1. PRAGMA

    OP PRAGMA GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Dec 29, 2015
    Messages:
    2,183
    Country:
    Ireland
    To some this may be obvious, to other's it isn't.

    Rosalina Menu Method (Recommended):
    1. Press L+DPADDOWN+SELECT
    2. Open the "Debugger options" menu.
    3. Enable the Debugger and press B once.
    4. On the top right it will show your IP.
    5. (Bonus with this method, is the debugger allows online play while recording with kit-kat).
    FBI Method:
    1. Open FBI (version 2.4.5 or higher - update using the last menu option),
    2. Select "Remote Install" -> "Receive URLs over the network",
    3. Your IP Address and port will be listed on-screen!
    Homebrew Launcher Method:
    1. Open the Homebrew Launcher and press Start and it will show the IP.
    It's that simple :D
     
    Last edited by PRAGMA, Feb 8, 2018
    Mikitok and Anonymous456 like this.
  2. Returnofganon

    Returnofganon I pretend like I know what I'm talking about
    Member

    Joined:
    Jul 1, 2015
    Messages:
    537
    Country:
    United States
    Cant you just find the ip and port by pressing start (Or some other button) on the main menu of the homebrew channel
     
  3. PRAGMA

    OP PRAGMA GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Dec 29, 2015
    Messages:
    2,183
    Country:
    Ireland
    Yes thats also another way but for Luma users this is imo much faster.
     
    Returnofganon likes this.
  4. Returnofganon

    Returnofganon I pretend like I know what I'm talking about
    Member

    Joined:
    Jul 1, 2015
    Messages:
    537
    Country:
    United States
    I guess so but you probably only need to do this once so it doesn't really matter
     
  5. PRAGMA

    OP PRAGMA GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Dec 29, 2015
    Messages:
    2,183
    Country:
    Ireland
    Nope the IP changes every now and then
     
  6. xtheman

    xtheman GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Jan 28, 2016
    Messages:
    5,837
    Country:
    United States
    It is actually easier to boot ftpd. (shows your 3ds ip on boot)

    To be fair you could just explain how to do this in your post (only adds one line of text).
    No real need for a full thread for something that is as simple as opening an app.
     
    Returnofganon and EthanAddict like this.
  7. Sang Nguyen

    Sang Nguyen Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 2, 2013
    Messages:
    76
    Country:
    United States
    can anyone help me setup ntr on MacBook?
     
  8. szymon170

    szymon170 Pr0FessiuNal HelPeR wiTh HaxXX
    Member

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    381
    Country:
    Poland
    To some people their IP address changes, and to some it doesn't. You can have static IP address, or you can have a dynamic one.
     
    PRAGMA likes this.
  9. PRAGMA

    OP PRAGMA GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Dec 29, 2015
    Messages:
    2,183
    Country:
    Ireland
    These arent those type of IP addresses, these are localhost IP's and are NEVER static. They only change if some other device's localhost IP changes on request (Most of the time the router itself) or if another device takes an IP.
     
  10. KMSteter_88

    KMSteter_88 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 18, 2019
    Messages:
    2
    Country:
    Brazil
    Each day I'm learning a new thing, thanks by this amazing easy tutorial... Hugs from Brazil
     
    alexander1970 likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Address,