Is something wrong with my bluetooth module?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by ChaseRahl, Aug 6, 2012.

Aug 6, 2012
  1. ChaseRahl
    OP

    Newcomer ChaseRahl Member

    Joined:
    Aug 24, 2009
    Messages:
    23
    Country:
    United States
    Hi, I've had my wii hacked for quite sometime now, with no problems to speak of (have also hacked many wii's of others), so I'm reluctant to think my problem is based on the modifications, but I can't rule anything out I suppose.

    My problem occurred as I was trying to watch a show on netflix. I loaded up netflix and went to the show, then noticed that the show, since it was older, was in 4:3 format, so, I wanted to see how it would look if I took my wii off widescreen mode. I reset and went into wii settings, switched it over to 4:3, then went back and loaded up netflix. while netflix was loading, it seemed my wiimote lost it's sync with the wii. I tried everything to get it reconnected, but it wouldn't take. I then went and grabbed one of my other wiimotes, and had the same results with that one. This is why it seems to me something is wrong with my wii's bluetooth module, since it came out of the blue (pun intended), not when I was adding any new mods or anything. The only thing is, the way I understood it was, if there was something wrong with the bluetooth module, then I wouldn't be able to get the system menu to pop up, but it will still load up fine, I just can't connect any wiimotes.

    Anyone have any ideas as to what's wrong? And if it does end up being the bluetooth module, I see that they are pretty cheap, but about how difficult are they to put in? I have virtually no soldering experience, but am not afraid of opening a wii up if all I have to do is snap something into place.

    Thanks for any help!
     
  2. CheatFreak47

    Member CheatFreak47 Complex Donut

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    1,188
    Location:
    Michigan, USA
    Country:
    United States
    So you cant re-sync them?
    Ive had that happen before. Its pretty random, and uncommon- just take the batteries out of the wiimote and unplug the wii.
    leave it like that for a while and try again. it usually works for me.
     
  3. Thomas83Lin

    Member Thomas83Lin Retro Gamer

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    1,484
    Country:
    United States
    If you haven't you might try clearing the sync mem


    http://www.nintendo...._5251_8086.html
     

Share This Page