
  3. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,764
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    You know the DSTwo is not an Auto-boot card and you can just use the normal built in firmware just fine?

    All you need to do is not boot into the card and use the normal Pictochat that way.
     
  4. Mr.x2011
    OP

    Newcomer Mr.x2011 Member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    38
    Country:
    Australia
    Yes but I am using a 3ds...
     
  5. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,764
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Oh, I did not know that.
    Sorry, I am not going to be much help with that. I don't own a 3DS at this very moment.
     
  6. Mr.x2011
    OP

    Newcomer Mr.x2011 Member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    38
    Country:
    Australia
    lol I am wondering why you weren't wondering why I was even asking. Anyway the problem is it won't save the settings
     
  7. Mr.x2011
    OP

    Newcomer Mr.x2011 Member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    38
    Country:
    Australia
    Thanks for all the help *sarcasm*
     
  8. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,764
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Well actually you are in the normal DS section and you could have flashed your DS with something like FWNitro, which actually doesn't have the Pictochat.

    Or even had the Auto Mode turned out for the DS.

    All of which are a possibility for the old DS lite/phat. I'll just send a report to have this thread moved to the right section to avoid future confusion.
     
  9. tbgtbg

    Member tbgtbg Shaking the ring ropes up in the sky

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    1,951
    Country:
    United States
    I assume for some reason Swapnote isn't an option?
     
  10. Mr.x2011
    OP

    Newcomer Mr.x2011 Member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    38
    Country:
    Australia
    No it's not because I want to be able to communicate with other DS/DS Lite/DSi/DSi XLs, although I admit I haven't tried it but I gather that it won't do this.
     
  11. Mr.x2011
    OP

    Newcomer Mr.x2011 Member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    38
    Country:
    Australia
    Sorry? Where will it go?
     
  12. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,764
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    3DS hacking section seems to be the right place since you are trying to use the .nds form of the NDS phat's firmware on the 3DS.

    Don't worry, it will be moved and redirected by a staff member and it won't effect the thread itself in any manor, other than moving it to another section.
     
  13. Mr.x2011
    OP

    Newcomer Mr.x2011 Member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    38
    Country:
    Australia
    OK
     
  14. Snailface

    Member Snailface My frothing demand for 3ds homebrew is increasing

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    4,324
    Location:
    Engine Room with Cyan, watching him learn.
    Country:
    Antarctica
    Grr. I can't help it if reality won't cooperate with your wishes.

    Anyway, I think I have a best case solution. There was an early DS game named P1ng Pals that was made to be a direct competitor to Pictochat. Give the ROM a try and maybe it'll float your boat.
     
  15. Mr.x2011
    OP

    Newcomer Mr.x2011 Member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    38
    Country:
    Australia
    Will it work with pictochat on other DS'?
     
  16. Snailface

    Member Snailface My frothing demand for 3ds homebrew is increasing

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    4,324
    Location:
    Engine Room with Cyan, watching him learn.
    Country:
    Antarctica
    I don't see why not, but you'll just have to test it. I don't have multiple systems or I would.
    Actually I misread your post. It won't work with Pictochat but it should work with other P1ng Pals ROMS.
     
  17. Mr.x2011
    OP

    Newcomer Mr.x2011 Member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    38
    Country:
    Australia
    Dammit! I only have ONE Flashcard...
     
  18. Snailface

    Member Snailface My frothing demand for 3ds homebrew is increasing

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    4,324
    Location:
    Engine Room with Cyan, watching him learn.
    Country:
    Antarctica
    I read the IGN review and noticed this:
    So the cartridge-less system can receive a temp copy via wifi from the other system.
     
  19. Mr.x2011
    OP

    Newcomer Mr.x2011 Member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    38
    Country:
    Australia
    Via Wi-Fi or Wireless connection?
     
  20. Snailface

    Member Snailface My frothing demand for 3ds homebrew is increasing

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    4,324
    Location:
    Engine Room with Cyan, watching him learn.
    Country:
    Antarctica
    System to System wireless. Its called Download Play I think.
     

Share This Page