M3i Zero Problem.

Discussion in 'M3 Adapter' started by Ragikai, Aug 30, 2009.

Aug 30, 2009

M3i Zero Problem. by Ragikai at 4:37 AM (3,730 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. Ragikai
    OP

    Newcomer Ragikai Newbie

    Joined:
    Aug 19, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    Well to start off, I contacted the M3 support team, and went ahead and tried to contact digimartz to see if I can get it exchanged, but I want to see if I can fix the problem, cause I don't really have to patience to wait... Sorry about that... Well I wanted to see all your inputs in this. You guys seem like geniuses compared to me...

    Anyways here is the problem. I can't install the new firmware so that it may support the dsi. The M3i Zero works for the DSL, but I don't think the problem is in the M3 cartilage. I think it's with the power adapter. Well, it won't allow the LED light to go on...

    LED blinks - in progress
    LED lights off - no power or complete
    LED lights on - error (no "f_core.dat" or wrong file etc.)

    so I assume there is no power. but What i don't get is why it worked one time, and a couple of minutes later it didn't work. The light just diminished... I updated using the F_core file, deleted it, and plugged it in on my DSI and noticed it didn't work. So I went to look for a newer one on the internet (the 1.4 version) and found it. I'm using the Sakura system folder (if that helps at all, doubt it). So I went and place the Formatted the sd card, and placed the F_core.dat file in, and instantly I noticed that the LED light didn't turn on this time. At first i thought it might need a cool down (Hoping it would work later), but it didn't.

    So any help you guys can support me with...


    Any question that I might be able to provide you with, I'll be happy to help out. Anyways for those who try to help me out, Thank you a lot for your time...
     
  2. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    Sounds like your power cable got damaged while being shipped. Contact your retailer they should be able to send you a new one.
     
  3. Zantom07

    Newcomer Zantom07 Advanced Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    84
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    +1
     
  4. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom
    check the m3i guide in my signature and check your updating correctly!
     
  5. lenselijer

    Member lenselijer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    1,497
    Country:
    Netherlands
    i did every step and it's always a solid red light.

    is the system folder needed to update the core?

    al i get is no ds card found in both dsi and dsl.
     
  6. pdocquier

    Newcomer pdocquier Member

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Messages:
    36
    Country:
    Belgium
    hard to tell something more than
    LED lights on = error (no "f_core.dat" or wrong file etc.)

    - good news is that your power cable is not damaged
    - bad news is that there is no logfile or debuging stuff that will tell you exactly what's wrong.

    if you are sure that the good f_core.dat is in the root of your SD card with SYSTEM folder
    it should be to SD-card itselft or the SD-card interface that didn't work

    By the way, I don't know why, in the update guide, the SYSTEM folder is required on the SD-card.
     
  7. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    No if anything his latest posts proves even more that he has a damaged power cord.

    Someone else got this same problem and by switching the power cord it fixed it.
     
  8. pdocquier

    Newcomer pdocquier Member

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Messages:
    36
    Country:
    Belgium
    Oh ok, If another guy had solved the same situation, it is good to know

    I just tought that a power cable only supply power and when you got a red-light, it indicate that power is succefully provided but probably not enough or somethingelse.
     
  9. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    It may be giving power but not enough for it to actually do the full update [​IMG]
     
  10. GhostToast

    Member GhostToast GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 26, 2009
    Messages:
    258
    Location:
    Aurora, IL
    Country:
    United States
    delta, there are two different people posting problems here. one that has no light, and one that has light on. read above more carefully.

    and now a third. cause i have no light.
     
  11. starfighter1

    Member starfighter1 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    151
    Location:
    anywhere and everywhere
    Country:
    United States
    ok i also have a problem the led never blinks no matter what no matter how you do it.....so im guessing my only solution is a replacement and i got mine from digimartz do they do exchanges?
     

Share This Page