Help: O3DS is not turning on

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Hintens, Nov 15, 2016.

  1. Hintens
    OP

    Hintens Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Nov 15, 2016
    Brazil
    Hi guys, can someone help me?

    My o3ds has arm9 + luma, and it's CFW is updated to 11.2. Everything was working fine until today.

    Now, it wont turn on! When i press the power button, the screen remains black for 5 seconds, then it makes a noise and it turns off automaticaly. Does anyone knows whats going on? I've already checked my SD card and all files seems to be fine; Should i format it?
     
  2. Johnal Khow

    Johnal Khow Advanced Member

    Newcomer
    96
    6
    Jan 12, 2016
    Manila
    What kind of sound?
     
  3. Essometer

    Essometer GBAtemp Regular

    Member
    274
    183
    Oct 22, 2010
    Germany
    Enger
    My guess is that a ribbon cable is loose pr damaged. Try to open the 3DS just slightly and then turn it on.
     
  4. Hintens
    OP

    Hintens Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Nov 15, 2016
    Brazil
    The same sound a sound box does when it turns on
     
  5. Johnal Khow

    Johnal Khow Advanced Member

    Newcomer
    96
    6
    Jan 12, 2016
    Manila
    I see. Try turning the console on while the upperscreen is folded in a 45 degree angle
     
  6. Hintens
    OP

    Hintens Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Nov 15, 2016
    Brazil
    I tryed it but it did not work.

    I was reading the troubleshooting guide from plailect and tryed to do this with the o3ds fully oppened and it worked:

    "
    Try this test payload .
    1. Rename /arm9loaderhax.bin, if it exists, to something else.
    2. Place the arm9loaderhax.bin from the archive linked above in your SD root.
    3. Insert your SD card into your 3DS and power on.
    4. Press (A). Your 3DS should power off; this means arm9loaderhax is working and something else is broken; your device is not bricked."

    But im still getting a black screen
     
  7. Johnal Khow

    Johnal Khow Advanced Member

    Newcomer
    96
    6
    Jan 12, 2016
    Manila
    Can you load payloads?
     
  8. Hintens
    OP

    Hintens Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Nov 15, 2016
    Brazil
    I just replaced the arm9 file with a new one, now the system is TURNING ON :) directly onto LUMA

    It IS working now, thx for help guys!

    Edit: i wonder what happened, is my SD card defective?
     
    Last edited by Hintens, Nov 15, 2016