[HELP] Problem Loading Games [USB] vWii

Discussion in 'Wii U - Hacking & Backup Loaders' started by DavilaDarkness, May 10, 2015.

  1. DavilaDarkness
    OP

    DavilaDarkness Newbie

    Newcomer
    7
    1
    May 10, 2015
    United States
    Hello;
    After installing the Homebrew channel with Bathaxx I used this tutorial to finish 'hacking' then I open WiiFlow and when try to load any game screen goes black and then it's back to vWii Menu. Anything can be done to fix that?

    PS. On my old Wii games run fine so it's not the directory structure. HDD is a Hitachi SATA 160GB 5400RPM using a Y-cable.
     
  2. GreyWolf

    GreyWolf GBAtemp Psycho!

    Member
    3,941
    758
    Mar 2, 2015
    United States
    I'm confused. You say any game returns you to the system menu but your old Wii games run fine. You mean the drive works on a Wii?

    It sounds like you either don't have any cIOSes installed or the wrong ones. Wii games will not run with only the HBC.
    Also, you may have to set WiiFlow to force it to use a cIOS in order for it to even see games in the WBFS folder. It defaults to using IOS58, which cannot access WBFS files. (e.g.: Force cIOS to 249)
     
  3. G0R3Z

    G0R3Z Just Can't Be Bothered

    Member
    702
    331
    Aug 12, 2014
    Try and reinstall the cIOS hacks, it sounds like they aren't installed properly. Make sure you read ALL of the guides before doing it, vWii is much harder to recover from a brick.
     
  4. DavilaDarkness
    OP

    DavilaDarkness Newbie

    Newcomer
    7
    1
    May 10, 2015
    United States
    Yes the HDD works fine on the old Wii.

    On the WiiU's vWii Mode I installed the cIOS using the tutorial linked on the main post.

    I managed to get CFG USB Loader 70r65 to run Wii Games but they run in 4:3 aspect ratio. (GC Games show but wont run)

    As for WiiFlow it wont boot any game just return to the vWii Menu and I have no idea how to force it to use a cIOS.

    And Nintendont not working for my GC games.
     
  5. GreyWolf

    GreyWolf GBAtemp Psycho!

    Member
    3,941
    758
    Mar 2, 2015
    United States
    Try putting WiiFlow on an SD card and run it from there. It should let you change the settings then you can run it from USB again. It creates a Wii save file with the IOS configuration.

    Are you using FAT32? All of the Gamecube loaders require it.
     
  6. DavilaDarkness
    OP

    DavilaDarkness Newbie

    Newcomer
    7
    1
    May 10, 2015
    United States
    Yes man, WiiFlow and Nintendont are both on the SD Card and yes the HDD is FAT32.

    If I load Nintendont directly from the HBC I select USB and then I get my games list but when I try to run them.
    "Mounting Device Error 13 Shutting Down"...

    I'll be testing later with USBLoaderGX need to find a stable version and forwarder.
     
  7. GreyWolf

    GreyWolf GBAtemp Psycho!

    Member
    3,941
    758
    Mar 2, 2015
    United States
    If you're using USB Loader GX the latest version is r1244. The proper forwarders are in the OP of the support thread here.

    I'm not familiar with Nintendont's error 13 (it should be giving a negative error number) but if you're getting a mounting error something is off. If games are failing to mount and load directly from the Nintendont browser they will not work from an external loader, either.

    Can you post the output from SysCheck in spoiler tags?
     
  8. jammybudga777

    jammybudga777 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,673
    561
    Aug 23, 2013
    DW lol
     
  9. DavilaDarkness
    OP

    DavilaDarkness Newbie

    Newcomer
    7
    1
    May 10, 2015
    United States

    This is the error I get on Nintendont.
     
  10. DavilaDarkness
    OP

    DavilaDarkness Newbie

    Newcomer
    7
    1
    May 10, 2015
    United States
    Here's the SysCheck results:
    Warning: Spoilers inside!
     
  11. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    11,790
    4,973
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    Wut.
     
  12. DavilaDarkness
    OP

    DavilaDarkness Newbie

    Newcomer
    7
    1
    May 10, 2015
    United States
    [SOLVED!]

    HDD Partition was set to logical not primary.
    Plug in PC with any partition manager set Partition as Primary and that's it.

    Now GC games load directly on nintendont and any with other loader. =]
     
    GreyWolf likes this.