M3i cannot load even a single game, white screens

Discussion in 'M3 Adapter' started by winmik, Oct 21, 2009.

Oct 21, 2009
  1. winmik
    OP

    Newcomer winmik Member

    Joined:
    Oct 23, 2006
    Messages:
    14
    Country:
    Greece
    Hi everybody,

    up until now I was using my nds lite with an old slot-2 g6 lite, which worked ok. Because I got tired of patching and also needed more storage space, I went on and bought a new M3i zero and a transcend class-6 4gb micro-sdhc.

    I updated the f-core out of the box, put the latest software (sakura + touchpod) by copying the system folder on the root of the SD and loaded some games on the nds folder. Everything seems to be working fine until I try to load a game (either with sakura or touchpod). It recognises the games, I select one, load it, it creates save and patches according the game, and then I always get two white screens or sometimes black ones.

    What I have tried:

    - re-flash the card with f_core, followed instructions to the letter, everything seems to be working fine.
    - tried 3 different software versions ( other touchpods, with and w/o sakura...)
    - different ds lite
    - 5-6 different games, some really old, others new (phantom hourglass, scribblenauts, ninja gaiden, mario and luigi rpg 3 etc)
    - different microSD 512mB, fat32 formatted.

    I always get the same result, I can't think of anything else to try. I think it might be a faulty one, I bought from dealextreme.

    Any suggestions? Thanx... [​IMG]
     
  2. Qeeves

    Newcomer Qeeves Newbie

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    Malaysia
    i seen a report once that a guy had compatibility with his trascend 8gb class 6 micro sd.

    perhaps yours have the same issue.

    give kingston a try and see if that works
     
  3. winmik
    OP

    Newcomer winmik Member

    Joined:
    Oct 23, 2006
    Messages:
    14
    Country:
    Greece
    Thanx for your reply, I have already tried 3 different microSD cards:

    - transcend class-6 4gB microSD-HC
    - nokia 512mB microSD
    - kingston 2gB microSD

    There is no difference, everytime the exact same problem...
     
  4. theADDict

    Member theADDict GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 5, 2006
    Messages:
    118
    Country:
    United Kingdom
    my tip is a classic...
    blow into the M3i, top and bottom a few times, and clean all ur cart/card contacts... :-)

    It won't help, but you never know.
    Any of ur friends got an M3i Zero you could try your ds and card with ?
     
  5. winmik
    OP

    Newcomer winmik Member

    Joined:
    Oct 23, 2006
    Messages:
    14
    Country:
    Greece
    I tried that as well, with no success... In any case, I don't think (since it boots in the menu fine..) that there is a problem with the contacts...

    Sadly there is noone I know that has an M3i to try with my card... Out of curiosity I tried it with a friend's R4 though, and it worked fine. My m3i + microSd behaved in the exact same way with his ds lite...
     
  6. theADDict

    Member theADDict GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 5, 2006
    Messages:
    118
    Country:
    United Kingdom
    I've sold thousands of carts and never heard of one that loads fine through menu's but doesn't load the game.

    Seems like you have a duffer.
     
  7. winmik
    OP

    Newcomer winmik Member

    Joined:
    Oct 23, 2006
    Messages:
    14
    Country:
    Greece
    duffer ? (I don't know what that means...)

    What can I say, I guess it is a faulty one and all I can do is wait for a response from dealextreme...
     
  8. stab244

    Member stab244 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    654
    Country:
    United States
    Did you get the firmware from GBATemp? I've had firmware from less reputable sites before and they wouldn't load games.
     
  9. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,276
    Country:
    are you using clean roms or roms that has been patched for slot2?
    M3i Zero supports clean roms
     
  10. winmik
    OP

    Newcomer winmik Member

    Joined:
    Oct 23, 2006
    Messages:
    14
    Country:
    Greece
    I am using clean roms ofcourse, files that work 100% with my friends' R4 and M3 real.
     
  11. Saturnplanet5

    Member Saturnplanet5 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 8, 2006
    Messages:
    652
    Country:
    Australia
    That's British for "It's fucked."
     
  12. Saturnplanet5

    Member Saturnplanet5 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 8, 2006
    Messages:
    652
    Country:
    Australia
    And that's Australian for "It's not working properly."
     
  13. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
  14. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,276
    Country:
  15. winmik
    OP

    Newcomer winmik Member

    Joined:
    Oct 23, 2006
    Messages:
    14
    Country:
    Greece
    Thanx, already tried that...

    I just cannot get it to work, I've been breaking my head these past couple of days and I cannot think of anything else (neither can anybody else, apparently...).

    So I guess I have accepted it is a defective one and all I can do is wait for my replacement ticket to get approved by dealextreme. Luckily my old trusty G6 lite still works like a charm (shame on me for trying to replace it... :-D )
     

Share This Page