Is my dstwo bricked?

Discussion in 'Supercard' started by w4re2, May 15, 2012.

May 15, 2012

Is my dstwo bricked? by w4re2 at 10:48 PM (3,243 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. w4re2
    OP

    Newcomer w4re2 Newbie

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    I wanted to update my supercard dstwo to 1.15 i think. and while it was updating the download failed. Without thinking i turned my ds off. now my ds wont reconize my supercard. I tried using the recovery package from http://forum.supercard.sc/thread-9738-1-1.html but when i press b nothing happens or the ds restarts when i put in the card. Can i fix my dstwo or is it bricked. any help will be appriciated. thanks
     
  2. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    you were downloading the update while you were updating? or do you mean that while it was updating, the update failed, so you shut off your ds?

    do you have a ds, ds lite, dsi, or 3ds? you may get better results with a ds lite.

    the recovery package you linked to is the only thing i've read about that can fixed a botched update. try reformatting your msd card and give it another go.

    -another world
     
  3. w4re2
    OP

    Newcomer w4re2 Newbie

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    thanks for the reply, sorry yes i meant the update failed. yes i shut it off. i have a lite and a 3ds. I was updating on the ds lite. i have also tried reformatting the micro sd card and nothing happened. like i said ealier the ds wont reconize the card. i am using an r4 revolution as the other card to try and fix it if that makes a difference.
     
  4. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    as long as the r4 can boot the .nds file as homebrew you should be able to swap in the ds2 and fix the problem. the only reasons the ds lite could not see the card would be that you corrupted the bootloader completely, your msd is corrupted/bad, or the card is not making proper contact.

    -another world
     
  5. w4re2
    OP

    Newcomer w4re2 Newbie

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    i have loaded the fix on the r4 and swapped the cards when prompted but when i press b nothing happens. i guess i corrupted the bootloader than, because i have tried 3 different micro sd cards.
     
  6. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    did you follow the guide closely?

    you need to swap in the ds2 without the msd card inserted, then insert the msd card, then press b. i'm not 100% sure why their admin specified these steps in this order but i'd imaging it has to do with the ds2 attempting to access the msd card as soon as it has power.

    -another world
     
  7. w4re2
    OP

    Newcomer w4re2 Newbie

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    ya i've tried that way
    also thank you for trying to help i really appriciate it
     
  8. w4re2
    OP

    Newcomer w4re2 Newbie

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    I've tried putting paper behind the card now and also tried plugging my ds into the charger. The file loads and says to press b then i take the r4 out of the ds put the dstwo in put the micro sd card in and press b, but nothing happens.... im starting to think that my dstwo is bricked. i guess i need to get a new one :/
     
  9. Ethan Arm

    Newcomer Ethan Arm Newbie

    Joined:
    May 8, 2012
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    When did you buy the DStwo flashcart, maybe the reseller would like to replace a new one for you, just contact them and try it.
     
  10. C-Kronos

    Member C-Kronos GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    260
    Country:
    United States
    Yeah, right.. For some reason I doubt it "failed," maybe he wasn't paying attention and pressed the cart down causing it to come out, or powered it off.. No reseller is going to go "Oh, you broke it, here HAVE A NEW ONE" because it'll be a loss on their end.
     
  11. w4re2
    OP

    Newcomer w4re2 Newbie

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    No there's no way I could get a replacement, I bought it like a year a go
     
  12. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    make sure that when you insert the msd card that you are not pressing down on the flash kit. you could cause it to lose contact and perhaps that is the issue. i'm not really sure what is going on, i've never had to deal with this. perhaps try posting in the ds2 official forum and see if anyone can help.

    -another world
     
  13. Terminator02

    Member Terminator02 ヽ( 。 ヮ゚)ノ

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    4,517
    Location:
    Somewhere near monkat
    Country:
    United States
    Someone had a similar problem and was able to fix it by following this guide:
    Taken from the Beginner's Guide.
     

Share This Page