I can't find the correct firmware/kernel for my R4 card, help is appreciated

Discussion in 'R4 DS' started by Adamfirca, Mar 23, 2019.

  1. Adamfirca
    OP

    Adamfirca Newbie

    Newcomer
    1
    Mar 23, 2019
    Turkey
    turkey
    Hello, I've been using this card for years and I accidentally formatted recently and I can't find the correct firmware after hours of attemps. I'll be grateful for any help. My card is purple and it says R4itt for 3ds DSI/NDSL on it and there is a sticker that says 3ds on the back and no screw. I'm not sure if it's a clone or not.i had some photos but apperantly I can't post links. Thanks in advance.
     
  2. Adamfirca
    OP

    Adamfirca Newbie

    Newcomer
    1
    Mar 23, 2019
    Turkey
    turkey
  3. alexander1970

    alexander1970 GBAtemp verrückt

    Member
    6
    Nov 8, 2018
    Austria
    Austria
  4. Adamfirca
    OP

    Adamfirca Newbie

    Newcomer
    1
    Mar 23, 2019
    Turkey
    turkey
    Thank you, I've tried the one that looked like mine the most already but it unfortunately did not work. I'm not sure if I'm doing it wrong but it seems pretty simple, just copying and pasting the files. I've been trying for hours and I'm really frustrated. I'm doing this on a DS btw.
     
  5. GreatCrippler

    GreatCrippler Greatness Fallen

    Member
    6
    Mar 27, 2010
    United States
    Grand Junction, Colorado
  6. Adamfirca
    OP

    Adamfirca Newbie

    Newcomer
    1
    Mar 23, 2019
    Turkey
    turkey
    Thank you but I've tried those too, no luck there. :(. When I bought it the guy who sold me installed it for me and it's been so long I don't even remember where was it. I don't even think they sell these anymore so I'm ptetty bummed. My only hope is someone who used this exact card before and knows what to do to see this thread I guess. :(
     
  7. alexander1970

    alexander1970 GBAtemp verrückt

    Member
    6
    Nov 8, 2018
    Austria
    Austria
    Last edited by alexander1970, Mar 23, 2019
  8. Adamfirca
    OP

    Adamfirca Newbie

    Newcomer
    1
    Mar 23, 2019
    Turkey
    turkey
    Ive been trying that too but I didn't know which files to use so I've been randomly trying files from there, still not working, couldn't figure out what to do. If you have more information about what to do it would be very nice, thanks again.
     
  9. GreatCrippler

    GreatCrippler Greatness Fallen

    Member
    6
    Mar 27, 2010
    United States
    Grand Junction, Colorado
    Have you gone through the Retrogamefan updates here on GBAtemp? It'd be a fair amount of trial and error, but you might get lucky.


    Edit: Nvm, just saw. LoL
     
    alexander1970 likes this.
  10. alexander1970

    alexander1970 GBAtemp verrückt

    Member
    6
    Nov 8, 2018
    Austria
    Austria
    If I remember correctly:

    Use the Folder "R4-Clone YSMenu"
    and then copy/overwrite the files from the Folder "DAT" into Folder "TTMenu" on your microSD Card.:)

    and please read the "How to Install.txt" .
     
    Last edited by alexander1970, Mar 23, 2019
  11. Adamfirca
    OP

    Adamfirca Newbie

    Newcomer
    1
    Mar 23, 2019
    Turkey
    turkey
    That didn't work either. Thanks for the suggestions :D . Ill keep trying random ones I guess.
     
  12. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    18
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    This is for r4itt.net not r4itt.info but maybe it's the same cart. https://www.linfoxdomain.com/nintendo/ds/dl.php/r4itt_v2.11_English.rar
     
    alexander1970 likes this.
  13. alexander1970

    alexander1970 GBAtemp verrückt

    Member
    6
    Nov 8, 2018
    Austria
    Austria
    You can try the Folder "R4i-SDHC YSMenu" and try it without/with the Files from the "DAT" Folder.:)

    One of this has to work.
     
  14. Adamfirca
    OP

    Adamfirca Newbie

    Newcomer
    1
    Mar 23, 2019
    Turkey
    turkey
    None of them are working :(

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I keep getting an SD card with an annoyed face saying MENU? to me.
     
  15. alexander1970

    alexander1970 GBAtemp verrückt

    Member
    6
    Nov 8, 2018
    Austria
    Austria
  16. Adamfirca
    OP

    Adamfirca Newbie

    Newcomer
    1
    Mar 23, 2019
    Turkey
    turkey
    Thanks a lot but it didn't work either. I only have access to a phone right now so I'm doing all these on my phone, maybe that's the problem?
     
  17. alexander1970

    alexander1970 GBAtemp verrückt

    Member
    6
    Nov 8, 2018
    Austria
    Austria
    Sorry,I´ve overlooked something.:unsure:

    Your card is an r4itt.INFO.Mine is the r4itt.NET.I think thats the challenge.:(
     
  18. maorninja

    maorninja GBAtemp Advanced Fan

    Member
    5
    Feb 7, 2016
    United States
    Are you sure the SD card isn't the problem?
     
  19. MythicalData

    MythicalData GBAtemp Advanced Fan

    Member
    5
    May 11, 2017
    United States
    What did you format your sd to? Fat32 is the defacto I believe. As maorninja said it could be an sd card error like a broken one for instance.
     
  20. baggieman

    baggieman Advanced Member

    Newcomer
    3
    May 22, 2009
    has above replys..sd card error for sure,has the same happened to me today.. white screen and red face saying menu,do you have a spare sd card?
     
Loading...