help with akard 2

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by jscott5150, Feb 27, 2013.

Feb 27, 2013

help with akard 2 by jscott5150 at 2:35 PM (873 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. jscott5150
    OP

    Newcomer jscott5150 Newbie

    Joined:
    Feb 26, 2013
    Messages:
    4
    Country:
    Canada
    I am a total newb to this stuff, bought this card 4 years ago with my kids ds. My daughter just bought a 3d xl and version 4.3. When I looked at the card info it says 4.3 is blocked, but 4.5 is good. Does this mean for me to update the firmware on the 3d xl and the card will then work? and do I keep the card in the machine when I am doing a firmware update? also if i update this firmware and use my card will it stop working in their dsi and dsi xl.

    Sorry I couldnt find the answer in the forums or at least I missed it.

    If I cant use it where is good suppliers of the new flashcard in canada
     
  2. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    If you mean the 2i (the 2 and 2.1 will not work on any DSi or 3DS, period), then you'll need to update it on an original DS or a DS lite, because you need to run the update on a cart that currently starts the AK2i (and until it's updated, the 3DS won't start it).

    If you want a replacement, check this.
    http://gbatemp.net/t290097-which-flash-cart-should-i-get
    The Ak2i's not up there because it hasn't been updated and the Acekard team never made another cart. "Acd3DS" is a clone by different people, you don't want it.
     
  3. jscott5150
    OP

    Newcomer jscott5150 Newbie

    Joined:
    Feb 26, 2013
    Messages:
    4
    Country:
    Canada
    thanks Rydian, I will put it in my other daughters dsi lite. Now do I just put in the card in the back and hit update in the settings ?. do I take the game off and hit update then reload games etc. Is there a tuitorial for this, I looked and didnt see it.

    thanks again
     
  4. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Either the update is a separate file you run (as if it was a game ROM), or there's an update function in the software.
     
  5. metroid maniac

    Member metroid maniac An idiot with an opinion

    Joined:
    May 16, 2009
    Messages:
    1,272
    Country:
    United Kingdom
    It is a separate file to run, like a rom.
     
  6. jscott5150
    OP

    Newcomer jscott5150 Newbie

    Joined:
    Feb 26, 2013
    Messages:
    4
    Country:
    Canada
    ok so I downloaded a verion from the acekard site from Dec/12 and it says for 3ds. I am planning on saving all my games to a file on computer. deleting all files from the card, then applying new files I downloaded then reapply games. Does this sound ok ? Again I am lucky i can turn on a computer I am so bad with them.

    thanks
     
  7. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    What actual model of the Acekard do you have?
     
  8. metroid maniac

    Member metroid maniac An idiot with an opinion

    Joined:
    May 16, 2009
    Messages:
    1,272
    Country:
    United Kingdom
    Backing up the games is pointless. The AK2i update will not delete your games.
     
  9. jscott5150
    OP

    Newcomer jscott5150 Newbie

    Joined:
    Feb 26, 2013
    Messages:
    4
    Country:
    Canada
    its an acekard 2 compatble with dsi. My daughter also has a dsi , which she said has started freezing. If I upgrade the card to play in the 3d xl , will it only work in that machine or will it still work in the DSI, as I sometimes play the games if I am bored
     
  10. metroid maniac

    Member metroid maniac An idiot with an opinion

    Joined:
    May 16, 2009
    Messages:
    1,272
    Country:
    United Kingdom
    It will still continue to work in the DSi.
     

Share This Page