Homebrew Installing boot9strap using DSiWare

FallenApex

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 24, 2018
Messages
72
Trophies
0
Age
38
XP
83
Country
United States
So I've been trying to do this for a while now, and I am just bad at it! I have Zelda: Four Swords DSiWare (US), I have Sudoku DSiWare, I have two New 3DS XL`s. I've downloaded all the files necessary for part 1, and then when it says to hold Start and and press Home, it always brings up the home page; always. Please help me.
 

lone_wolf323

Well-Known Member
Member
Joined
May 27, 2011
Messages
5,112
Trophies
2
XP
4,269
Country
Canada
So I've been trying to do this for a while now, and I am just bad at it! I have Zelda: Four Swords DSiWare (US), I have Sudoku DSiWare, I have two New 3DS XL`s. I've downloaded all the files necessary for part 1, and then when it says to hold Start and and press Home, it always brings up the home page; always. Please help me.
Does either one of these systems have cfw on it right now or are they both stock systems?
 

Giodude

GBAtemp's official rock
Member
Joined
May 17, 2015
Messages
5,093
Trophies
1
Age
22
Location
New York
XP
2,721
Country
United States
You're back to square one if you have 2 3ds consoles. One of them needs to be "hacked" in order to transfer a "hacked" game over to the original 3ds. Your best bet is to use ntrboot, which involves buying a $20 flashcart in order to flash b9s to your console. If you want a link to where you can get them, follow the ad for nds-card.com on this page. Here's a compatibility list for the flashcarts:
ntrboot_checklist_2.png
 

FallenApex

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 24, 2018
Messages
72
Trophies
0
Age
38
XP
83
Country
United States
Alright, so I have the R4iSDHC Gold Pro 20XX and I tried putting an NDS on it; started up my New 3DS XL and normally when I click on the "Time Bomb" icon it'll show the Xbox controller and such. This time, blank white screens. I had to shut down the system. Any ideas?
 

FallenApex

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 24, 2018
Messages
72
Trophies
0
Age
38
XP
83
Country
United States
Alright, so I've done all of section one of ntrboot, no problem. Section 2 tells me to hold start button when the 3DS is starting, and my 3DS still just starts normally. What am I doing wrong?
 

Quantumcat

Dead and alive
Member
Joined
Nov 23, 2014
Messages
15,149
Trophies
0
Location
Canberra, Australia
Website
boot9strap.com
XP
11,071
Country
Australia
Alright, so I've done all of section one of ntrboot, no problem. Section 2 tells me to hold start button when the 3DS is starting, and my 3DS still just starts normally. What am I doing wrong?
If you hold Select on boot do you see the Luma config screen? And are you holding the button from before pressing power (or else you may be pressing it too late)?
 

FallenApex

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 24, 2018
Messages
72
Trophies
0
Age
38
XP
83
Country
United States
I just tried holding Select the whole time, got nothing. Tried Start and Select, got nothing. And I'm holding these buttons before I push Home button and waiting to see what happens.
 

Quantumcat

Dead and alive
Member
Joined
Nov 23, 2014
Messages
15,149
Trophies
0
Location
Canberra, Australia
Website
boot9strap.com
XP
11,071
Country
Australia
I just tried holding Select the whole time, got nothing. Tried Start and Select, got nothing. And I'm holding these buttons before I push Home button and waiting to see what happens.
Not home button, power button. Turn your console off. Hold the button. Press the power button while still holding the other button.
 

FallenApex

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 24, 2018
Messages
72
Trophies
0
Age
38
XP
83
Country
United States
Sorry, that's what I meant. I almost never push the Home button. I just accidentally called the Power button the Home button.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
    AncientBoi @ AncientBoi: True