Monster Hunter 3 (j) Problem

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Meannekes, Aug 13, 2009.

Aug 13, 2009

Monster Hunter 3 (j) Problem by Meannekes at 3:09 PM (6,968 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. Meannekes
    OP

    Member Meannekes GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    231
    Country:
    Germany
    hey guys,

    today i got my import Monster Hunter 3 (j) from disk it works fine
    but in every usb loader i can set any option without succees.
    in the menü from monster hunter 3 i can look at the video but if i want to play i get a blackscreen


    the only thing i dont tested yet is the thing with the game/main or whatever .dol
     
  2. Dharmaboy

    Newcomer Dharmaboy Advanced Member

    Joined:
    Jul 6, 2009
    Messages:
    81
    Country:
    Canada

    I have an USB Loader GX and just loaded this game last night from a burned disc using Rev 709 of Loader GX.
    I turned on Force NTSC, 002 Error and did the Vdtv option to on.

    got the video and got the game menu. didnt have a chance to play the game yet.

    hope this helps.
     
  3. Meannekes
    OP

    Member Meannekes GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    231
    Country:
    Germany
    so you dont had succees too ^^ damn
    i dont know how the .dol thing works because i never needed it

    so long i have no idea how to play it from usb loaders i have to put my original in :/
     
  4. nIxx

    Member nIxx GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,459
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    you need the cIOS222/223 from hermes and set it to that cIOS then it runs fine [​IMG]
     
  5. Meannekes
    OP

    Member Meannekes GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    231
    Country:
    Germany
    i test it now thx nIxx

    ehm only cIOS 222 selected? or some other options too?
    only cIOS 222 doesnt work for me black screen after try to start the gameplay
     
  6. nIxx

    Member nIxx GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,459
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    it was cIOS 223 using the IOS 37 merged with 36 i think
     
  7. tnt118

    Newcomer tnt118 Member

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    That was what worked for me.
     
  8. Meannekes
    OP

    Member Meannekes GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    231
    Country:
    Germany
    i have now installed cIOS 223 using IOS37 merged with 36

    but now after loading the game directly blackscreen
    did i need any option on like VIDPatch, Error 002, anti 002 Patch country strings or something else? oö

    edit: haha now it works i had a issues with my config file from the loader, i deleted it and now it works

    thx to both
     
  9. Dharmaboy

    Newcomer Dharmaboy Advanced Member

    Joined:
    Jul 6, 2009
    Messages:
    81
    Country:
    Canada
    Yes This confirms works as well.

    Installed the Hermes IOS 222 and 223 and voila. I was in game and playing. no more black screen

    now.........anyone know where I can find a translation manual? [​IMG]
     
  10. G0dLiKe

    Member G0dLiKe who needs a title ;)

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    1,674
    Country:
    United States
    No need for a translation manual, here is a english patch: http://mh3eng.wordpress.com/
     
  11. Dharmaboy

    Newcomer Dharmaboy Advanced Member

    Joined:
    Jul 6, 2009
    Messages:
    81
    Country:
    Canada
    GodLike thanks for the info. Works like a charm.

    big ups.
     
  12. CJLopez

    Newcomer CJLopez Advanced Member

    Joined:
    Sep 30, 2008
    Messages:
    77
    Country:
    Mexico
    I already installed the cios based on this tut

    http://gwht.wikidot.com/hermes-ios222-223

    But still, USBLoader reports there's no ios 222 installed, and tryin to run it with 249 get me the black screen with the awefull sound before creating char.

    Any ide how to solve this?

    Posts merged

    I already installed the cios based on this tut

    http://gwht.wikidot.com/hermes-ios222-223

    But still, USBLoader reports there's no ios 222 installed, and tryin to run it with 249 get me the black screen with the awefull sound before creating char.

    Any ide how to solve this?
     
  13. Maarekje

    Newcomer Maarekje Newbie

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    Netherlands
    Well i've also tried everything...

    I'm using the Configurable USBLoader and this settings you can change per game.

    Video: System Default, Game Default, Patch Game, Force Pal50, Force Pal60, Force NTSC
    Language: That's just Console Default, cause it isn't an important setting I guess..
    VidTV: Off / On ??What's that??
    Country Fix: Off / On
    Anti 002 Fix: Off / On
    IOS: 249, 222YAL, 222NLOAD, 223YAL, 223NLOAD, 250

    And as far as I know, I've really tried everything.
    Does someone know the perfect combination to get this worked?

    @ 223YAL it wouldn't even boot the game.
    @ 223NLOAD i've still got the same error as the youtube movie.
     

Share This Page