1. NovaPrime

    OP NovaPrime Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 30, 2016
    Messages:
    15
    Country:
    Hey guys, I have 2 R4 cards and can't seem to get either to work on my original DS Lite or my New 3DS XL on the latest update (11 something) running B9S and Luma. I'm using a 32GB micro SD, since I don't think anything larger will work?

    The 2 R4 cards I have are:
    • WIFI R4i Upgrade Revolution for DS v1.4.1. Website to use on card is r4i-sdhc.com
    • R4i 3DS Revolution for DS. Website to use is R4ids.cn
    I have downloaded all the firmware kernals from both sites and tried on both cards and both consoles. Been trying to get them working for hours. The closest I've got is the WiFi DS card boots to a white screen with a red SD card icon where it says 'menu' with a question mark. I googled this and it's been suggested I'm using the wrong kernal, but I've now tried them all.

    Any ideas?

    Heres a photo of the cards:
     

    Attached Files:

    Last edited by NovaPrime, Oct 31, 2020
  2. Shadow#1

    Shadow#1 Wii, 3DS Softmod & Dumpster Diving Expert
    Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    9,202
    Country:
    United States
    On the R4i 3DS Revolution for DS. Website to use is R4ids.cn

    Make sure u using 2GB Micro SD formated fat32
     
  3. NovaPrime

    OP NovaPrime Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 30, 2016
    Messages:
    15
    Country:
    With the 3DS card, I am using a 32GB card formatted to Fat32. I've checked my little box of memory cards and the smallest one I have is 8GB but I thought they supported up to 32GB?

    That is also the website I used to download the firmware from. Most of the links are dead, but the one that looks most like the card I have (Wood) was still working. I've tried it and card isn't recognised when I put it either console.
     
  4. Shadow#1

    Shadow#1 Wii, 3DS Softmod & Dumpster Diving Expert
    Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    9,202
    Country:
    United States
    No the original r4 the one I'm talking about is non-SDHC/XC
     
  5. NovaPrime

    OP NovaPrime Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 30, 2016
    Messages:
    15
    Country:
    Sorry, not quite sure what you are saying. I've uploaded a picture of the cards if that helps.

    Though, I think I've already tried the things you've suggested. Thanks tho.
     
  6. Sophie-bear

    Sophie-bear The Coolest Bear Around
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2017
    Messages:
    781
    Country:
    United States
    Try RGF's files here, namely for the the R4i card. Honestly no reason to use the stock firmware over this.
     
    alexander1970 and NovaPrime like this.
  7. NovaPrime

    OP NovaPrime Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 30, 2016
    Messages:
    15
    Country:
    YES! Thank you so much, I didn't know about that. The WiFi R4 is now working in the DS Lite. I can't seem to get the 3DS one to work in either console still, which is a shame, Was kinda hoping I could get one card I could use in both, but at least one now works... Maybe the 3DS one is just dead...

    Thanks again :)
     
    HaloEffect17 and alexander1970 like this.
  8. Shadow#1

    Shadow#1 Wii, 3DS Softmod & Dumpster Diving Expert
    Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    9,202
    Country:
    United States
    Did u go buy a 2GB MicroSD card?
     
  9. Sophie-bear

    Sophie-bear The Coolest Bear Around
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2017
    Messages:
    781
    Country:
    United States
    Both of these cards support SDHC, it shouldn't matter.
     
    NovaPrime and alexander1970 like this.
  10. Sophie-bear

    Sophie-bear The Coolest Bear Around
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2017
    Messages:
    781
    Country:
    United States
    If you softmod the 3DS, the WiFi R4 would likely work in it. Luma3DS unblocks most (maybe all?) flashcarts that Nintendo blocked in the firmware. I'm not sure if that's worth it to you, but it's an option.
     
  11. NovaPrime

    OP NovaPrime Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 30, 2016
    Messages:
    15
    Country:
    I've got the latest version of Luma installed using BS9, but it's still not working. I tried booting the card from Twilight Menu too, but that didn't work. Just got a white screen.

    Is there anything I need to do to unblock the flashcard? I've been googling and looking into it, but all I found was a cia called Timewarp that apparently is only for the old 3DS models?

    I'll keep looking into it tho.
     
  12. Kwyjor

    Kwyjor GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    May 23, 2018
    Messages:
    1,211
    Country:
    Canada
    Does the 3DS recognize the card as another game when you plug it in? If not, you should try using NTR Launcher to start it.
     
    NovaPrime likes this.
  13. NovaPrime

    OP NovaPrime Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 30, 2016
    Messages:
    15
    Country:
    Worked like a charm! Thank you :)
     
    Kwyjor likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - either, cards,