Homebrew Is there a way to run TCPGecko and SDCafiine at the same time?

duffmmann

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
3,967
Trophies
0
XP
2,282
Country
United States
I'm trying to use the BOTW trainer as well as load certain mods (really just one mod, the slingshot over the boko bow), but I'm not finding it possible to get both happening at the same time. Don't get me wrong, i can get both working just fine, the BOTW trainer after booting TCPGecko and then loading BOTW and my slignshot mod by first launching SDCafiine and then booting BOTW. If I try to do both, however, they will not both load. If I first boot TCPGecko, then go back to the homebrew launcher and boot SDCafiine, the Wii U freezes. If I first boot SDCafiine and then booth TCPGecko and then boot BOTW, it stops recognizing that SDCafiine was ever booted, I can use the trainer, but my mod doesn't load. Is there a trick to getting this done?

If not, could some sort of homebrew app be developed that combines the TCPGecko and SDCafiine functions into one single homebrew application so that after I boot that and return to the main menu, once I boot the likes of BOTW, the mods from SDCafiine will load, while the trainer that connects through TCPGecko connects and works properly as well. I would really love it if that could happen.
 

XBzombieMan1337

Console modder at heart.
Member
Joined
Mar 22, 2017
Messages
214
Trophies
0
Location
Florida
XP
757
Country
United States
I'm trying to use the BOTW trainer as well as load certain mods (really just one mod, the slingshot over the boko bow), but I'm not finding it possible to get both happening at the same time. Don't get me wrong, i can get both working just fine, the BOTW trainer after booting TCPGecko and then loading BOTW and my slignshot mod by first launching SDCafiine and then booting BOTW. If I try to do both, however, they will not both load. If I first boot TCPGecko, then go back to the homebrew launcher and boot SDCafiine, the Wii U freezes. If I first boot SDCafiine and then booth TCPGecko and then boot BOTW, it stops recognizing that SDCafiine was ever booted, I can use the trainer, but my mod doesn't load. Is there a trick to getting this done?

If not, could some sort of homebrew app be developed that combines the TCPGecko and SDCafiine functions into one single homebrew application so that after I boot that and return to the main menu, once I boot the likes of BOTW, the mods from SDCafiine will load, while the trainer that connects through TCPGecko connects and works properly as well. I would really love it if that could happen.
Bump!

I seem to be having the same issue, I know it's possible. Just not sure how...
 

Demothens

Member
Newcomer
Joined
Jul 27, 2018
Messages
14
Trophies
0
Age
27
XP
115
Country
United States
I don't believe this is possible as of yet but keep an eye on the Wii U Plugin System. It allows you to load multiple plugins at once. SDCafiine has already been ported to it, and it looks like BullyWiiPlaza is currently working on porting TCPGecko.
 

XBzombieMan1337

Console modder at heart.
Member
Joined
Mar 22, 2017
Messages
214
Trophies
0
Location
Florida
XP
757
Country
United States
I don't believe this is possible as of yet but keep an eye on the Wii U Plugin System. It allows you to load multiple plugins at once. SDCafiine has already been ported to it, and it looks like BullyWiiPlaza is currently working on porting TCPGecko.
Yeah, but I've seen Ray Koopa load hacks and mods at the same time. Like in this video where he played a modified version of MK8 SNES rainbow road with 300cc hacks. (He modifed the thwomp speeds, if your wondering)https://www.youtube.com/watch?v=ZW_tfPCHe_I
 

Demothens

Member
Newcomer
Joined
Jul 27, 2018
Messages
14
Trophies
0
Age
27
XP
115
Country
United States
The only way i know that you could do it is by hardmodding the game, then using tcpgecko. You can hardmod a game by using ftpiiu to replace base game files with the modded ones. But then if you wanted to play the unmodified game again you would have to restore the original files. If your interested in doing it this way and need more info let me know.
 

XBzombieMan1337

Console modder at heart.
Member
Joined
Mar 22, 2017
Messages
214
Trophies
0
Location
Florida
XP
757
Country
United States
The only way i know that you could do it is by hardmodding the game, then using tcpgecko. You can hardmod a game by using ftpiiu to replace base game files with the modded ones. But then if you wanted to play the unmodified game again you would have to restore the original files. If your interested in doing it this way and need more info let me know.
Hardmod? Never heard of this, but it sounds neat. One question about it, does hardmodding a game disk cause it to load the modded files on any Wii U system? Even if it has CFW or not.
 

Demothens

Member
Newcomer
Joined
Jul 27, 2018
Messages
14
Trophies
0
Age
27
XP
115
Country
United States
Once the plugin is loaded press L+R+ZL+ZR on the gamepad. The screenshot will save on the sd card in the path "sd:/wiiu/screenshots/"
 

juuyokka

Member
Newcomer
Joined
Aug 21, 2018
Messages
7
Trophies
0
Age
20
Location
uhhhhh...
XP
54
Country
United States
Have you tried using Geckiine? It was made for the very purpose of using TCP Gecko and SDCafiine at the same time. Personally I've never tried it (mostly because I don't know how to use SDCafiine) but you can try it out and let me know.
 

XBzombieMan1337

Console modder at heart.
Member
Joined
Mar 22, 2017
Messages
214
Trophies
0
Location
Florida
XP
757
Country
United States
Have you tried using Geckiine? It was made for the very purpose of using TCP Gecko and SDCafiine at the same time. Personally I've never tried it (mostly because I don't know how to use SDCafiine) but you can try it out and let me know.
I’ve tried it, but I could never get any of the mods to load, only the hacks. (I most likely put them on the wrong file structure) You can try to mess with it to see if you get the mods to load. If you need file reference, then look at the file structure in the dump of the game.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • FAST6191 @ FAST6191:
    Also what is a PS1 full set these days?
  • FAST6191 @ FAST6191:
    Most pre N64 things combined were less than many SD cards these days
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Lol Fast I swear I spend more time organizing sets than actual play
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Fast PS1 for North America is like 650GBs?
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    All those FMVs lol
  • FAST6191 @ FAST6191:
    As little as that?
  • FAST6191 @ FAST6191:
    Now to figure out what in the Japanese set is worth including for the eventual translation, playable as is and what might have been better in PAL
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Lol true
  • AncientBoi @ AncientBoi:
    I do have one of those ISO opener/compilier thingys, In case I get brave
  • FAST6191 @ FAST6191:
    Equally while I certainly discard most sports and kids games when putting together a walking around collection there are some very fuzzy edges
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Conversion set from Japan to English is like 50GBs
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Yeah my exceptions for sports are games like Mike Tyson's Punch out lol
  • FAST6191 @ FAST6191:
    PS1 iso bothering is a task I am not up for
  • FAST6191 @ FAST6191:
    I was there at the time and the billion different ripping programs still haunts my nightmares
  • AncientBoi @ AncientBoi:
    Anybody remember those Pop-Cap games?
  • FAST6191 @ FAST6191:
    No I was not on facebook
  • FAST6191 @ FAST6191:
    Did watch a retrospective a few months back though
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Popcap was fun
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Xumas revenge
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    That dinosaur game where you shoot eggs
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Jewel Quest
  • AncientBoi @ AncientBoi:
    I have that
  • AncientBoi @ AncientBoi:
    and on my iPad
  • FAST6191 @ FAST6191:
    ew apple
  • AncientBoi @ AncientBoi:
    worse, it's an iPad 3rd gen
    AncientBoi @ AncientBoi: worse, it's an iPad 3rd gen