Moonshell for DSTT??

Discussion in 'DSTT' started by bawkchoii, Dec 26, 2007.

Dec 26, 2007

Moonshell for DSTT?? by bawkchoii at 8:46 PM (40,972 Views / 0 Likes) 55 replies

  1. bawkchoii
    OP

    Newcomer bawkchoii Newbie

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Sry i'm really confused buy is Moonshell already included in the DSTT??? Or do i have to install it?? and if i do..how?? can somebody help me?? thnx n sry!
     


  2. bawkchoii
    OP

    Newcomer bawkchoii Newbie

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    how do i go about installing it?? ...do i need to buy any extra things???
     
  3. DaMummy

    Member DaMummy GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    1,265
    Location:
    Cleveland
    Country:
    United States
    no, download moonshell, patch it for dstt and put it onto your microsd/hc
     
  4. bawkchoii
    OP

    Newcomer bawkchoii Newbie

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    ^thanks!!
     
  5. ndsdave

    Newcomer ndsdave Advanced Member

    Joined:
    Jan 1, 2008
    Messages:
    79
    Country:
    Australia
    Hi guys,
    I need a little help with Moonshell 1.71. I've run the Moonshell setup.exe file and all runs well, but in the "ROM image" field, the NDSTT is no there. I just left all the cards ticked and none of them really works so well! I guess this is why we need patching. Any assistance with patching would b greatly be appreciated. Am I right in saying that the patched file just tells the NDS what card I'm using? Thanks in advance... dave
     
  6. Opium

    Former Staff Opium PogoShell it to me ™

    Joined:
    Dec 22, 2002
    Messages:
    8,185
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    ^ Just choose the auto/self patching option when doing the moonshell install. You do not need to patch moonshell to get it to work on the DSTT.
     
  7. ndsdave

    Newcomer ndsdave Advanced Member

    Joined:
    Jan 1, 2008
    Messages:
    79
    Country:
    Australia
    Thanks for the tip, The packaging did say DLDI auto patching!
    I have found that when I select the system menu icon in mooshell 1.71, I get the following options;
    1. Open text as Local
    2. Open text as UTF-8
    3. Open Text as UTF-16LE
    4. Open text as UTF-16BE
    5. Open Binary mode
    6. L/R lock (now unlock)
    7. Customise
    - System1, System2, Hidden Item, Key Repeat
    8. Change Backlight
    9. RESET.MSE

    So If I select;
    Option 6 - and keep the "MoonShell_AUTOPATCH_Default" file highlighted on the top screen, Option 1,2,3,4 & 5 dispaly text files, that are of little use to me. If I do not have the "MoonShell_AUTOPATCH_Default" file highlighted on the top screen, Option 1,2,3,4 & 5 do nothing. Does this sound correct?

    Option 6 - What is meant by lock/unlock?

    Option 7 - I go into the customise menu, then decide to
    a) Save and power off - works ok!
    b) Save and soft reset - I get a blue screen of death telling me that my adapter [TTIO] is not supported (EID:01010101) - Any ideas?
    c) Ignore and power off - works ok!
    d) Ignore and soft reset - I get a blue screen of death telling me that my adapter [TTIO] is not supported (EID:01010101) - Any ideas?

    Option 8 - Backlighting feature works just fine!

    Option 9 - I get a blue screen of death telling me that my adapter [TTIO] is not supported (EID:01010101) - Any ideas?

    The soft reset feature works just great on the NDSTT Firmware/Menu side, it's just Moonshell that's playing up!

    All help is much appreciated. Thanks dave
     
  8. test84

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    you already won the competition? oh my zealuts.
     
  9. Bud

    Newcomer Bud Member

    Joined:
    Oct 20, 2006
    Messages:
    16
    Location:
    Hamburg, Germany
    Country:
    Germany
    The "L/R Lock/Unlock" option just sets whether the DS reacts if you press L or R. If it's set to locked, nothing happens when you press L or R, so MoonShell doesn't change tracks etc. when you have the DS in your pocket.

    The BSOD just means that soft reset isn't supported with the DSTT, meaning that MoonShell has no code to just switch back to the DSTT menu.

