HELP Wood R4 WONT WORK !

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by boedaka, Aug 1, 2014.

  1. boedaka
    OP

    boedaka Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Aug 1, 2014
    Belgium
    Stekene
    Hello, i have a problem:
    Yesterday i recieved my NDS Wood R4 Flashcart without an MicroSD.
    I setup my firmware on the R4 and it keeps on saying loading.
    Can anyone help me or say what i'm doing wrong


    Thanks for reading this post, and trying to help me.
     
  2. Technicmaster0

    Technicmaster0 GBAtemp Psycho!

    Member
    3,056
    628
    Oct 22, 2011
    Gambia, The
    Is your MicroSD bigger than 2GB?
     
  3. boedaka
    OP

    boedaka Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Aug 1, 2014
    Belgium
    Stekene
    I have 3x 2GB micro SD(no SDHC)
    - 1x Traxmax
    - 2x Empty phone 2GB SD cartrige
     
  4. Lycanroc

    Lycanroc Midnight Wolf

    Member
    2,007
    2,394
    May 11, 2014
    Germany
    Ibbenb├╝ren
    Is it the original R4? When I tried to insert Wood to my old R4iSDHC, I bricked it.
     
    ComeTurismO likes this.
  5. boedaka
    OP

    boedaka Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Aug 1, 2014
    Belgium
    Stekene
    It's this one, Im sure it's the original one.
    [​IMG]
     
  6. Lycanroc

    Lycanroc Midnight Wolf

    Member
    2,007
    2,394
    May 11, 2014
    Germany
    Ibbenb├╝ren
    Yes it's the original. I don't know why doesn't it work then :wtf:
     
    ComeTurismO likes this.
  7. boedaka
    OP

    boedaka Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Aug 1, 2014
    Belgium
    Stekene
    It's just keeps saying "Loading..."
     
  8. DoctorAmazing

    DoctorAmazing Member

    Newcomer
    27
    4
    Jun 19, 2014
    United States
    Just a shot, what system are you running it on?
     
  9. boedaka
    OP

    boedaka Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Aug 1, 2014
    Belgium
    Stekene
    Nintendo DS Lite.(so the basic firmware when you buy it)
     
  10. boedaka
    OP

    boedaka Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Aug 1, 2014
    Belgium
    Stekene
    bump
     
  11. Crisp Cookie

    Crisp Cookie GBAtemp Regular

    Member
    125
    28
    Dec 18, 2013
    Belgium
  12. carlos2013

    carlos2013 Banned

    Banned
    38
    5
    Dec 6, 2013
    United States
    If the SD card fits bad or is out you will get a black screen that says "Couldn't find the SD/TF card".That means the card is good.If not,opening the R4 Card and putting a bit paper into the shell(metal surface).Download kernel(Wood R4 v1.62) from here:http://www.r4ds.com/download.htm ,you need to format the TF card(2GB),TF card must be formatted to FAT32 format and then copy the new kernel to your TF card. there will be one __rpg folder and _DS_MENU.Copy these files to the root directory of TF card.I hope that these can help you.
     
  13. boedaka
    OP

    boedaka Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Aug 1, 2014
    Belgium
    Stekene
    I used like 4x 2GB SD(no SDHC cards)
    All fited in well but none of em worked.
    All formated in FAT32.
    Please read the topic before you post