How do I get Ruby, Sapphire, and Emerald working on iPlayer?

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by Sportsmaniac1322, Dec 12, 2009.

  1. Sportsmaniac1322
    OP

    Member Sportsmaniac1322 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    1,183
    Location:
    Forman's Basement
    Country:
    United States
    I have an iPlayer with the GBA emulator, and I have all the Pokemon games on it along with a few Fire Red hacks. All the hacks and Fire Red and Leaf Green work perfectly on the iPlayer, but when I launch Ruby, Sapphire, and Emerald all I get is a white screen. Is there a fix for this?
     
  2. Sportsmaniac1322
    OP

    Member Sportsmaniac1322 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    1,183
    Location:
    Forman's Basement
    Country:
    United States
    Come on, I know people play Pokemon on iPlayer. Does anyone know?
     
  3. nitrostemp

    Member nitrostemp GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,264
    Country:
    Australia
    an emulator?
     
  4. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,803
    Country:
    Antarctica
    you should just use gba exploader with the M3 GEP. The iplayer gba emu doesn't have RTC implimented. It is missing alot of things for a port.
     
  5. sfg

    Member sfg GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 26, 2009
    Messages:
    299
    Country:
    United States
    http://www.realhotstuff.com/expansion-pack-real-p-266.html

    Is this the M3 GEP you're talking about? Does this have RTC and everything? And what are the specifications? Does it take 32 megabytes GBA games for example?

    And the first two links in your signature point to the same page.
     
  6. Sportsmaniac1322
    OP

    Member Sportsmaniac1322 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    1,183
    Location:
    Forman's Basement
    Country:
    United States
    The whole point I got the iPlayer was so I could play GBA games on my DSi, not DS Lite, which obviously doesn't work since it doesn't have a slot 2. Does anyone know how to get them working?
     
  7. Chaz.

    Member Chaz. GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 7, 2009
    Messages:
    314
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Forget that, how do I even make the thing work?!?!? I place all my movies in VIDEO folder and they don't come up, I have the gba emulator in 100 places on my cart and still nothing. I was waiting a month for this and its a bag of shit atm. My R4 is better.
     
  8. Sterling

    Member Sterling GBAtemp's Silver Hero

    Joined:
    Jan 22, 2009
    Messages:
    4,023
    Location:
    Texas
    Country:
    United States
    Fail troll is fail?

    Really if you are being serious, you must have an even harder time getting a lot of roms to work on your r4.

    @ OP: I couldn't get R/S/E to work either. I heard because the save type is incompatable with the iPlayer GBA Emu.
     
  9. Chaz.

    Member Chaz. GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 7, 2009
    Messages:
    314
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Good job I found out how to work it. My R4 has played every game I've thrown at it some even unpatched.

    As for Pokes, I think there is a working rom somewhere. A friend of mine showed me an image of it but it may have been photoshopped.
     
  10. Sterling

    Member Sterling GBAtemp's Silver Hero

    Joined:
    Jan 22, 2009
    Messages:
    4,023
    Location:
    Texas
    Country:
    United States
    Nice to hear it. [​IMG]
     
  11. Ultralex

    Member Ultralex GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    334
    Country:
    Germany
    I heard there was an RTC patchfor it,would this work?
     

Share This Page