1. sleepymanakete

    sleepymanakete GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    125
    Country:
    United States
    He gets the error even on 8.0.
    Did you follow the "CTRNAND Luma3DS" steps? I wonder if you copy the boot.firm file and then turn off your 3DS. Turn on without the SD card and see if it works without the card.
     
    Last edited by sleepymanakete, Jun 20, 2017
  2. godreborn

    godreborn Retired
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    12,228
    Country:
    United States
    that's odd. the guide makes mention of the error when updating to b9s 1.2. it's normal there, so I don't know y it would do that with 8.0. you're on b9s 1.2 (the latest) correct? and, u have it named boot.firm on the root of your sd card? I'm not sure if arm9loaderhax.bin might affect this, but make sure u don't have that file on the root. that would be luma 7.05 or lower.
     
  3. sleepymanakete

    sleepymanakete GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    125
    Country:
    United States
    I think you're talking about the "Unsupported launcher (argc = 0)" error.
     
  4. godreborn

    godreborn Retired
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    12,228
    Country:
    United States
    yes, that's the error I'm referring to.
     
  5. Kyletempest

    Kyletempest GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 12, 2014
    Messages:
    105
    Country:
    Brazil
    Is this a bs9 bug? I´m certainly that is not bricked, cause i acess LUma Menu and payloads [Chainloader luma].
     
  6. Kyletempest

    Kyletempest GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 12, 2014
    Messages:
    105
    Country:
    Brazil
    Yes i do.
     
  7. sleepymanakete

    sleepymanakete GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    125
    Country:
    United States
  8. Delirious17

    Delirious17 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    125
    Country:
    United States
    Okay maybe someone else can help me out, I tried downgrading to 9.2 a while back, 3DS XL wouldn't turn on, just flash blue light for a second then nothing. I have Luma3DS 7.1 up, where can I go from here?

    It's been a couple months so I do not recall the steps and do not recall my error that made me think I bricked it.

    Any help MUCH appreciated.
     
  9. sleepymanakete

    sleepymanakete GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    125
    Country:
    United States
    That usually means it cant find the file. are you on a9lh or b9s?
     
    Delirious17 likes this.
  10. Delirious17

    Delirious17 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    125
    Country:
    United States
    I don't know :(

    I remember being able to load soundhax for homebrew but again it's been a couple months since I last messed with it. I just put it away thinking it was bricked...
     
  11. sleepymanakete

    sleepymanakete GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    125
    Country:
    United States
    try luma 7.5 maybe you're on a9lh?
    https://github.com/AuroraWright/Luma3DS/releases/tag/v7.0.5
     
    Delirious17 likes this.
  12. Delirious17

    Delirious17 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    125
    Country:
    United States
    Last edited by Delirious17, Jun 21, 2017
  13. sleepymanakete

    sleepymanakete GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Messages:
    125
    Country:
    United States
    Delirious17 likes this.
  14. Delirious17

    Delirious17 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    125
    Country:
    United States
    Well in the meantime I didn't select any option, just hit start to save and everything seems to be back to how it was before I did...something off.

    That last step you just posted above updating B9S, that looks very familiar in what I was going to do next, or was trying to do, something with verifying files to downgrade. Either way everything is okay for now.
     
    sleepymanakete likes this.
  15. Kyletempest

    Kyletempest GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 12, 2014
    Messages:
    105
    Country:
    Brazil
  16. Deleted User

    Deleted User Newbie

    Check your files9 folder on the root.Most likely you will find a NAND.bin
     
  17. astronautlevel

    astronautlevel GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Jan 26, 2016
    Messages:
    4,125
    Country:
    United States
    @Kyletempest the issue seems to be a dabort in the loader, could you post the luma/dumps/arm11/crash_dump_00000003.dmp here please?
     
  18. Kyletempest

    Kyletempest GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 12, 2014
    Messages:
    105
    Country:
    Brazil
    Ok I will post it.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    This is my DUMP File
    http://www92.zippyshare.com/v/oKhmZhDa/file.html
     
  19. astronautlevel

    astronautlevel GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Jan 26, 2016
    Messages:
    4,125
    Country:
    United States
    That's the dump 00000000, which is the svcBreak in menu, likely due to running a different kernel version than home menu specifies. Dump 00000003 is the one that has the dabort in loader that you initially asked about.
     
  20. Kyletempest

    Kyletempest GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 12, 2014
    Messages:
    105
    Country:
    Brazil
    How to fix it? Please.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - anymore, doesnt,