Homebrew wifi not working on my EDGE

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by Torrunt, May 25, 2008.

May 25, 2008
  1. Torrunt
    OP

    Newcomer Torrunt Advanced Member

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    62
    Location:
    Western Australia
    Country:
    Australia
    I searched for quite a while for a theard about this, couldn't find anything.

    When i try to connect to wifi with anything homebrew it just won't connect. I can connect fine with commercial games on the card and when i go to Configuration on DSOrganise it has my router's information there.
    Any idea why wifi ain't working on hombrew for me?
     
  2. krazykirk

    Member krazykirk GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    399
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    If you can connect to wi-fi fine with a commercial game, it should work fine with homebrew.

    Is the access point configured in the first slot thing? (Out of 3 in the configuration menu) Sometimes that makes a difference.
     
  3. Torrunt
    OP

    Newcomer Torrunt Advanced Member

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    62
    Location:
    Western Australia
    Country:
    Australia
    Yes, it is. My wireless router is the only access point i have registered.
     
  4. chaotic_geo

    Member chaotic_geo GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    202
    Country:
    United Kingdom
    WEP only and SSID must be set to broadcast.
     
  5. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    It's best to use manual settings if possible rather than letting the router automatically assign the IP address and DNS settings. DHCP (the process of automatically obtaining these settings) isn't as refined in the homebrew wifi library as it is with the official one.
     

Share This Page