My POkemon WOnt Load...Hiks..

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by pan_chie, Feb 16, 2008.

Feb 16, 2008

My POkemon WOnt Load...Hiks.. by pan_chie at 11:07 PM (1,298 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. pan_chie
    OP

    Newcomer pan_chie Newbie

    Joined:
    Feb 5, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    Indonesia
    Hi All...


    I've problem when i playing pokemon Pearl in NDS... [​IMG]

    I Just Bought New NDS with N-Card.. Firmware 1.45 Xmenu 2.53

    when i played Pokemon Pearl i just smooth and when i saved the game it's succesfully saved

    but the problem is when i load the game ... it wont!!! i'm waiting for 5 minutes but the NDS power indicator just Blinking... [​IMG]

    someone...please help me.....

    can u give me some suggestion... [​IMG]
     
  2. sidneyyoung

    Member sidneyyoung GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    895
    Country:
    Bermuda
    You say it's new, so maybe the contacts just need bedding in a bit, try puttig the cart in and out a few times, then wipe the files and try again. Don't delete the xmenu.dat file

    Just got one myself recently and it's playing and saving Pokemon Diamond fine at the moment, so I guess Pearl should too.


    You could even try putting xmenu 2.54 on, just replace the xmenu.dat file and delete the system folder, it will set itself back up on the next boot. Just make sure to always have a xmenu.dat file in place before rebooting (and not if you don't already know to never format via the PC; if your thinking of formatting)
     
  3. FireEmblemGuy

    Member FireEmblemGuy Finally hit 1000 posts

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    2,274
    Location:
    Michigan, USA
    Country:
    United States
    I've played Diamond on my card for months, through various firmwares and xmenu files. Pearl should work just fine.

    The only real advice I can offer is to make sure the save is set to Flash 2M(assuming that's the save type?) and not automatic. Sometimes games mess up saving on Automatic, which quite frankly I've never understood.
     
  4. leinad

    Member leinad GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 30, 2007
    Messages:
    409
    Country:
    Germany
    if Cleaning the contacts doesn't works, try to copy the Rom renamed again to the card.
    I've already had some errors [hung ups] because of bad blocks :x
    If thats the problem and you want to use the full space on your card, you must Full-Format it~
     
  5. KTAS

    Newcomer KTAS Newbie

    Joined:
    Feb 29, 2008
    Messages:
    3
    Country:
    United Kingdom
    Is anyone else having problems with Pokesav and their Firecard??

    Anything I load onto Pokesav is not saving on the card.
     
  6. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    You have to use the following steps:

    Save in Pokemon, turn off your DS,
    Turn on your DS,
    Load ANY OTHER GAME (Not pokemon)
    Turn off DS
    Edit pokemon save in pokesav
    load pokemon.
    The changes you made should show up.
     

Share This Page