I think I have bricked my wii!

Discussion in 'Wii - Hacking' started by dustloop, Jun 25, 2009.

Jun 25, 2009
  1. dustloop
    OP

    Newcomer dustloop Member

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    42
    Country:
    United Kingdom
    Hey guys. I have just installed preloader 0.29 on my wii then installed;

    0000000100000002-NUS-v418.wad (well tried to and it came back with an error)
    0000000100000024-NUS-v1042

    When I tried Wii sports resort, it didnt work, so I thought ok uninstall those 2 wads.

    I uninstalled them and now when I turn on my wii, the drive looks for a disc and then stops. I dont get a picture, preloader doesnt appear, have I bricked it?

    Is there a way to recover it? please help me asap
     
  2. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    hold reset while the wii boots and it should start preloader
    then install them again
     
  3. UranusKiller

    Member UranusKiller TranceMaster

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    951
    Location:
    Redcar, England, UK.
    Country:
    United Kingdom
    good grief, he's removed his system menu and IOS i bet, goodbye wii :/
     
  4. dustloop
    OP

    Newcomer dustloop Member

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    42
    Country:
    United Kingdom
    That didnt work, anythin else? [​IMG]
     
  5. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    Those wads contain IOS2 and IOS36
    Not used by system menu

    So, just a black screen, thats it?
    And was it preloader not loading or installing the wads didn't work?
     
  6. dustloop
    OP

    Newcomer dustloop Member

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    42
    Country:
    United Kingdom
    Well the first wad didnt install right, it got some part of way the through then came back with an error.

    The Second wad installed fine. After finding out they didnt make a difference I decided to uninstall it and now I just get a black screen
     
  7. techboy

    Member techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,720
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    Um, IOS2 is the system menu itself...Uninstalling your system menu breaks preloader and bricks the wii. A black screen is a classic symptom of a missing/damaged system menu.

    IOS36 isn't relevant to the black screen, although games and some channels do need it.
     
  8. thecyanaura

    Newcomer thecyanaura Advanced Member

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Messages:
    51
    Country:
    United States
    can I ask why anyone would ever un-install IOS'? Especially in order to get something to work? It seems to be the norm around here and everytime it bricks the wii.

    Good luck to you bro, but it looks like you're S.O.L.
     
  9. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    Hey you're right. I checked it in the title database...
    No wonder it doesn't work

    Man I feel bad now [​IMG]
     
  10. s3phir0th115

    Member s3phir0th115 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Messages:
    700
    Country:
    United States
    Well, there was a case where I was trying to create an offline method to trucha patch IOS60 and 61 wads so I could have a way to upgrade a wii to 4.0 safely without using its internet access.

    During this process, I messed up the wads a few times so I just uninstalled them. It's safe to do if you have nothing important like the system menu that depends on it. (Although I never did get it working right. I now suspect that it's due to do NUSD created wads not working correctly, as the wwpacker freethebug script seems to only act up on wads from NUSD, and works just fine on ones ripped from a game disc using Wii Scrubber.
     

Share This Page