Help with R4 SDHC

Discussion in 'R4 DS' started by xg00gl3x, Nov 25, 2010.

Nov 25, 2010

Help with R4 SDHC by xg00gl3x at 1:17 AM (1,281 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. xg00gl3x
    OP

    Newcomer xg00gl3x Newbie

    Joined:
    Nov 25, 2010
    Messages:
    3
    Country:
    Canada
    I'm trying to play Super Scribblenauts
    Tried using r4 sdhc stock firmware after creating sav file and loading I get a blank white screen
    Tried using Wood that didnt work
    S.S. said that it didnt recognize the save file
     
  2. ShadowSoldier

    Member ShadowSoldier GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    9,383
    Country:
    Canada
    I don't think R4 SDHC can play any of the newer games. You can try Ysmenu.
     
  3. Son of Science

    Member Son of Science GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Messages:
    580
    Location:
    Sand Iego
    Country:
    United States
    Did you use the latest firmware for Wood? 1.17? Go to the settings of this game in wood, and change save type to 4M (it's probably lower, but 4M just to be safe)
     
  4. ShadowSoldier

    Member ShadowSoldier GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    9,383
    Country:
    Canada
    Since when did Wood work on R4 SDHC? I thought it only worked on the original R4 and the R4i that it's supporting..
     
  5. Son of Science

    Member Son of Science GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Messages:
    580
    Location:
    Sand Iego
    Country:
    United States
    It works on some clones. R4 SDHC is one of them.
     
  6. xg00gl3x
    OP

    Newcomer xg00gl3x Newbie

    Joined:
    Nov 25, 2010
    Messages:
    3
    Country:
    Canada
    how would i find the latest (1.17) version of wood
    or go about checking what i version i currently have?
     
  7. Son of Science

    Member Son of Science GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Messages:
    580
    Location:
    Sand Iego
    Country:
    United States
    filetrip.net

    Search there.
     
  8. valp

    Newcomer valp Advanced Member

    Joined:
    Oct 12, 2010
    Messages:
    96
    Country:
    Brazil
    www.r4sdhc.com's R4 SDHC? Isn't that a DSTT clone? At least my R4 SDHC 2.10T seems to be...
     
  9. ShadowSoldier

    Member ShadowSoldier GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    9,383
    Country:
    Canada
  10. xg00gl3x
    OP

    Newcomer xg00gl3x Newbie

    Joined:
    Nov 25, 2010
    Messages:
    3
    Country:
    Canada
    I put wood 1.17 into my ds
    it asked me to replace _DS_MENU.dat
    so i renamed the original _DS_MENU.dat to e_DS_MENU.dat so if anything goes wrong i can just delete it
    When i boot up my ds, i dont even see the menu anymore
    I just get stuck on the black loading screen
     
  11. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
  12. valp

    Newcomer valp Advanced Member

    Joined:
    Oct 12, 2010
    Messages:
    96
    Country:
    Brazil
    Anyways,

    I tried to put YSMENU in my R4 SDHC 2.10T, but it woudn't work.
    I used ash2 generator and tried some tips I found around, but I
    get this dldi error when trying to start games inside ysmenu.
    Is there any other procedure for this cart? Thanks!
     
  13. Totoy_Kamote

    Member Totoy_Kamote GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    516
    Location:
    Down Under Hate,KillandDESTROY
    Country:
    Philippines
    idk if this helps but... try this

    read the post of jan777
     

Share This Page