Mario galaxy 2 error (not gx)

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by arm1e, Aug 18, 2010.

  1. arm1e
    OP

    arm1e Member

    Newcomer
    30
    0
    Aug 18, 2007
    I have ripped mario galaxy 2 but while playing the game randomly freezes. Sometimes this happens on map screen and other times it is when loading a new level. Music plays and screen looks fine but no respond or progression.

    Wii 4.2e
    config USB loader v57

    any ideas???
     
  2. FIX94

    FIX94 Global Moderator

    Global Moderator
    6,800
    8,092
    Dec 3, 2009
    Germany
    ???
    Which filesytem are you using? Are other games also problematic ? Or is only SMG2 freezing?
     
  3. arm1e
    OP

    arm1e Member

    Newcomer
    30
    0
    Aug 18, 2007
    Wbfs file system.

    Yes this is the only game with this issue.
     
  4. Riley

    Riley GBAtemp Maniac

    Member
    1,123
    3
    Mar 9, 2009
    Canada
    BC Canada
    Try re-ripping or get a new iso.
     
  5. arm1e
    OP

    arm1e Member

    Newcomer
    30
    0
    Aug 18, 2007
    Its from a legit dvd not an iso. Ripped with the loader.
     
  6. FIX94

    FIX94 Global Moderator

    Global Moderator
    6,800
    8,092
    Dec 3, 2009
    Germany
    ???
    It sounds like something went wrong with the dumping process. Remove the game with Wii Backup Manager, fix the free block table (tools - wbfs) and re-dump the game.
     
  7. arm1e
    OP

    arm1e Member

    Newcomer
    30
    0
    Aug 18, 2007
    Re-ripped today with conf. USB loader and get same problem. Can play a couple of levels then game freezes.
     
  8. CarbonX13

    CarbonX13 GBAtemp 台灣人

    Member
    1,399
    22
    Aug 27, 2010
    Taiwan
    Vancouver, B.C.
    Are you using ocarina codes? Mine froze sometimes when using certain codes.
     
  9. arm1e
    OP

    arm1e Member

    Newcomer
    30
    0
    Aug 18, 2007
    No. I dont even know what these codes are. This is really getting rediculous! Why am I the only one with this issue????
     
  10. arm1e
    OP

    arm1e Member

    Newcomer
    30
    0
    Aug 18, 2007
    Which IOS are recommended for SMB2 and what other settings? Maybe I have them set up wrong.
     
  11. arm1e
    OP

    arm1e Member

    Newcomer
    30
    0
    Aug 18, 2007
    Bumping this as REALLY want to play the game!
     
  12. FIX94

    FIX94 Global Moderator

    Global Moderator
    6,800
    8,092
    Dec 3, 2009
    Germany
    ???
    Try to start it with hermes cIOS222 v5 base 57 and the newest configurable usb loader v59.
     
  13. PeregrinFig

    PeregrinFig A miserable little pile of secrets

    Member
    667
    0
    Jun 18, 2010
    United States
    Michigan
    I had a very similar issue with Twilight Princess and concluded that I got a bad dump. Maybe there's a bit of damage on the disc preventing it from being ripped properly. You could try downloading it and using that ISO instead.