Help with IOS - getting black screen

Discussion in 'Wii - Hacking' started by yoyoalex, May 10, 2010.

May 10, 2010
  1. yoyoalex
    OP

    Newcomer yoyoalex Newbie

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    6
    Location:
    Ontario
    Country:
    United States
    I just had the Sunkey Fusion chip installed and I am Running version 3.2.
    my system was previously soft modded but newer games weren't working.
    I was advised to get the chip as it would be better than the soft mod but still the newer games like Super Mario Bros won't work.

    do I need any updates?

    I ran a sys check and got this report but I don't know what any of it means.

    sysCheck v1.6.1 by Erik Spyder

    Region: NTSC-U
    The system menu v289 is running under IOS36 (rev 1042)
    Hollywood v0x11
    Console ID: 113201316
    Boot2 v3
    Found 83 titles
    Found 21 IOS on this console
    Found 1 IOS Stubs on this console

    IOS (revision) IOS Stub Trucha Bug ES Identify Flash Access NAND Access Boot2 Access USB 2.0
    IOS4 (rev 3) No Enabled Enabled Enabled Enabled Disabled Disabled
    IOS9 (rev 516) No Enabled Enabled Enabled Enabled Disabled Disabled
    IOS11 (rev 10) No Enabled Enabled Enabled Enabled Disabled Disabled
    IOS12 (rev 6) No Enabled Enabled Enabled Enabled Disabled Disabled
    IOS13 (rev 10) No Enabled Enabled Enabled Enabled Disabled Disabled
    IOS14 (rev 257) No Enabled Enabled Enabled Enabled Disabled Disabled
    IOS15 (rev 257) No Enabled Enabled Enabled Enabled Disabled Disabled
    IOS16 (rev 257) No Enabled Enabled Enabled Enabled Disabled Disabled
    IOS17 (rev 512) No Enabled Enabled Enabled Enabled Disabled Disabled
    IOS20 (rev 12) No Enabled Enabled Enabled Enabled Disabled Disabled
    IOS21 (rev 514) No Enabled Enabled Enabled Enabled Disabled Disabled
    IOS22 (rev 772) No Enabled Enabled Enabled Enabled Disabled Disabled
    IOS28 (rev 1288) No Enabled Enabled Enabled Enabled Disabled Disabled
    IOS30 (rev 1039) No Enabled Enabled Enabled Enabled Disabled Disabled
    IOS31 (rev 1040) No Enabled Enabled Enabled Enabled Disabled Disabled
    IOS33 (rev 1040) No Enabled Enabled Enabled Enabled Disabled Disabled
    IOS34 (rev 1039) No Enabled Enabled Enabled Enabled Disabled Disabled
    IOS35 (rev 1040) No Enabled Enabled Enabled Enabled Disabled Disabled
    IOS36 (rev 1042) No Enabled Enabled Enabled Enabled Disabled Disabled
    IOS37 (rev 2070) No Disabled Enabled Disabled Disabled Disabled Disabled
    IOS51 (rev 4864) Yes ? ? ? ? ? ?
    IOS249 (rev 7) No Enabled Enabled Enabled Enabled Disabled Disabled


    Report generated on 2010/05/10
     
  2. Riley

    Member Riley GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,123
    Location:
    BC Canada
    Country:
    Canada
    Run dop-mii from bannerbomb and install IOS38, IOS40, IOS41, IOS43, IOS45, IOS46, IOS50, IOS52, IOS53 , IOS55, IOS56

    I think you just dont have the IOS's for the new games
     
  3. yoyoalex
    OP

    Newcomer yoyoalex Newbie

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    6
    Location:
    Ontario
    Country:
    United States
    thanks, I don't seem to have bannerbomb, do you know where I could find it? Do the IOS files that I am missing come with bannerbomb or are they a separate download?

    does it matter that I am running 3.2?

    much appreciate it.
     
  4. techboy

    Member techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,720
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    If you have the HBC, run it from there.
     
  5. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    Also update your cIOS to rev17.
     
  6. Fishaman P

    Member Fishaman P Speedrunner

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    3,176
    Location:
    Wisconsin
    Country:
    United States
    Your IOS51 seems to be corrupted.
     
  7. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    Don't install IOS40, IOS41, IOS43, IOS45, IOS46, IOS50, IOS52- you don't need them

    Have 31, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 53, 55, 56 up to date and you won't have any black screens.

    Ios51 is stubbed, you don't need that either.
     
  8. yoyoalex
    OP

    Newcomer yoyoalex Newbie

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    6
    Location:
    Ontario
    Country:
    United States
    thanks, but how do I install the Cios and IOS files.
    on my HBC I have
    1. Wadmanager
    2. Custon WM
    3. IOS Downgrade 1.1
    4. Custom IOS downgrade
    5 Wii Gator - Cios Installer
    6. Starfall.

    Do I have what I need to update the noted files?
    Are the files in the system or does the Wii find them via the internet connection.

    Sorry but I just want to be sure about what I am doing before I brick the darn thing.

    thanks very much
     
  9. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    Your Wii is so behind the times that I'd just say that you should follow the guide in the stickies.
     
  10. yoyoalex
    OP

    Newcomer yoyoalex Newbie

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    6
    Location:
    Ontario
    Country:
    United States
    which guide?

    thanks
     
  11. raulpica

    Supervisor raulpica With your drill, thrust to the sky!

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    10,674
    Location:
    _____________ PowerLevel: 9001
    Country:
    Italy
    You could try following this one. It's a pretty good guide, and simple at that, too! [​IMG]
     
  12. yoyoalex
    OP

    Newcomer yoyoalex Newbie

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    6
    Location:
    Ontario
    Country:
    United States
    I did it, was getting an error when running Dopmii but the new games work - Success. Thanks to all for your help.

    Last question for now. Can I use wii connect and should I do a Wii update?
     
  13. raulpica

    Supervisor raulpica With your drill, thrust to the sky!

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    10,674
    Location:
    _____________ PowerLevel: 9001
    Country:
    Italy
    Your Wii should already be on 4.2 now, if you've followed the guide entirely.

    It'd be better to not update, since that would mess up IOSes and risk to delete all the homebrew.
    Nothing critical, but you'd have to remove stubbed IOSes and a lot of other boring things and follow the guide again from the start [​IMG]
     
  14. yoyoalex
    OP

    Newcomer yoyoalex Newbie

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    6
    Location:
    Ontario
    Country:
    United States

    I left it at 3.2 (don't ask why, but was not very comfortable with this whole process) Anyway It works now so I will leave it be for now. thanks very much.
     

Share This Page