I deleted all my IOS's except IOS70. help.

Discussion in 'Wii - Hacking' started by alex.ap.pacman, Sep 13, 2010.

Sep 13, 2010
  1. alex.ap.pacman
    OP

    Member alex.ap.pacman GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    133
    Location:
    Seattle, Washington
    Country:
    United States
    How would I go about restoring my Wii back to factory normal. With all the IOS's? because at this point - I can't even launch my standard Wii Channels...
    They just reload me back to the menu.

    Is there any way to restore my IOS's?

    Btw. NOT EVEN HACKMII INSTALLER will work now...
     


  2. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    there are several different things to try.

    insert a disc and let it update.
    do the official update
    use bannerbomb to start a wad installer that doesnt reload IOS. then install wads of all the official IOSes
     
  3. alex.ap.pacman
    OP

    Member alex.ap.pacman GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    133
    Location:
    Seattle, Washington
    Country:
    United States
    Im currently on 4.2 and have no discs to update with

    so I'll go about the wad manager way.

    What do I need to do - and where do I find all the original IOS's?

    btw. Thanks GiantPune
     
  4. xfcrowman

    Member xfcrowman GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    430
    Country:
    United States
    Does bannerbomb still work?

    If so, you could use bannerbomb to load a wad installer program like multi mod manager and re-install all the IOS's that are less than 200.
    If you can't use an exploit like bannerbomb or smash stack to load apps, you may have no options left other than doing an official nintendo update.

    You probably already know this now because you have made this mistake, but NEVER mess around with official nintendo IOS's.
    If you want to re-do a softmod, just install new cIOS over the old ones instead of uninstalling cIOS and then starting over.

    EDIT: looks like pune beat me to it.
     
  5. alex.ap.pacman
    OP

    Member alex.ap.pacman GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    133
    Location:
    Seattle, Washington
    Country:
    United States
    Yes Bannerbomb still works. - How would I switch it to load a wad manager instead of the Hackmii installer?

    and please give me some links to the wads
     
  6. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    no links,read the rules

    to load a wad manager,just replace the .dol of hackmii into the wad manager's
     
  7. alex.ap.pacman
    OP

    Member alex.ap.pacman GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    133
    Location:
    Seattle, Washington
    Country:
    United States
    Then how do I find the wads?
     
  8. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    are you saying that you dont own a single game? it doesnt matter if the game is older than your system menu. just grab one with a full update. wii sports will update, but it will only install like 2 IOSes.
     
  9. xfcrowman

    Member xfcrowman GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    430
    Country:
    United States
    There are legal ways to download official IOS and pack them into a wad. However, for you I would recommend using a game or an official update to install everything.

    You don't seem to know very much and you also are willing to make very reckless decisions, so do it the easy way and just update with a game or do an official update.

    I know you don't have a game, just rent/borrow a game with the 4.2 SM like New Super Mario Bros Wii. If you do an official update, just rent/borrow smash stack and follow one of the stickied guides.
     
  10. john1010_ma

    Member john1010_ma GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    110
    Country:
    Brazil
    did you by any chance run an old (but faulty) version of dop-mii (specifically the syscheck) to get this reload back to menu problem?
     
  11. 9th_Sage

    Member 9th_Sage GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    1,481
    Country:
    United States
    Out of curiosity, why on earth did you remove most of the IOS in the first place?
     
  12. xfcrowman

    Member xfcrowman GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    430
    Country:
    United States
    I believe he did this because he wanted to re-virginize his wii and re-do the softmod. He was told by others to just overwrite the cIOS's, but instead he decided to get rid of nearly everything. Hopefully this time he'll be more cautious and not brick his wii.
     
  13. alex.ap.pacman
    OP

    Member alex.ap.pacman GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    133
    Location:
    Seattle, Washington
    Country:
    United States
    My console wont allow me to update. Ive re-routed the bannerbomb file to load MMM v13.2 - another thing I have to ask is why would Wii Sports have an update? Its never prompted me to update before.


    - btw. Priiloader is still on my wii. possibly the issue with updating is with Priiloader.
     
  14. alex.ap.pacman
    OP

    Member alex.ap.pacman GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    133
    Location:
    Seattle, Washington
    Country:
    United States
    UPDATE: 9/13/2010 10:30AM -

    How would I go about installing the Nintendo IOS's? I'm currently using MMM and it looks like it has the features to let me manage IOS's as well as install them from the NUS. Is this how I would go about re-installing the official IOSs? or am I doing it wrong again?
     
  15. xfcrowman

    Member xfcrowman GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    430
    Country:
    United States
    It's likely that priiloader is preventing you from updating. Disable the "block disc updates" and "block online updates" hacks.

    Also, you will need a game other than wii sports because it only has ios9 and the system menu on it.
     
  16. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    this will work.
    or you can download the WADs with NUS downloader and install them with MMM
     
  17. alex.ap.pacman
    OP

    Member alex.ap.pacman GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    133
    Location:
    Seattle, Washington
    Country:
    United States
    Heres what I'm doing:

    Im in MMM>Manage IOS>Select IOS to manage> then all the IOS's that I dont have I'm choosing to install.

    When I install them I have the following options:

    Fakesign Patch - I choose NO
    ES_Identify Patch - I choose NO
    NAND Permission Patch - I choose NO


    - if you have any other steps or recommendations on how to restore the official nintendo IOS's using MMM
    please let me know. I'm feeling pretty down on my luck and havent really found the answers ive been looking for.
     
  18. alex.ap.pacman
    OP

    Member alex.ap.pacman GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    133
    Location:
    Seattle, Washington
    Country:
    United States

    NUS Downloader - alright sounds like a plan.

    Thanks Xzero
     
  19. petspeed

    Member petspeed GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    482
    Country:
    Denmark
    Just make sure to stay away from IOS70 because if you install the newest version of that you will brick your Wii because that is a stub. I don't know whether MMM will allow you to install a stub but just letting you know to be on the safe side.
     
  20. Karrde

    Newcomer Karrde Member

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    Or do what i somehow managed to do and have IOS80 and IOS70 active at the same time.
    Thanks to the people that posted in this thread. I have an IOS problem as well and this has given me an idea to fix it.
     

Share This Page