    I'm not quite sure what you're trying to do here:
    You are already in MoonShell, why are you trying to launch it from there?
     
  10. ndsdave

    Newcomer ndsdave Advanced Member

    Joined:
    Jan 1, 2008
    Messages:
    79
    Country:
    Australia
    Thanks Bud,
    I've just been playing with the options to see if they worked and what they did.

    With Option 6 - and keep the "MoonShell_AUTOPATCH_Default" file highlighted... - This was just an observation, and I noticed the soft reset pattern. I was curious as to whether the BSOD/Soft reset failure could be rectified for the NDSTT. Is the additional code something I would expect to possibly see in future Moonshell updates?

    I'm trying to get familiar with the NDSTT, Moonshell 1.7 etc... I have started to play with Monshell skins. DSOrganise doesn't impress me all that much and I have found that skins for NDSTT are very rare. I managed to change the desktop images etc... (but I should leave that discussion for a new thread)

    Thank you all for you help. It is greatly appreciated
    Dave
     
  11. Syman

    Newcomer Syman Advanced Member

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    77
    Location:
    the back of beyond
    Country:
    United Kingdom
    sorry to hijack the thread, i have downloaded the moonshell files to the dstt card, (Folder -moonshl, MoonShell_DSTT.nds)

    when i click the .nds file, the ds stalls.

    am i missing something obvious, i had no problems with the R4 i have in another ds.
     
  12. ndsdave

    Newcomer ndsdave Advanced Member

    Joined:
    Jan 1, 2008
    Messages:
    79
    Country:
    Australia
    What version of Moonshell are you using? 1.7?
    Where did you get it from?
    Did it come in a .zip format or was the moonshl folder and .nds file ready to go?
    Did you run the Moonshell "setup.exe" file to get your folder and .nds file?
    Where did you get the MoonShell_DSTT.nds file from, or did you rename it?

    The MoonShell_AUTOPATCH_Default (No interface).nds file works with the DSTT. I found that you can select other types of cards during the setup.exe - some work and some don't.
     
  13. Syman

    Newcomer Syman Advanced Member

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    77
    Location:
    the back of beyond
    Country:
    United Kingdom
     
  14. ndsdave

    Newcomer ndsdave Advanced Member

    Joined:
    Jan 1, 2008
    Messages:
    79
    Country:
    Australia
    I just ha a look at the DSTT UK site and saw the link for Moonshell. They have done the work for you, but obviously you've tried it and it doesn't work!

    Infantile Paralysiser is the place to go, and here is the link for the moonshell app;

    http://mdxonline.dyndns.org/archives/2007/...ver171_dl.shtml

    Download either;
    moonshell171p1_with_dpgtools131.zip mirror (13,731,802byte) MD5
    moonshell171p1_with_dpgtools131.7z mirror (11,391,181byte) MD5

    Then unzip,
    Have your Micro SD connected to the pc,
    Run the setup.exe file,
    Select the Micro SD as the destination drive.

    Set up Moonshell Installer like this
    http://www.filecrunch.com/file/~h2eefk

    And it should work. DSTT is not a default option in Moonshell 1.7, but that's ok, the MoonShell_AUTOPATCH_Default (No interface).nds works fine
     
  15. Syman

    Newcomer Syman Advanced Member

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    77
    Location:
    the back of beyond
    Country:
    United Kingdom
    the site you have linked to, and that most others link to appears to be down at the moment. i will give it a try later or find another source.

    thanks for your help so far.
     
  16. Urza

    Member Urza hi

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    6,493
    Country:
    United States
  17. Syman

    Newcomer Syman Advanced Member

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    77
    Location:
    the back of beyond
    Country:
    United Kingdom
    Thanks Urza

    I have got it working now.

    decided to start from scratch and format my card the reload everythin bit by bit.

    seems ok for now.
     
  18. test84

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
     
  19. twit21

    Member twit21 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Messages:
    181
    Location:
    Anchorage, AK
    Country:
    United States
  20. test84

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    thnx man, but I didnt find 'p' there.
     

Share This Page