Is there a safe IOS61 Patch (for custom channels on SD menu)..

Discussion in 'Wii - Hacking' started by jceggbert5, Dec 16, 2009.

  1. jceggbert5
    OP

    Member jceggbert5 Check out my hack, New Retro Mario Bros.

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Messages:
    989
    Location:
    USA, Earth, MilkyWay
    Country:
    United States
    I patched my IOS61 a while ago and I was able to load custom channels from the SD Menu... I did something to mess it up and I had to install a clean IOS... Is there a safe updater that I can use (doesn't the IOS61 patcher download the latest IOS61 from NUS?). I read somewhere that I would brick if I used it...
     
  2. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    IOS61?
    dont you mean IOS60?

    anyways, just use dop-ios to install whatever IOS you want.
     
  3. jceggbert5
    OP

    Member jceggbert5 Check out my hack, New Retro Mario Bros.

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Messages:
    989
    Location:
    USA, Earth, MilkyWay
    Country:
    United States

    It's a special patch that allows non-shop-channel-installed channels to be copied and run off of the SD card, it runs on IOS61... (It is the only non-cios IOS patched on my wii and before I had patched it, I couldn't load custom channels off of it or WADS that I downloaded because I bought them from shop channel and a stupid friend of mine formatted it... (before preloader [​IMG]))
     
  4. techboy

    Member techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,720
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    You mean IOS60. Use DOP-IOS Mod to install IOS60 again. When asked, say YES to apply the patch to it.

    IOS61 is used by HBC and Shop Channel ONLY. The system menu runs on IOS60.
     
  5. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    Yeah, and the patch isn't special of some sort, it's just trucha.
     
  6. jceggbert5
    OP

    Member jceggbert5 Check out my hack, New Retro Mario Bros.

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Messages:
    989
    Location:
    USA, Earth, MilkyWay
    Country:
    United States
    So I just need to Trucha patch it with DOP-IOS MOD? Is there a special (IOS60) version I need to install? Or just the latest? (I ask because the new ones are stubbed)

    (edit:typo [​IMG])
     
  7. HiBit

    Member HiBit GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    477
    Country:
    Germany
    Never install the stub, use the latest working version 6174!
     
  8. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    IOS60 v6174
    not a special version, just a non stubbed one

    dop-ios won't let you install stubs.
     
  9. jceggbert5
    OP

    Member jceggbert5 Check out my hack, New Retro Mario Bros.

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Messages:
    989
    Location:
    USA, Earth, MilkyWay
    Country:
    United States
    Help!!!!!!!!!!!!!!!!!

    I installed IOS60 and had it use Sig_Hash_Identify (or whatever) and now, my system files are corrupted!!!!! (I have preloader forcing the menu to run off of 222 for now...)

    I want IOS60 back!!!!!
     
  10. Blue-K

    Member Blue-K No right of appeal.

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    2,572
    Location:
    Helvetica
    Country:
    Switzerland
    You have to reinstall Preloader/Priiloader, as far as I know. This should fix it.
     
  11. techboy

    Member techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,720
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    That will. It should be noted though that the newer Priiloader usually doesn't cause this issue.

    Once you reinstall it, be sure to set the menu IOS back to 60.
     
  12. jceggbert5
    OP

    Member jceggbert5 Check out my hack, New Retro Mario Bros.

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Messages:
    989
    Location:
    USA, Earth, MilkyWay
    Country:
    United States
    Can someone give me exact instructions on how to use dop-ios to do this? (button-by-button) along with the exact files I need to download?
     
  13. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    gbatemp does not replace logic, sorry.
     
  14. hatredg0d

    Member hatredg0d GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Messages:
    239
    Location:
    Minnesota
    Country:
    United States
    are you even on 4.1? if you are on 4.2 you need to patch ios 70.
     
  15. jceggbert5
    OP

    Member jceggbert5 Check out my hack, New Retro Mario Bros.

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Messages:
    989
    Location:
    USA, Earth, MilkyWay
    Country:
    United States
    Well, I am trying to explain it over the phone to someone and I want to send it to his email to read...

    I fixed it on my Wii, but not his... He won't listen...
     
  16. vegemikee

    Member vegemikee GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 17, 2008
    Messages:
    356
    Country:
    Australia
    then he should slowly back away from his wii and never consider homebrew ever again
     
  17. bazamuffin

    Member bazamuffin RESIDENT DILF

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    2,036
    Location:
    Shmashmortion Clinic
    Country:
    United Kingdom
    Haha, I can just picture it happening with the 'don't move, stay right there' hands extended out in front of him.
     

Share This Page