1. Demya

    OP Demya Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    hey guys
    I just got Mushroom men The Spore Wars and it won't load on my gamma loader. It just gives me black screen and stays there forever. I have looked all over the place for a possible solution but i just cant seem to find any, if there is a possible solution to this issue please help me solve it.
     
  2. BillandAlisha

    BillandAlisha GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Messages:
    185
    Country:
    United States
    Mushroom Men Works Yes NTSC-U 1
    Mushroom Men Error Yes / No PAL Black screen before Wiimote strap screen (even using CIOS36v8)

    My guess is that you have the PAL game. What you can try is, try downloading the NTSC and convert it to PAL. Maybe you will have some luck.

    OR

    Download NTSC and Force to play NTSC. (making sure there is no update first..check by using wiu1.1)


    http://wiki.gbatemp.net/wiki/index.php/Backup_Launcher_v3#G
     
  3. Demya

    OP Demya Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    is it possible to convert pal to ntsc?
     
  4. Nera

    Nera Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    67
    Country:
    Belgium
    uum You would still get the black screen error :s and your wii won't run it when playing on a PAL wii (unless you Force)
     
  5. Demya

    OP Demya Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    so its pretty much impossible to run pal mushroom men at the time?
     
  6. chicken11

    chicken11 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Messages:
    130
    Country:
    i have tried several copies of game and getthe same result, just get black screen , think it must be the game and at present there is no patch of some kind,any body having trouble with HOUSE OF DEAD 2 AND 3 RETURN, i cant get 2 to play
     
  7. LAGUNAMAN

    LAGUNAMAN Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 17, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    i have tried several copies of game just get black screen even using CIOS36v8 so they is no patch out for this game for the pal vison

    I just got Mushroom men The Spore Wars 2 work now if u got gamma force it 2 ntsc and load it works


    I just got Mushroom men The Spore Wars 2 work now if u got gamma force it 2 ntsc and load it works
     
  8. Hadrian

    Hadrian Everybofy knows badgers like MASH POTATOES!
    Former Staff

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Messages:
    16,984
    Country:
    United States
    NTSC MM works on my PAL with gamma and I didn't have to do shit to make it work.
     
  9. almo42

    almo42 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    Just checked, and yes the PAL version of the game works on a PAL machine, but only if you force NTSC within the Backup loader.
     
  10. gsaz

    gsaz Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 11, 2008
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    PAL version runs just fine on my PAL 3.2e through gamma without forcing anything. cIOS36rev8 installed.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Mushroom,