Help needed (Urgent)

Discussion in 'R4 DS' started by Swifty69, Mar 26, 2009.

Mar 26, 2009

Help needed (Urgent) by Swifty69 at 10:47 AM (1,189 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. Swifty69
    OP

    Member Swifty69 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    159
    Location:
    England (unfortunatly)
    Country:
    United Kingdom
    Right so i am new to this whole ROM firmware thing and i went to put the TTMenu on my R4 (original 1st series one).

    I followed this guide - http://www.pspmyspace.com/techstuffs/nds-dstt.html

    Now all i get is a message on black screen when i load saying "Could not find DS_menu.dat"

    Should i re-name the TTMenu.dat?

    I really need help.
     
  2. sm69

    Newcomer sm69 Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    pull out the tf card an your cart blow on them put them back in and good to go,hope this helps
     
  3. DomeFossil

    Member DomeFossil GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 17, 2008
    Messages:
    138
    Location:
    Wherever you want me (no homo)
    Country:
    Australia
    I don't know, but I'm also having trouble, I have been putting oranges in my egg slicer when I try to slice them.

    Get yourself an R4 firmware from the official site, kid.
     
  4. Swifty69
    OP

    Member Swifty69 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    159
    Location:
    England (unfortunatly)
    Country:
    United Kingdom
    Right i have taken it out and "blown" it until my face turned blue, and still no joy.

    And i wish to have a firmware which allows Pokemon Platinum and other games such as that to be played, and the original R4 kernels from the R4DS site don't allow them to be played.
     
  5. Theraima

    Member Theraima I own this desert, bitches!

    Joined:
    Jan 4, 2009
    Messages:
    700
    Location:
    Clouds
    Country:
    Finland
    Ever heard of a thing called "Patch"?
     
  6. DomeFossil

    Member DomeFossil GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 17, 2008
    Messages:
    138
    Location:
    Wherever you want me (no homo)
    Country:
    Australia
    The cards use two different firmwares. You cannot get it to work. Simple as that. Wait for an update, use cheats if they're available, or use YSmenu, or patches, which I dislike and avoid.
     
  7. valyr

    Member valyr GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 15, 2007
    Messages:
    317
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United Kingdom
    here is a guide to installing ysmenu on the r4 all you have done is loaded the dstt firmware onto your card which wont work it needs to be altered with ysmenu first

    guide to r4 ysauto
     
  8. Swifty69
    OP

    Member Swifty69 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    159
    Location:
    England (unfortunatly)
    Country:
    United Kingdom
    Thanks for the help.

    I'll post back here if i need anymore help (more than likely lol)
     
  9. Swifty69
    OP

    Member Swifty69 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    159
    Location:
    England (unfortunatly)
    Country:
    United Kingdom
  10. Swifty69
    OP

    Member Swifty69 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    159
    Location:
    England (unfortunatly)
    Country:
    United Kingdom
    Right i have successfully put the YS menu on my R4 [​IMG]

    Oh yeah ii feel like i have achieved something lol.

    I will test it with games now.
     
  11. Swifty69
    OP

    Member Swifty69 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    159
    Location:
    England (unfortunatly)
    Country:
    United Kingdom
    Games work.

    Thanks everyone

    (close this now please mods)
     

Share This Page